Afgelopen weekend vond bij VIOD een Jeugdkamp plaats voor onze E & F pupillen. Hieronder een verslag van hun verblijf op Sportpark Dichteren. Gelukkig zat het weer mee en konden de kinderen volop genieten van alle activiteiten die voorbij kwamen.  De organisatie en bestuur van vv VIOD willen via deze weg heel graag onze sponsoren van het voetbalkamp bedanken!

Catering Intermezzo heeft de lekkere lunch van de zaterdag verzorgd en ’s avonds mochten we genieten van de heerlijke macaroni van De Engel. Shopsuikervrij heeft de kinderen alle dagen voorzien van heerlijke Coolbear ranja en Plus Dichteren heeft ons voorzien van de overige boodschappen! Op de zondag heeft Marcel Elting ervoor gezorgd dat de kinderen nog konden genieten van een heerlijk broodje knakworst. Dankzij De Klok Dranken in Groenlo hebben de E-tjes droog kunnen slapen in de tenten door de geleverde pallets! Dit allemaal op het terrein van Visser Snelting en beschikbaar gesteld door Gerard Volkers.  Onze dank gaat ook uit naar alle vrijwilligers die ons, op welke manier dan ook, hebben geholpen om dit voetbalkamp tot een succes te maken. Nogmaals iedereen dank voor deze fantastische bijdrage aan het kamp!

Verslag van Jeugd Kamp bij VIOD:

Alle voorbereidingen zijn getroffen ……. de tenten staan, het eten is geregeld en de activiteiten staan allemaal op hun plek!

DE START: Om 6.30 uur gaat de wekker en bereiden we ons verder voor op 2 fantastische voetbaldagen met 165 kinderen. De leden van het JAC en vele vrijwilligers verzamelen zich bij VIOD om de laatste puntjes op de i te zetten!
Om 9.00 uur druppelden de eerste de kinderen al binnen met slaapzak en luchtbed onder de arm. Ze zoeken een plekje in de aangewezen tent en zorgen dat alles klaar ligt voor de nacht.
Om 10.30 uur verzamelen alle kinderen zich bij VIOD. Ze brengen hun spulletjes naar de kleedkamers en nemen plaats op de tribune. Daar wachten ze in spanning af wat er gaat gebeuren. Na het openingswoord worden de kinderen allemaal in groepen verdeeld en krijgen ze van hun teamleider een prachtig gekleurd kamp-shirt! De eerste opdracht is gelijk een hele creatieve; een team-naam bedenken en daar het mooiste spandoek bij maken. Fantastisch om te zien hoe enthousiast alle kinderen aan de slag gingen ……. de resultaten mogen er dan ook zeker zijn, dan jury krijgt het nog heel lastig
Van zoveel inspanning krijg je natuurlijk honger. Catering Intermezzo had gezorgd voor 500 belegde broodjes en dat ging er in als zoete koek!

MIDDAG PROGRAMMA: Na de Lunch was het tijd voor het middagprogramma. De weergoden waren ons nog steeds goed gezind en de kinderen begonnen met frisse moed aan de eerste ronde. Van een woordspel tot de buikschuif-baan en van de skippy-slang tot de zeep-helling, alle activiteiten kwamen aan bod. De kinderen wisten van geen ophouden en bleven maar doorgaan. Aan het einde van alle rondes was het voor de kinderen tijd om  zich om te kleden. De E-tjes namen een warme douche en de F-jes trokken droge kleding aan. Fris en fruitig zaten ze allemaal weer keurig aan de tafels …….. klaar voor het heerlijke diner van De Engel! 80 kilo macaroni was binnen een paar minuten helemaal op!

Met volle buiken namen de kids weer plaats op de tribune voor de prijsuitreiking.
Spandoeken:
1. De Groene Draken
2. De Witte Leeuwen
3. De Roze Ster
Middag activiteit:
1. De Witte Leeuwen
2. FC de Gele Bananen
3. Team 2

Wat hebben ze van vandaag genoten. De F-jes werden om 18.30 opgehaald door hun ouders en de E-tjes hebben nog even een balletje getrapt voordat het avondprogramma zou beginnen!

AVOND PROGRAMMA: Voor het avondprogramma werden de kinderen weer in nieuwe groepjes gedeeld en gingen ze samen de wijk in om de vossen, die zich, zowel verkleed als undercover, hadden verscholen in de wijk. Bij iedere vos moesten de kinderen een opdracht uitvoeren of een vraag beantwoorden. De opdrachten varieerden van snoep-happen tot beschuit-fluiten en van het letter-spel tot penalty’s nemen. Enthousiast liepen alle groepen door de wijk en hebben heel wat vossen gevonden. Eenmaal terug bij VIOD was het tijd om voetbal te kijken want onze naaste buren moesten het opnemen tegen de Italianen. Het merendeel stond vierkant achter Italië en dat hebben ze dan ook in heel Dichteren gehoord  Helaas waren wij na de reguliere speeltijd spelbrekers want het was tijd om tanden de gaan poetsen en ons klaar te maken voor de lange nacht. Met pyjama en een frisse adem gingen we met z’n allen richting het Proathuus waar de heerlijke bedjes al gespreid lagen. Nog even gezellig kletsen en keten en toen was het echt tijd om de ogen dicht te doen want morgen staat er weer een drukke dag op het programma.

ZONDAG: Om 5.30 uur werden de eerste kinderen al wakker en het duurde niet lang voordat de rest ook wakker was. Om 6.00 was er al een heus kussengevecht in tent 2 die later werd voortgezet in tent 3. Nadat iedereen enigszins de slaap uit hun ogen had gewreven gingen we terug naar VIOD waar een stevig ontbijt op ons stond te wachten. De teamindeling van die dag was bekend en na het ontbijt werden de opstellingen al besproken en de tactiek bepaald.
Om 9.00 uur voegden de F-jes zich weer bij het kamp en werden zij ook onderverdeeld in de nieuwe teams! Allemaal klaar om te knallen

Na de spannende poulefase was het tijd voor de (halve) finales. Uiteindelijk kwamen er 8 teams (4 F teams en 4 E teams) in de halve finale.

Bij de E waren dit: * Spanje * Frankrijk * België
En bij de F: * Leicester City * Manchester United *PSG Paris Saint Germain

Wat was het een fantastisch kamp en wat hebben wij als organisatie genoten van de gezelligheid en enthousiasme van alle kinderen.

De Foto’s:

viod 1 viod 2 viod 3 viod 4 viod 5 viod 6 viod 7 viod 8 viod 9 viod 9b viod 9c viod 9d

Bekijk ook dit filmpje: