Vandaag een artikel over NIEK TEMMINK met als titel “Hoe gaat het met Niek Temmink?” 060-Berry-en-Niek-met-de-schaal-1024x682

Niek Temmink voetbalde vanaf de jeugd bij VIOD, eerst op De Hoop, later op Sportpark Dichteren. Doorliep alle selectie teams en speelde tot aan het seizoen 2011-2012 in het 1e team van VIOD. In de laatste 2 seizoenen scoorde hij meer dan 25 doelpunten in officiële wedstrijden van VIOD 1. In oefenwedstrijden in die periode trof hij ruim 20 keer doel.

Door zijn studie in Nijmegen ging hij in het seizoen 2012-2013 bij de 4e klasser SCH in Nijmegen voetballen. Hij werd topscoorder van SCH 1 met maar liefst 24 doelpunten. SCH werd kampioen (zie foto rechts) en promoveerde naar de 3e klasse!

De voetbalkunsten van Niek Temmink zijn in dat jaar niet onopgemerkt gebleven en na het succesvolle seizoen bij SCH klopte de destijds 1e klasser GERMANIA uit Groesbeek bij Niek aan. Inmiddels speelt Niek Temmink voor het 2e seizoen bij GERMANIA, dat vorig jaar via de na-competitie promoveerde naar de hoofdklasse.

Van zijn voetbalperiode bij VIOD heeft de redactie enkele hoogtepunten boven water gehaald, aangevuld met foto’s. Afsluitend foto materiaal van de wedstrijden bij zijn huidige club, Germania uit Groesbeek. veel leesplezier.

Eerst Niek Temmink zelf aan het woord:

Bij Germania voetbal ik nu voor het 2e jaar, nadat we vorig jaar zijn gepromoveerd in de 1e klasse. Nu voetballen we in de hoofdklasse C en staan we op de 12e plaats.  Het is erg uitdagend om op dit niveau te mogen en kunnen voetballen, waarbij ik elke week alles moet geven om mijn plek in de basiself niet kwijt te raken. Tot nu toe is me dat goed afgegaan en heb ik alle wedstrijden nog gespeeld. Bij Germania, wat een echte dorpsclub is, trainen we op dit moment elke 2 weken 5 keer en heb ik het goed naar het zin bij Germania.

In de 2 jaar dat ik hier nu voetbal heb ik veel plezier gehad in de trainingen, wedstrijden en de omgang met de spelersgroep en van het hoge niveau wat hier regelmatig gehaald word. Naast het voetballen bij Germania ben ik docent wiskunde op het Maaswaalcollege in Wijchen en heb ik dit jaar een nieuwbouwhuis in Lent gekocht, waar ik in december met mijn vriendin de sleutel van krijg.

Tot slot nog even over Viod: ik volg het 1e nog erg intensief en kijk zondags na de wedstrijd als eerste op de telefoon wat ze gemaakt hebben. Daarbij vind ik het geweldig dat ze het de afgelopen jaren erg goed doen, met als hoogtepunt de promotie naar de klasse 2i.

visie

Het woord is nu aan Marco de Vries, hij was trainer toen Niek in de D1 speelde bij VIOD. 

Marco vertel: “In het seizoen 1999-2000 waren wij erg succesvol met VIOD D1, we werden kampioen en speelde zelfs de bekerfinale van het District Oost!. Tegenstander op het terrein van Groen-Wit in Apeldoorn was DZC `68 D1 met o.a. Siem de Jong in het team van DZC `68. We verloren de bekerfinale met 5-2, waar Siem de Jong 3 maal scoorde. Kampioen werden wij in de wedstrijd tegen sc Varrseveld D1. We wonnen met 9-0 en Niek zal ongetwijfeld gescoord hebben. Ook de wedstrijd tegen Doetinchem D1 staan in mijn geheugen. Daar speelde Alex Buttner in mee, maar we wonnen wel ! Een bijzonder goed jaar voor de D1 van VIOD, met promotie naar de hoofdklasse!”

 VIOD D1: Beker finalist en Kampioen 1e klasse Seizoen 1999-2000

visie 3

 

 

Achter v.l.n.r. Jan Lorse (assistent-trainer), Vincent Bosch, Marco van de Bend, Marco de Vries (hoofdtrainer), Stijn Tomesen,  Thijs Thus, Ramon Hissink.

