“Even voorstellen….”Gerard Boonhof onze gastheer op zaterdag.

Doetinchem – In de categorie “Even voorstellen…” vandaag Gerard Boonhof, de gastheer van VIOD op de zaterdagen. Sinds dit seizoen is Gerard actief als vrijwilliger voor VIOD en staat iedere zaterdag, wanneer de jeugd haar wedstrijden speelt, de clubs bij de poort op te wachten om deze door te verwijzen naar de kleedkamers en commissiekamer van het wedstrijdsecretariaat. Met zijn glimlach begroet hij iedereen en let met een schuin oog op het parkeren op het sportpark. Tegen een uur of acht is hij al op het sportpark aanwezig en vertrekt pas als het laatste team van de tegenstanders die dag binnen de poorten zijn. Voor de jeugdafdeling van VIOD een goede en gewaardeerde uitstraling. De complimentjes neemt hij dan ook van harte aan.

Gerard BoonhofVoor Gerard heb ik de volgende vragen:

• Gerard stel je zelf eerst even voor.

Ik ben Gerard Boonhof, geboren in Doetinchem, ben 62 jaar, opgegroeid aan de Keizerstraat, en woon nu aan de Sikkeldreef op de Huet in Doetinchem.

• Altijd Doetinchemmer geweest?

Ik ben opgegroeid bij het bos, samen met mijn zus heb ik daar de meeste tijd van mijn jeugd doorgebracht.

• Welke schoolopleiding heb je genoten?

Eerst op de St. Jozefschool en mijn vervolg opleiding bij de LTS, de school aan de IJsselkade.

• En na je schoolperiode, aan het werk?

Ik heb in het totaal 46 jaar gewerkt bij verschillende werkgevers. Ruim 20 jaar bij Philips aan de IJsselstraat en mijn laatste werkgever was MEA Drainage Systems aan de Ambachtsweg in Zelhem, bijna 15 jaar. Dit bedrijf ging de productie verhuizen naar Tsjechië. Dat was in oktober 2013.

• Hoe ben je bij VIOD als vrijwilliger terecht gekomen?

Mijn vrouw werkt in het Slingeland Ziekenhuis en kwam in gesprek met Fethi Ozerdogan, die vertelde dat VIOD vrijwilligers zocht.

• Had je een bepaalde taak als vrijwilliger op het oog?

Nee, niet zo direct. Men zocht ook een gastheer om de taken van het wedstrijdsecretariaat op de zaterdagen te verlichten en dat leek mij wel wat. Ik krijg nu iedere zaterdag een lijstje van Lex, waar alle wedstrijden op staan met vermelding van kleedkamers en velden. Deze informatie breng ik over aan onze gasten. Verwijs ze door naar het wedstrijdsecretariaat en vertel waar de kleedkamers zijn. Wordt erg gewaardeerd. Ik let ook een beetje op het parkeren.

• Krijg je ook nog andere taken op je bordje geschoven?

Naast dat ik ook een klankbord ben voor de ouders van de spelertjes van VIOD, deel ik ook flyers uit, ik heb meegeholpen met het passen van de nieuwe kleding en ben straks ook gastheer bij het jaarlijkse FIMAX jeugdtoernooi in augustus van dit jaar. Monique en Sandra hebben mij gevraagd en het lijkt mij wel leuk om ook een toernooi-dag mee te maken.

• Je bent dus iedere zaterdag op het sportpark te vinden, drommen van mensen lopen langs je heen, vragen naar de weg. Komt men ook weleens met klachten bij je?

Ja, klachten zijn er weleens. Ik verwijs men altijd door naar het wedstrijdsecretariaat. Die kunnen ook het beste antwoord of invulling aangeven, lijkt mij.

• Heb je zelf ook gevoetbald?

In mijn tijd kon je jezelf aanmelden bij De Graafschap. Tegenwoordig wordt je geselecteerd. Eerst 2 jaar bij De Graafschap, later heb ik bij vv Doetinchem in de oudere jeugd gespeeld. Toen ik overging naar de senioren ben ik gestopt.

• De naam Boonhof is dat een veel komende naam uit de Achterhoek?

Nee, dat valt wel mee. Ik heb nog familie in Blerick en Utrecht. Mijn opa was de grondlegger hier in Doetinchem van de Sinterklaas intocht in de jaren 50-60. Via de sociëteit ging dat toen. Iedereen kende hem wel vroeger.

• Wat doe je in je dagelijks leven, nadat je gestopt bent met werken?

Ik sport veel, dat is ook een hobby van me. Drie keer per week naar de sportschool en daarna een half uurtje zwemmen, in sportcentrum Laco te ’s-Heerenberg, dit is een ideale combinatie voor mij met het zwembad. En ook nog eens 2 keer per week, hardlopen/wandelen.

Bedankt Gerard. Ik denk dat wij de leden en vrijwilligers wel een goed beeld hebben gegeven wie jij bent in je nog korte vrijwilligers periode bij VIOD.

Namens alle leden en vrijwilligers van VIOD wens ik je en je vrouw het allerbeste toe en dat we je nog lang bij VIOD als vrijwilliger mogen terugzien.

Door John van der Kamp.

De webmaster van VIOD wil de rubriek “Even voorstellen” op de website voortzetten.  Heeft u een tip, wie voor deze rubriek in aanmerking kan komen? Stuur een email naar: webmaster@vv-viod.nl