VIOD tegen DVC `26….  65 jaar geleden.

Dan deed Viod 1 het in 1950 toch beter dan gisteren! Toen ging het om promotie naar de 4e klasse KNVB (wat uiteindelijk beiden ploegen lukte). VIOD zakte enkele jaren later weer terug naar lagere regionen, DVC `26 is eigenlijk altijd uit zicht gebleven. Er zijn weinig onderlinge wedstrijden geweest.

Opvallend veel thuispubliek…… het hele dorp staat achter de club!

Anonieme TIP:  Een anonieme waarschuwing kreeg VIOD toen: drink in de rust vooral de thee niet, “omdat anders VIOD na de rust een sloom partijtje zal voetballen”. En men zegt dat die dag vanaf de (Didamse) preekstoel is opgeroepen alles te geven voor een goed resultaat! Ook is beweerd dat de bus van VIOD na afloop begeleid werd door politie richting Doetinchem vertrok!       Dat waren nog eens tijden………

Opmerkelijke Overeenkomst: Ook aardig detail is dat een van de doelpunten die dag kwam van de voet van Theo Hebing (later elf jaar penningmeester van VIOD).  Theo is de broer van de opa van Jorn Eijkelkamp, die gisteren de “als enige Viod-speler een voldoende wist te behalen” in het treffen van 2015,……65 jaar later.

door August van Onna

Krantenknipsel uit 1950