Vanmiddag de 1e competitie wedstrijd van VIOD in de 4e klasse D. Op sportpark De Pol in Gaanderen stond de seizoensopening tegen VVG `25 op het programma. Gezien de voorbereiding en de resultaten in de beker had hoofdtrainer Jan Lorsé samen met zijn assistent Manfred Wieben goede verwachtingen voor deze wedstrijd. Men kon beroep doen op een voltallige selectie, inclusief verdediger Jos Klein Bleumink. Alleen Erik Pattijn ontbrak. De aanvaller is nog niet wedstrijd fit om bij de selectie aan te sluiten, maar is op de goede weg terug.

De Wedstrijd:

De eerste helft in Gaanderen ging gelijk op. VIOD ontsnapte aan de openingstreffer. Verdediger Thomas Jansen wist de bal al staande op de doellijn weer in het veld te trappen. Het eerste wapenfeit voor VIOD diende na een twaalftal minuten aan. Een vrije trap van een meter of twintig werd door middenvelder Jorn Eijkelkamp goed ingeschoten. De van richting veranderde bal verdween net naast de paal tot corner. Nadat Koen Monasso de noodrem moest hanteren ontving de verdediger de eerste gele kaart van de wedstrijd. VIOD kwam steeds gevaarlijker opzetten en kreeg een drietal mogelijkheden om de score te openen. Aanvaller Asjen van Dijk kreeg even zoveel keren de bal niet langs de goede VVG 25 doelman Maikel Damen die zijn team door een aantal fantastische reddingen op de been hield. De thuisclub had ook voor rust een wijziging op het scorebord kunnen zetten, maar zag een inzet rakelings voorbij gaan en ging men met een 0-0 stand rusten.

In de 2e helft geen wijzigingen in de opstellingen. Zowel VVG 25 trainer Mark Schepers als VIOD trainer Jan Lorsé lieten hun basis elf ook vanaf de 2e helft starten. Scheidsrechter M. te Booij uit Lobith bleef ook in de 2e helft consequent fluiten en onderbrak het spel met regelmaat. Commentaar op zijn leiding werd door de arbiter ook niet geduld. Had VIOD een licht overwicht in de 1e helft, nu was de thuisclub vooral in het begin van de 2e helft meer aan de bal en VIOD moest al zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Echte kansen deden zich voor VIOD in het begin van de 2e helft ook niet voor, op een voorzet van Lex Overbeek op Asjen van Dijk na. Zijn kopbal verdween via zijn achterhoofd weer net naast de verkeerde kant van de paal. VVG 25 speler Ramon Pastoor leek van dichtbij dan eindelijk voor de thuisclub te gaan scoren. Echter zowel verdediger Chris Laansma en keeper Willem Thijssen wisten gezamenlijk de bal voor de doellijn te blokken en als troostprijs kreeg VVG 25 een corner toegewezen.

Met 10 man verder:

Nadat Jos Klein Bleumink zijn afstandsschot door de VVG 25 keeper naast zag gaan, wist Asjen van Dijk staande op de achterlijn de bal tegen de lat te schieten. Twintig minuten voor tijd moest VIOD met 10 man verder. Scheidsrechter M. te Booij duldde het commentaar van VIOD verdediger Monasso niet en gaf de routinier zijn 2e gele kaart. VIOD in ondertal werd achteruit gedrukt en moest alle zeilen bijzetten om minimaal één punt uit deze wedstrijd te slepen. Invaller Dominic Bolmeijer werkte ook hard en voorkwam door kordaat optreden een tegentreffer.  In de slotfase kreeg VIOD nog wel wat mogelijkheden, maar ook invaller Koen Hieltjes wist zijn voet niet goed tegen de bal te zetten en zag ook dat de VVG doelman vanmiddag een sta in de weg was. Na ruim 3 minuten extra tijd vond de leidsman het welletjes en stuurde de beide teams met 1 punt naar de kleedkamers.

Volgende week:

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen koploper GWVV. De promovendus uit Varsselder wist vandaag in eigen huis Etten met 4-0 te verslaan. VIOD is hierdoor gewaarschuwd en zal vanaf minuut één scherp moeten zijn om zich niet te laten verrassen door één van de titel-kandidaten van de 4e klasse D. De aftrap op Sportpark Dichteren is om 14:30 uur.

door John van der Kamp

foto’s: Erik Eijkelkamp

VIOD aanvoerder Stijn Tomesen en Asjen van Dijk proberen al koppend gevaar te stichten.

VVG 25 doelman Maikel Damen weet de bal te onderscheppen voordat Marten van Delden gevaarlijk kan worden

De hardwerkende Lex Overbeek kruist voorlangs VVG aanvaller Ramon Pastoor

Jorn Eijkelkamp legt aan voor een schot op doel.

VIOD aanvaller Asjen van Dijk probeert het leder langs de uitlopende doelman te schieten

VIOD aanvaller Joppe Derksen snelt langs VVG 25 verdediger Nick Veldkamp

meer foto’s van de wedstrijd:  KLIK HIER