Op de achtergrond de leiders: Peter Venhorst  en Johan Temmink.

Voor: Jipy Mampoeye, Maikel Venhorst, Robert de Jong, Niek Temmink, Bennie Dictus, Dave Bussink en Pim Gerritsen.

 

 

Jac Gerritsen, leider van VIOD A1 2005-2006, stuurde onderstaand verhaal in:

“Ik rekende het tot mijn taak om van iedere wedstrijd een verslag te maken in dat seizoen. Dat dit werd gewaardeerd kon ik merken aan de reacties. Niet alleen van de spelers, maar ook van ouders en mensen die Viod een warm hart toedragen. Ook kreeg ik regelmatig opmerkingen van tegenstanders die blijk gaven de site van Viod met de verslagen van de A1 bij te houden. Of supporters van de tegenstander die elkaar waarschuwden met teksten als: “kijk uit, zeg niet teveel want hij schrijft alles op”. Het was allemaal veel werk maar ik vond het leuk” verteld Jac Gerritsen, leider van VIOD A1 seizoen 2005-2006.

Aan het eind van het seizoen kreeg ieder een boekje overhandigd. De hoogte punten worden hieronder vermeld.

 

1e bekerwedstrijd Viod A1 – AZSV A1 2-0 (20-08-2005)

De visie van Jelle Gudden op deze wedstrijd:

“VIOD A1- AZSV A1 2-0, Toeschouwers:  ±25 + 8 langsfietsende mensen, Scheidsrechter: Dhr. Engbers uit Oldenzaal

Viod startte niet al te best, de openingsfase was voor AZSV met een aantal kleine kansen. Na 10 minuten wisten de jongens uit Doetinchem noord de wedstrijd naar zich toe trekken met een 5 a 6 kansen op rij. Kort voor rust was er dan de verdiende openingstreffer voor VIOD. De bal werd opgevangen op het middenveld door Ufuk en met een behendige steekpas gaf hij Maikel de kans om een mooie voorzet te geven op Niek die hem in de lange hoek binnenschoot. Na rust kwamen de boys van VIOD goed uit de kleedkamer en na 4 minuten kon Hamdi voor de 2-0 gaan zorgen, de verdediger ontnam hem dat door hem neer te halen. Hierop volgde een penalty die Hamdi alsnog netjes binnenschoot. In de rest van de wedstrijd zag je dat er vermoeidheid begon mee te spelen, passing werd slordig, werd nog weinig gepraat. Maar hier deed AZSV niks mee. Het was een verdiende overwinning voor Viod in mijn ogen.

1e comp. wedstrijd: Viod A1 – DVC A1 0- 3 (03-09-2005)

De visie van Stijn Tomesen  op de wedstrijd VIOD – DVC’26, aanvang: 14:30 op sportpark Dichteren.

In het weekend van het stadsfeest moesten we onze eerste competitie wedstrijd spelen tegen in mijn ogen een goeie ploeg DVC’26 uit Didam. Voor de wedstrijd was de sfeer ontspannen en had iedereen er natuurlijk zin in. Alle ouders zouden komen kijken, wat wil je nog meer bij je eerste competitie wedstrijd..??

De wedstrijd zelf: Eerste helft:

We begonnen al slecht aan de wedstrijd, de aftrap ging niet echt volgens de planning en de scherpte ontbrak. DVC’26 was in de beginfase een stuk feller en beter dan ons. Na een overtreding van Jos (vervanger van de geblesseerde Jelle), schoot de rechtsmidden de vrije trap fraai binnen, 0-1. We waren nog steeds niet wakker. Na een actie op de rechterkant legde nummer 10 van DVC’26 terug en er kon vrij worden ingeschoten, 0-2. Er waren slechts 10 minuten voorbij. VIOD kwam onderhand wat beter in de wedstrijd, dat resulteerde tot een goede aanval en het werd via Marco 1-2, maar niet heus. De scheidsrechter keurt hem af, omdat hij volgens de grens van DVC’26 uit was geweest op de middenlijn. De wedstrijd ging nu aardig tegen elkaar op, vond ik. Toch trok DVC’26 aan het langste eind voor de rust, de spits liep weg bij de verdediging en schoot de 0-3 ruststand binnen.

