Door de aankomende Meivakantie zaten we even met een kleine strop. Op 9 en 16 mei hadden we al  te weinig spelers, waardoor we genoodzaakt waren om deze twee zaterdagen eruit te gooien, bleek later dat we ook 2 mei geen competitie konden spelen. VIOD heeft een overvol programma op deze zaterdag. Alle velden zaten al vol met de ‘echte’ competitie teams. Helaas helaas helaas voor de Rabocup, 3 weken lang geen voetbal! Maar op zaterdag 23 mei gaan wij dat dubbel en dwars goedmaken met een vriendjes en vriendinnetjes ochtend voor alle Mini-fjes. En het belooft een spectaculaire ochtend te worden! Verdere info hierover wordt nog z.s.m. bekend gemaakt.

Winnaar DUITSLAND April 2015 4

Winnaar DUITSLAND April 2015

at betekende dus voor de rabocuppers een competitie houden voor 2 zaterdagen. We hebben besloten om 1 grote poule te maken. Dit hield dus in dat we in totaal over 7 wedstrijden in twee weken tijd  de winnaar konden aanwijzen.

Op de eerste zaterdag bleek dat Team Duitsland met  reeds 3 wedstrijden gespeeld te hebben al aan de leiding ging met 9 punten. Maar afgelopen zaterdag stonden er andere tegenstanders in het veld. En dat bleek toch wel even spannend te worden. Team Italië die bij de eerste tussenstand nog op de 4e plaats stond ging met de winst er vandoor tegen Duitsland.

Spanje die op de tweede plek stond won op dat moment nog alle wedstrijden. Argentinië was ook zeer op dreef. De derde plaats werd een strijd tussen Argentinië, Italië en Zuid Afrika. Die uiteindelijk ging naar Argentinië.

Maar de echte finale werd uiteindelijk in de laatste wedstrijd gespeeld. Team Duitsland versus team Spanje. De stand op de ranglijst was op dat moment gelijk. Alleen het doelsaldo van Spanje was beter. Wie wint is de winnaar!

Maar al vroeg in de wedstrijd werd het duidelijk wie de Cup met de grote oren omhoog kon houden. Duitsland kwam op voorsprong en gaf dit niet meer uit handen.

De echte wereldkampioen wint dus ook de Rabo Cup!

Een leuke bijkomstigheid was dat wij door SV Kilder zijn uitgenodigd om op dinsdag 28 april een mini toernooitje te spelen bij onze buren SV Kilder. Met twee Rabocup teams gaan wij de strijd aan tegen Concordia Wehl, VV Zeddam en tegen SV Kilder. Als rabocup organisatoren hebben wij besloten om de teams mee te nemen die 1e en 2e zijn geworden. Hopelijk kunnen wij ook hier met 1 van onze teams de cup omhoog houden. Maar het gaat vooral om het plezier die deze toch nog jonge spelers hebben in het voetbalspel! Altijd weer geweldig om dat te zien.

Door: Ewald en Peggy

Winnaar DUITSLAND April 2015 6

Wachten op de uitslag

Winnaar DUITSLAND April 2015 3