Vier spelers van de VIOD Doetinchem Clinic zijn geselecteerd voor de grote BENELUX Finale, die dit jaar op 23 oktober gehouden wordt bij FC Winterswijk. De finale in Winterswijk op Sportpark Jaspers begint om 14.00 uur tot 18.00 uur.  Tijdens de finale zijn er vele trainers en scouts aanwezig van clubs uit Nederland en Europa.

In totaal zijn er 80 spelertjes uitgenodigd, die deze zomer hebben meegedaan tijdens de vijfdaagse voetbalclinics van de Real Madrid Academy op 17 locaties in Nederland en België.

Van de clinic bij VIOD Doetinchem zijn de volgende 4 spelers geselecteerd voor de Benelux Finale:

• Loek Reijnders (DZC `68) (foto)
  • Christiaan Scholten
  • Lucas Peer Cabrera  (vv VIOD-De Graafschap)
  • Jur van den Ark

De beste spelers naar Madrid

De 5 beste spelers van elke clinic worden uitgenodigd voor een landelijke finale. Tijdens deze finale beoordelen de trainers van Real Madrid de spelers. De beste spelers worden uitgenodigd voor een training op de Real Madrid Academy. Op zondag 23 oktober van 14.00 tot 18.00 uur is de fantastische accommodatie van FC Winterswijk gastheer van dit evenement. In totaal 80 kinderen uit Nederland en België strijden op deze dag voor een uitnodiging naar Madrid. De geselecteerde kinderen gaan trainen bij de fameuze jeugdopleiding die haar thuis basis heeft in Ciuad Deportiva en spelen met alle internationale deelnemers een toernooi in het Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid Foundation Clinics

De Real Madrid Foundation Clinics, dé voetbalschool van de Koninklijke, is actief in meer dan 60 landen. Na grote successen in Duitsland besloot Real Madrid om in 2016 ook in Nederland en België   trainingsweken te organiseren.

De winsten van de clinics komen ten goede aan de stichting van Real Madrid, de Fundación Real Madrid. De stichting gebruikt haar geld voor sociale sportprojecten, wereldwijd zijn dat er meer dan 300.

Real Madrid Foundation Clinics blij met FC Winterswijk

De organisatie is blij dat FC Winterswijk het mooie complex beschikbaar stelt voor deze BENELUX finale, de Winterswijkse 2e klasser beschikt over 1 van de mooiste complexen van heel Nederland en dat past bij een club als Real Madrid. De finale’s zijn van 14.00 tot 18.00 uur en bezoekers zijn welkom een kijkje te komen nemen.

De volgende spelers zijn uitgenodigd:

naamloos-1