Uitslag eerste verkiezing SAM HENDRIKS bokaal.

Zoals jullie al eerder dit jaar hebben gehoord, gaat VIOD in dit nieuwe seizoen iedere maand de SAM HENDRIKS bokaal uitreiken aan het “Talent van de Maand van VIOD”. Spelers van VIOD D1, C1, B1 en A1 maken kans op deze bokaal. Iedere maand krijgen de spelers van deze teams de kans `n speler uit hun eigen team te nomineren die het in de afgelopen maand erg goed heeft gedaan, zowel tijdens de trainingen, rondom en tijdens de wedstrijden en als teamgenoot. Uiteraard kan men zichzelf niet nomineren! Op basis van alle nominaties per team bepalen de trainers voor de betreffende maand het talent van ieder team. De gekozen speler krijgt in die maand een wisselbokaal uitgereikt door Sam Hendriks. Aan het eind van het seizoen wordt de “Speler van het Jaar” gekozen die uiteraard de wisselbokaal als aandenken van een top seizoen mee naar huis mag nemen en mag behouden.

Wie is SAM HENDRIKS?

Zoals de meesten van jullie wel weten heeft Sam Hendriks vorig jaar de overgang gemaakt van De Graafschap naar Ajax. Zijn eerste voetbalbewegingen heeft hij toch geleerd en laten zien op de velden van VIOD en Sam is op 10 jarige leeftijd naar de Graafschap vertrokken waar hij bekend stond als een echte afmaker en met zijn talent ook jeugdinternational is geworden. Een mooi voorbeeld dus voor al ons VIOD talent!

sam hendriks

1 (0)

sam in oranje

Sam Hendriks bij beloftenteam Oranje

Sam Hendriks maakte op 4 september j.l. deel uit van het beloftenelftal (Onder-20) van de Nederlandse voetbalbond KNVB. KNVB-coach Remy Reynierse selecteerde in totaal achttien spelers voor het duel tegen Tsjechië onder-20. Het duel in ’s-Gravenzande werd met 0-1 verloren. Sam Hendriks speelde de volle 90 minuten.

opstelling

SAM HENDRIKS bij VIODViod E1 2004-2005

Sam Hendriks speelde van zijn 6e jaar bij VIOD. Startte bij de jongste F teams en kwam in 2004 terecht bij VIOD E1 onder hoede van trainer Stino Cancian. De E1 van 2004-2005 was een zeer getalenteerde groep en dat was de plaatselijke BVO ook opgevallen. In dat seizoen vertrokken er maar liefst 3 spelers naar de Graafschap! Hiernaast de team foto gemaakt op het hoofdveld op Sportpark Dichteren met een gedetailleerde beschrijving van trainer Cancian.

Trainer Stino Cancian beschrijft zijn team van destijds als volgt  (Op de foto staand van links naar rechts):

Max Jansen: t/m de E1 bij Viod daarnaar De Graafschap. Dit seizoen speelt hij bij AZSV uit Aalten. Daar naast Sam Hendriks: t/m de E1 bij Viod, daarnaar de Graafschap en vervolgens Ajax. “Sam kan ik me herinneren als een rustige jongen, wat ik altijd bijzonder vond aan hem was zijn eerste aanname, die altijd doelgericht was, de versnelling die daarop volgde en dan een bikkelhard  schot heel uitzonderlijk voor iemand van zijn leeftijd destijds”.  Dan mijn zoon Jessie Cancian: de hele jeugd bij Viod doorlopen door wisselende diensten op zijn werk afgelopen seizoen gestopt met voetballen. Kas Hartman: technisch zeer begaafde speler, tot de B bij Viod gespeeld, gestopt en weer bij DZC begonnen met voetballen. Barend van de Brink: De hele jeugd bij Viod doorlopen, afgelopen seizoen gestopt met voetballen.

(Knielend van links naar rechts): Mickael Zimmerman: t/m de E1 bij Viod daarnaar De Graafschap en momenteel (wie kan deze informatie geven, red.?). Sietse Popping: Ik geloof tot de A bij Viod en werkt momenteel bij Landal Greenparks? Willem Thijssen: Doordat de keeper (Stan Bethlem) het jaar ervoor naar De Graafschap ging en Willlem niet zo’n renner was wilde Willem wel keepen in de E1. Het keepersprobleem was opgelost en Willem staat nu in het doel bij Viod 1. Jordy Bergman: Tot de B bij Viod en daarnaar bij VV Doetinchem. Erik Pattijn: Kwam in het seizoen 2004-2005 bij Viod, was te goed voor de lagere E-teams. Toen besloten om met 10 jongens in de E1 gaan spelen. Vaste waarde momenteel in Viod 1.

De uitslag eerste verkiezing SAM HENDRIKS bokaal.

bokaal september

d1 sept 2014sept 2014