Tweede helft:

Na een goed gesprek in de kleedkamer, kwam VIOD er anders uit dan in de eerste helft. Een stuk feller en meer met het besef dat het nu echt moest gebeuren. We gingen wat aanvallender spelen en drukte DVC’26 zo goed als terug. Er ontstonden echter weinig goede kansen. Na een aantal kleine kansjes kwam dan toch de goal aan VIOD kant. Na een voorzet van Marco kon Hamdi hem uit de kluts vrij intikken, 1-3. We kwamen niet meer verder dat een 1-3 nederlaag tegen DVC’26 uit Didam. Iedereen was uitgeput na de wedstrijd en Jac ik denk dat je toch gelijk hebt….

2e comp. wedstrijd: SDOUC A1 –  VIOD A1 1-3 (10-09-2005)

Hoe aanvoerder Pim Gerritsen het zag?

 “Tot op het bot gemotiveerd, vastbesloten de ‘fout’ van de week daarvoor tegen DVC goed te maken, dat was de instelling voor de wedstrijd. En zo begonnen we mijns inziens ook de wedstrijd. Dit resulteerde in fel spel van Viod’s kant. Toch konden we in de eerste helft twee keer onze handjes dichtknijpen. Een keer kon een middenvelder vrij opkomen en zette de spits vrij voor de goal, deze schoot op de lat. Niet lang daarna liet Jan-Willem een corner los waarna de bal snoeihard van dichtbij op de paal werd geschoten. Dit waren ook de enige wapenfeiten van SDOUC voor rust. Wij daarentegen waren doeltreffender. Namelijk, nadat de verdediging opbouwend vanaf de keeper tot bij Wout kwam zette deze Marco met een prachtige steekbal vrij voor de keeper. Marco greep deze kans met beide handen aan en verzilverde hem.

De tweede helft was ons duidelijk dat we nog lang niet hadden gewonnen. De druk bleef wel aan SDOUC kant maar dit aantal goede kansen werd niet in de stand tot uitdrukking gebracht. Door deze 0-1 bleef SDOUC hoop houden en hun linksback kon door defensief nalaten zover opstomen en vervolgens voorzetten dat al vroeg in de tweede helft de 1-1 op het scorebord verscheen. Toch hielden we ons koppie erbij want niet lang daarna kreeg Marco een bal op zo’n 20 tot 25 meter van het doel. Met rechts krulde hij de bal met veel gevoel over de keeper die iets voor zijn goal stond. 2-1! We zaten vanaf dat moment op rozen en voetbalden lekker. Toen Renato vervolgens koud in het veld knap de 3-1 binnenschoot was SDOUC gebroken. De wedstrijd werd netjes uitgespeeld en de stand bleef zo staan ondanks nog een aantal goede kansen”.

Bekerwedstrijd: Viod A1 – WHCZ A1  5- 1 (22-10-2005)

De visie Marco van de Bend op deze wedstrijd:

“Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen whcz ( 2e divisie )op het programma.. Naar mijn mening was iedereen goed gemotiveerd en wilde iedereen er een goede wedstrijd van maken. Doelstelling vandaag is positief tegenover elkaar staan, ook als het moeilijk wordt,lekker vrijuit spelen en natuurlijk doorbekeren.De volgende spelers begonnen aan de wedstrijd: Josh(B1), Vincen), Pim, René, Renato, Stein, Wout, Niek, Hamdi, Maikel en Marco. Op de bank begonnen: Ufuk, Jos en Haydar.

De wedstrijd begon meteen met een gedreven en fel Viod, whcz kwam er in de beginfase niet aan te pas door het goed afjagen van ballen, het opzetten van mooie aanvallen en het overwicht op het middenveld. Dit resulteerde dan ook in een goal in de 33e minuut. Na goed voorbereidend werk van Maikel kon Marco de bal in het doel werken, na deze goal waren de verhoudingen nog steeds hetzelfde…slecht af en toe kwam whcz er uit met combinatiespel over het middenveld maar echt dreigend werd het niet. Hamdi tekende net voor rust aan voor de 2-0, wederom een aanval die verliep via het middenveld en Maikel.

