Menig VIOD team heeft waarschijnlijk tijdens dit seizoen een reactie op hun teampagina gehad van Mart Tanke. Mart pluist ieder weekend de verrichtingen na van alle VIOD teams, daar zijn hart ook bij VIOD ligt. Wie is Mart? Afgelopen week hebben we Mart opgezocht bij VIOD, want daar is hij 4 dagen per week actief als medewerker van Gaafwerk, een bedrijf dat de boel bij VIOD schoon en netjes houdt.

Mart tanke 1Mart Tanke, 20 jaar, werkt nu al ruim een half jaar voor Gaafwerk bij VIOD. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is hij vanaf 09:00 uur present tot 15:00 uur. Iedere ochtend worden de medewerkers van Gaafwerk in groepjes ingedeeld en de taken die er voor die dag liggen verdeeld. Zo ook het schoonmaken van alle kleedkamers van VIOD, het vegen van de gang beneden, het schoonhouden van de kantine, commissiekamers en de hal. Ook het opruimen van de tribune na het weekend behoort tot de taken. Mart is één van de medewerkers van Gaafwerk die er voor zorgt dat alles weer netjes is voordat de trainingen die dag weer gaan beginnen.

Door zijn werkzaamheden bij VIOD is Mart dus besmet geraakt met het VIOD-VIRUS. Als hij thuis komt zoekt hij op z’n tablet direct de website van VIOD op. Mart woont in Velp bij zijn vader, moeder en hij heeft ook een zusje. Hij is een echte voetballiefhebber en voetbalt bij het G-team van vv Rheden. In zijn vrije tijd zit hij achter de Playstation en kijkt ook veel TV. Flikken Maastricht is zijn favoriete Tv-serie, maar voetbal is alles voor hem. Woensdags trainen bij vv Rheden met trainer Gijs en leider Peter, zaterdags een wedstrijdje en af en toe met zijn vader naar een wedstrijd en hoe kan het ook anders, in het Gelredome van Vitesse. Maar hij kijkt ook veel voetbal op TV. Het Nederlands Elftal is zijn favoriete team.

Als hij bij VIOD is gaat ook de muziek hard aan en dan zingt hij en danst met de nummers mee. Zijn grote wens is om bij de “Voice of Holland” een optreden te doen. De song heeft Mart al uitgekozen, dat moet een nummer van Taylor Swift worden. Verder is hij fan van Ilse Delange, luistert naar Q-Music en vindt de songs van de Nederlandse rappers erg goed.

Zelf wil hij nog iets over Vitesse kwijt, want Vitesse is zijn club. Wilfried Bony blijft voor hem zijn favoriete speler en hij laat er geen gras overgroeien dat de huidige trainer Bos vervangen moet worden. Bert van Marwijk is in zijn ogen een goede vervanger, als ik hem vraagt wie dan Peter Bos moet vervangen.

Hij heeft het goed naar zijn zin bij Gaafwerk en komt iedere werk dag met plezier naar Sportpark Dichteren. Vorige week had Gaafwerk voor alle medewerkers nog een gezellige Sinterklaasfeest georganiseerd. Maar Mart wil er niet veel over kwijt. In een gesprekje met de leiding blijkt dat Mart die middag een Feyenoord pen tussen zijn surprise had zitten. Die pen heeft hij niet willen aanpakken en gaf hem terug aan de maker van zijn surprise. Het snoep en gedicht vond hij prachtig, maar een Feyenoord pen…….. Zijn hart ligt bij Vitesse en VIOD laat hij weten.

Tekst: John van der Kamp

Mart tanke 2