Update 6 januari 2017:

Gisterenavond tijdens de Nieuwjaarsreceptie maakte voorzitter Jos Tiemessen bekend dat de contracten van de beide trainers en assistenten van VIOD 1 en VIOD 2 voor 1 jaar zijn verlengd.

Tot de zomer van 2018 blijft hoofdtrainer Jan Lorsé samen met zijn assistent Manfred Wieben de leiding houden over VIOD 1.

Ook is de onderlinge verbintenis met VIOD 2 trainer André Severs verlengd. Samen met zijn assistent Jarst Lammers blijft Severs de samenwerking met VIOD voortzetten.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Al eerder berichte VIOD dat Jan Lorsé is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van VIOD. Manfred Wieben wordt zijn assistent en zij zijn geen onbekenden van elkaar. Bij DZC `68 werkten Jan en Manfred met elkaar samen.

Hoofdtrainer Jan Lorsé:

image-5485981-440x247De in 1977 geboren Jan Lorsé voetbalde bij vv Doetinchem om even later bij de D-pupillen aan te schuiven van De Graafschap. Vijf jaar is hij actief geweest bij de Superboeren en heeft in ieder selectie team gespeeld op de Vijverberg. Zijn talent was in het land niet onopgemerkt gebleven en hij verhuisde naar  Geldrop om bij PSV te gaan voetballen. Iedere dag 2 keer trainen, maar ook naar school. Op zaterdag de wedstrijden o.l.v. de trainers Robert Verbeek en Léon Vlemmings. Hij belande in het 2e elftal van PSV waar oud-internationals René Eijkelkamp en Ernie Brandts het voor het zeggen hadden.

Na 3 jaar PSV kreeg Jan een contract aangeboden bij TOP Oss en na 1 jaar in Oss klopte Babberich aan de deur, waar trainer Piet Jansen graag zag dat Jan zijn selectie met o.a. Marino Pusic, Sjaak Monsma, Chris Trentelman en Richard de Vries kwam versterken. De nog in Doetinchem woonde Jan Lorsé ging na zijn periode bij Hoofdklasser Babberich bij VIOD  zijn kunsten vertonen. Daarnaast trainde hij samen met trainer Marco de Vries VIOD D1 en later met 1e elftalspeler Kevin Bischoff de B1 van  VIOD. Drie seizoenen had hij VIOD A1 onder zijn hoede en met de toenmalige elftalleider Garry van Delden werd zelfs de 2e divisie behaald. Inmiddels was hij met VIOD 1 gepromoveerd naar de 3e klasse.

Na deze periode ging Jan  het wat rustiger aan doen. Hij trainde het F team van zijn zoontje Jaimy en even later was hij stand-in als trainer voor VIOD B1, waar hij op terug kan zien van een goed seizoen. Naast een goede klassering in de ranglijst, behaalde VIOD B1 ook de finale in het bekertoernooi. In Schalkhaar was FC Zwolle B1 de tegenstander. Na ’n 1-1 gelijkspel, moesten strafschoppen een beslissing brengen. Helaas niet de beker voro VIOD B1. FC Zwolle B1 was iets beter met het nemen van strafschoppen.

Hierna verhuisde Jan als trainer naar DZC `68 en had de C1 en B1 onder zijn hoede. Na een seizoen bij zaterdagclub Zelos, had Jan bij Concordia Wehl de toezegging gedaan om assistent te worden bij Henry Golstein. Daar Tim Bakens door zijn werkzaamheden bij De Graafschap (ook op zondag) niet met zijn trainerschap bij VIOD kan combineren, moest VIOD opzoek naar ene nieuwe hoofdtrainer. Als snel viel de keuze op Jan Lorsé, daar hij ook de meesten van de selectie kent, voornamelijk als trainer bij de jeugd heeft meegemaakt. Concordia Wehl zegde hun medewerking toe en Jan werd aangesteld als hoofdtrainer van VIOD voor het seizoen 2016-2017.

Assistent trainer Manfred Wieben:

manfred WiebenVandaag is bekend geworden dat Manfred Wieben zijn assistent gaat worden. Manfred heeft eerder 8 jaar bij de jeugd van VIOD gespeeld. Maakte als 13 jarige de overstap naar De Graafschap en kwam als vervroegd B-junior over naar de A1 van De Graafschap. Wegens een hardnekkige knieblessure werd hij gedwongen om te stoppen met voetballen.

Bij VIOD heeft hij hierna nog 3 seizoenen lang de C1 getraind. Behaalde in z’n 1e jaar oefenmeester 3 (TC3). In het seizoen 2014-2015 trainde hij samen met Jan Lorsé de B1 van DZC `68. Nu gaat hij Jan assisteren bij VIOD 1.

Of hij zijn voetbalactiviteiten in het 35+ team bij VIOD nog zal voortzetten is ’n vraagteken. Manfred heeft naast zijn werk (Ronden banden) nog meer bezigheden. Zo assisteert hij het team van zijn zoon, die keeper is bij De Graafschap in het team Onder de 12  en is hij actief voor de Achterhoek Cup.

Start training VIOD 1:

Voor 21 juli staat de oefenwedstrijd van VIOD tegen De Graafschap op het programma. Vanaf 14 juli zijn hiervoor een 4-tal trainingen gepland. Hierna wordt begin augustus de training hervat. Op 6 augustus de oefenwedstrijd tegen Zelos (17:00), in het weekend van 12 en 14 augustus de wedstrijden tegen MvR, Keijenburgse Boys en sc Doesburg op de velden van sv Loil. Dan volgt de 1e bekerronde op 21 aug, 23 aug en 28 aug. De 1e competitie wedstrijd tegen de 4e klasser (nnb) is op zondag 4 september.

door John van der Kamp

PR manager vv VIOD