In de rust beseften we allemaal dat er vandaag winst in zat als we het veldoverwicht wisten te behouden en vooral ons eigen spelletje bleven spelen. Er werden nog wat kleine tactische veranderingen doorgevoerd wat betreft de flanken en de manier waarop ze te bespelen, namelijk via de lange bal.

De tweede helft bracht minder spektakel dan de 1e helft maar was spannend omdat bleek dat whcz het niet zo gemakkelijk opgaf. Toch vielen achtereenvolgend de 3, 4 en 5e goal voor Viod…Maikel, Niek en Haydar klaarden dit klusje. Ondertussen wist whcz nog een keer te scoren maar het bleef hier gelukkig bij, in de laatste minuut werd Vincent bedankt voor bewezen diensten d.m.v. een publiekswissel voor Jos. Na afloop kon er gedronken worden op een zeer goede wedstrijd en een volgende ronde in de beker.

 19e comp. wedstrijd:  DVC A1 – Viod A1 1-3 (17-04-2006)

Winst betekent vandaag het binnenhalen van de 2e periode-titel. Nacompetitie dus.

Ferhat kiest voor de volgende spelers: Jan Willem, Jos, René, Pim, Wout, Stijn, Maikel, Ufuk, Hamdi, Niek en Duri. Reserves zijn: Haydar en Jorn (!). Door omstandigheden zijn Jelle en Marco afwezig. Jan Buiting is vlaggenist (Vincent en Wouter hebben vanmiddag verplichtingen bij Viod 1 die een periodetitel kunnen halen bij winst op VVG). Op deze mooie tweede Paasdag zijn er meer supporters dan we gewend zijn en waar we heel blij mee zijn. Teveel om op te noemen maar een aantal zal ik er noemen: de heer Tekerlek, de heer en mevrouw Tercanli, de heer Erler met zoon, de heer en mevrouw Tomesen, mevrouw Westerhof, mevrouw en de heren Temmink, de heer en mevrouw Hell (mijn zus en zwager), mevrouw Ozerdogan met kids, Carolien en Angela Venhorst met vriend, de familie Klein Bleumink, mevr Gryglewicz met vriend.

De wedstrijd

We zorgen voor een vliegende start! Al in de 2e minuut kopt Ufuk een lange bal door op Hamdi. Zijn schot bereikt geen doel en een voorzet was beter geweest. Maar toen ik deze opmerking goed en wel op papier had staan, scoort hij in de 3e minuut na doorkoppen van Niek. Drie minuten later legt Duri de bal op Hamdi die op zijn beurt op de paal schiet. Niek legt in de 8e minuut de bal op Maikel die de bal op secure wijze via buitenkant rechtervoet rechts boven in de hoek krult. Onhoudbaar voor de keeper: 0-2. In de 11e minuut is het opnieuw Hamdi die bijna tot scoren komt maar via een uiterste krachtinspanning van een DVC verdediger wordt de bal tot corner gewerkt. In de 13e minuut wordt de mooiste goal door Niek gemaakt: hij omspeelt in het strafschopgebied 3 spelers en middels een wippertje over de keeper brengt hij de stand op 0-3. Jongens van DVV die met belangstelling deze wedstrijd volgen (DVV had ook kans op de 2e periode titel) gaan al weg. DVC komt op alle fronten tekort en ook de eigen toeschouwers geven dat aan. Hierna sluipt er een vreemd fenomeen in de wedstrijd wat mij doet denken aan de finale van het WK in ’74. Laconiek en te gemakkelijk, te mooi, ietwat hautain wordt er gevoetbald en laten we ons door DVC terugdrukken. In de 35e minuut maakt Wout een fout met het uitverdedigen en komt DVC tot scoren: 1-3.De trainer is niet gerust op een goede afloop.

