Afgelopen zaterdag 17 september stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma.  Terbog JO9-1 brengt ons wederom een bezoekje op ons sportcomplex. Tijdens het Fimax toernooi hebben we reeds tegen elkaar gespeeld en deze wedstrijd hebben we toen gewonnen. Maar een competitiewedstrijd kan toch weer anders uitpakken.

Aangezien Viod FO9-5 spelers tekort komen voor hun wedstrijd om 08.45 uur, hebben we Thorben eerder die ochtend nog uitgeleend aan dat team. Onze wedstrijd begint pas om 09.45 uur, dus we hebben ook nog even de tijd om daarvoor nog een teamfoto te maken. En gelukkig is Thorben op tijd daarvoor weer terug bij zijn eigen team. Dit keer hebben we bewust gekozen voor een andere opstelling dan wat menigeen gewend was. We willen gewoon iedereen op elke plek laten spelen. We weten dat Thorben graag keept, dus we laten hem voorlopig in zijn rol staan. Gijs is aanvoerder voor vandaag en begint dit keer samen met Lyam in de spits. Stef en Thijs beginnen in de achterhoede en Guus gaat samen met Daryl vanaf het midden voetballen. Daan en Sierd beginnen in de wissel.

Het is al bijna 10 uur als we dan uiteindelijk kunnen beginnen op veld 3B. Gijs heeft de tos gewonnen dus Viod mag de aftrap nemen. Als we net aan de gang zijn komen er een aantal vliegtuigen onze kant op. Langs de lijn zijn de toeschouwers enigszins afgeleid en wordt er intussen al wel gescoord. Thijs schiet in de 4e minuut als verdediger de bal binnen de netten. Het is 1-0 voor Viod. Voor Thijs is dit wel een speciale wedstrijd. Veel kinderen die bij de tegenstander voetballen zitten bij Thijs in de klas. Dat uitgerekend Thijs scoort is voor hem wel speciaal. En gejuicht wordt er zeker wel gedaan.  Niet veel later gaat de bal weer richting de goal van Terborg en wie nu als laatste de bal erin schiet is nog steeds niet duidelijk. Het zijn verdediger Stef en aanvaller Lyam die tegelijkertijd de bal aannemen. 2-0! We merken al gauw op dat onze opstelling inmiddels aan het veranderen is. Daryl en Guus staan langzamerhand weer achterin  om de boel onder controle te houden en draait Stef gewoon weer lekker voorin mee.  We zitten in de 11e minuut als Lyam de bal mooi inschiet en de stand op 3-0 brengt. Viod is lekker aan het voetballen. We krijgen mooie acties te zien en iedereen heeft er plezier in. Ook Terborg speelt een lekker potje voetbal. Af en toe moet Thorben in actie komen maar gelukkig krijgen we nog geen tegen doelpunt. We zitten dan in de 18e minuut als dan toch Guus mee naar voren gaat. Vanuit zowat een solo actie schiet hij de bal in de goal. Het is 4-0. Met nog 2 minuten te gaan in de eerste helft zijn wij inmiddels ook bijgepraat door Philip over Operatie Market Garden.  Af en toe wordt er ook door de voetballers op het veld naar de lucht gekeken. Leiden die mooie vliegtuigen dan toch wel af? Want als ook de bal voor een open goal komt van Terborg schiet eerst Stef mis en probeert ook Daan de bal er tevergeefs in te schieten. Helaas het lukt net niet. Oh jee we moeten ons koppie er wel even bij houden. En dat doet Sierd uiteindelijk nog wel in de laatste minuut. Hij maakt de 5-0. In de rust complimenteert Philip de jongens nogmaals. Er wordt erg goed gevoetbald. Mooie acties, goed meegelopen en er wordt goed overgespeeld. Op naar de 2e helft.

De 2e helft begint moeizaam. Heeft de 1e helft al alles van ons gevergd…? of gaat Terborg nu beter voetballen. Er wordt door Viod her en der overtredingen gemaakt waardoor in de 6e minuut een vrije trap aan Terborg wordt gegeven. En deze wordt ook nog eens goed genomen door een speler van Terborg, waardoor de stand nu op 5-1 komt. Viod  laat steeds meer steekjes vallen. We moeten oppassen dat er niet nog meer tegendoelpunten gaan komen. Maar dan komt er weer een actie van Guus , maar helaas gaat deze net mis. Daarna heeft Gijs vanaf het middenveld nog een mooie actie en schiet Lyam de bal op de paal. Het zit dan ook even niet mee. Ook Daan heeft even zijn dag niet. Hij krijgt de bal niet door de defensie van Terborg. En Daryl probeert met zijn schoten de bal voor de goal te krijgen, maar helaas bereikt hij hiermee niemand van Viod. Uiteindelijk blijft de stand staan op 5-1. Terborg heeft zich in  de 2e helft goed laten zien door geen tegendoelpunten meer weg te geven. En wat hebben beide ploegen met plezier gevoetbald. Het was een wedstrijddag waarin we veel leuke en mooie dingen hebben gezien niet alleen op het veld maar ook in de lucht!

Zaterdag 24 september gaan we naar Gaanderen en spelen we om 08.30 tegen VVG’25 JO9-1. Hopelijk kunnen we ook hier de winst pakken met leuk voetbal.