Met deze stand gaan we naar de thee. Ik heb de hoop dat we de draad na rust weer op de goede manier op kunnen pakken maar dat lukt ons niet. Er komt geen tempo in de wedstrijd. De eerste kans is voor DVC in de 57e minuut wanneer de bal net naast gaat.  Er gaat door mijn hoofd: als we nog een goal tegen krijgen dan krijgen we het vanmiddag nog heel moeilijk. Hierna krijgen we wat schietkansen die net naast gaan. In de 69e minuut krijgt Maikel nog een goede scoringskans maar zijn inzet gaat net naast. Via een tactische wissel in de 70e minuut (Haydar voor Duri die daar handiger op had kunnen reageren) probeert Ferhat te consolideren. Niek brengt in de 75e minuut de stand op 1-4 middels een mooi en hard schot. Ik weet dat Jorn nog invalt om mee te kunnen doen aan de feestvreugde. In wiens plaats is me niet bekend: ik ga een kratje bier scoren om de overwinning straks samen te kunnen vieren. Aan de stand verandert er niets meer!

Al met al een verdiende overwinning. We zijn in deze periode van ver gekomen en hebben het onverwacht toch gehaald. Opnieuw een goede zet gedaan deze middag omdat alle kampioens kandidaten zoals RKHVV, AZSV en Union slechts één punt pakten. Met als gevolg: we staan met 39 punten uit 19 wedstrijden op de 1e plaats! Mooi gedaan jongens!

 

22e comp. wedstrijd:  Viod A1 – RKHVV A1  2 -1 (13-05-2006)

De wedstrijd:

We starten goed met in de 2e minuut een goal via een kopbal van Duri na een voorzet van Marco. In de 12e minuut gaat een schot van Marco net voor langs en kan Maikel er net niet bij.RKHVV komt in de 15e minuut goed terug: een cornerbal wordt ingekopt en via een redding van Jan Willem komt de bal tegen de lat. In de rebound gaat de bal via een kopbal toch in het doel: 1-1. Maikel’s voorzet op Marco gaat middels een kopbal in de 19e minuut net over. Wanneer Ufuk 2 minuten later een bal door het midden speelt op Marco omspeelt deze de keeper en wordt het 2-1. Inde 32e minuut krijgt RKHVV een enorme kans maar een geweldige redding van Jan Willem voorkomt erger. Direct hierna is het Marco die bijna tot scoren komt. Een verwoestend schot van Maikel welke net naast gaat en een goede redding van Wout zijn nog de enige wapenfeiten voordat we naar de thee gaan. Na de rust is het goed te merken dat we ons opmaken voor de nacompetitie en voor de BBQ die vanavond aan de orde is. In de 55e minuut een prachtige vrije trap van Wout met een goede redding van de keeper. Tien minuten voor tijd komt Jorn in het veld. Hij heeft er nog zin in: een goede bal op Maikel die de bal voorgeeft op Haydar die net niet tot scoren komt en een prachtig afstandschot welke tot corner wordt verwerkt door de keeper is zijn goede inbreng. Ik had het hem graag gegund.

Door de uitslag van Union-DVC (2-3) eindigen we op de 2e plaats samen met Union maar met een beter doelsaldo. We zullen promotie af moeten dwingen via promotiewedstrijden te beginnen volgende week zaterdag.

Minolta DSC27 mei 2006: 2e ronde promotiewedstrijden

Deze middag zijn het AVW en Colmschate die met Viod uit moeten maken wie zal promoveren naar de 3e divisie. De lijnsmannen zijn tijdens de promotiewedstrijden aangesteld door de KNVB. Scheidsrechters dus, die laten zien dat ze de vlag niet vaak hanteren.

Viod A1 begint tegen AVW  A1  3-0

En we zijn met een volledige selectie die de neuzen allemaal dezelfde kant op hebben staan. Jorn is jammer genoeg verhinderd. Jochem Kuppen staat in de basis. Opstelling: Jan Willem, Jos, Jochem, Pim, Wout, Stijn, Maikel, Ufuk, Hamdi, Niek en Marco. Reserves: Jelle, Duri, Haydar en René. Al in de 1e minuut scoort  Marco via een vlammend schot van de linkerkant in de rechterbovenhoek. De pas is van “Stino”. We zijn uitzinnig van vreugde. AVW komt er niet echt aan te pas. Niek schiet in de 15e minuut een vrije bal net naast. In de 20e minuut legt hij de bal bij Marco. Zijn inzet gaat net voorlangs. Drie minuten na rust legt Maikel, na aangeven van Wout de bal achter de keeper: 2-0.Twee minuten later opnieuw de tactische wissel: Haydar voor Hamdi met als doel de opkomende man op te vangen. In de 40e minuut wordt Marco gewisseld door Duri. Opnieuw een goede invalbeurt. Hij gaat direct  goed door maar volgens Emre Erler is er sprake van een “Afferim” door Duri. Drie minuten later een vrije trap door Ufuk gespeeld op Maikel die 3-0 scoort. In de 45e minuut wordt Ufuk gewisseld voor René. Aan de stand verandert er niets meer.

Omdat Colmschate hierna tegen AVW met 1-1 gelijk speelt hebben we een goede uitgangspositie voor de laatste wedstrijd: een gelijkspel is voldoende.

Viod A1 – Colmschate A1 1- 0

Als we met zijn allen in de kring staan meldt aanvoerder Pim: “jongens dit is voor een aantal van ons de laatste wedstrijd in de jeugd. Met een groot deel van deze groep hebben we verschillende fantastische jaren gekend. Laten we het goed afmaken met promotie naar de 3e divisie”. Zelf dacht ik: wat zou het toch mooi zijn als we het inderdaad zo afmaken. Wat een mooi afscheid! We beginnen met dezelfde elf en bijna is het een herhaling van de eerste wedstrijd maar dan ietsje later: in de 5e minuut schiet Marco, vanaf de linkerkant de bal iets met een boogje, maar toch loeihard is de verre bovenhoek: 1-0. Colmschate komt er niet echt aan te pas. In de 15e minuut kopt Stijn na een voorzet van Niek op doel, maar gaat via de keeper naast de goal. De corner levert niets op. In de 28e minuut een vrije trap van Niek maar deze is te slim voor de medespelers en de tegenstanders en de bal gaat voorlangs. Vlak voor de rust maakt Jan Willem een kans voor Colmschate onschadelijk na een foutje van Jos. In de rust geeft Duri mij een panna en is daar heel blij mee. Ik vind het niet erg: nog 25 minuten spelen en dan toch nog promoveren….even tanden op elkaar……..  

Drie minuten na rust kruipen we door het oog van de naald wanneer een inzet van de linksbuiten net voor langs gaat. In de 37e minuut neemt Wout een corner, Ufuk verlengt de bal en Marco kan de voet er net niet tegen aan zetten. In de 41e minuut vervangt Duri Marco. Een kopbal van Colmschate gaat een minuut later net over. Net daarna krijgt Niek een grote kans maar komt niet tot scoren. Of dit Ferhat brengt tot de wissel van Niek voor René weet ik niet. In de 45e minuut wordt Ufuk vervangen door Jelle hiermee aangevend dat we de promotie met zijn allen hebben bereikt. Na het laatste fluitsignaal kunnen we ons geluk niet op: we vliegen elkaar in de armen en krijgen de felicitaties en bloemen van de ouders en van het bestuur van Colmschate. Ook het jeugdbestuur in de persoon van Enrico en Ben Schutter als coördinator zijn aanwezig. Kratjes bier in de kleedkamer zoals dat hoort.

Joke zorgt nog voor het vastleggen van een en ander op de camera en onder leiding van John van de Kamp werd het thuisfront op de hoogte gehouden (teletekst van Stads TV). We kunnen ons geluk niet op en we gaan verder met de festiviteiten in de kantine waar Jolanda, John en Tanja ons van  natjes en droogjes voorzien.

niet temmink a1

Niek Temmink doorliep alle selectie teams en speelde tot aan het seizoen 2011-2012 in het 1e team van VIOD. I

Het foto archief van Niek Temmink bij VIOD telt ruim 50 foto’s. Onze keuze viel op de fotocollage gemaakt bij de wedstrijd VIOD tegen VDZ.

niek temmink viod 1

 

Momenteel laat Niek Temmink zijn voetbal kunsten zien bij GERMANIA in Groesbeek, die uitkomt in de HOOFDKLASSE.

Hieronder een fotocollectie die wij mochten ontvangen.

niek temmink germania

Tekst: John van der Kamp

Foto’s: Erik Eijkelkamp en Geldersvoetbal.nl

 

“Hoe is het met Niek Temmink”is tot stand gekomen met m.m.v. Marco de Vries, Vincent Bosch, Pim Gerittsen, Jac Gerittsen, Ferhat Ozerdogan