Na een enerverend weekend waar ongelukkig werd verloren tegen DZC en een groot deel van de ouders en trainersstaf later deze avond tot in de kleine uurtjes werden gesignaleerd in de plaatselijke kroegen, trokken op maandagavond de mannen en hun ouders met een nog ietwat lichte kater richting Varsseveld.

Een mooie zomeravond op een wat gedateerd sportpark.
De mannen waren snel in de wedstrijdtenues en gebrand om iets recht te zetten. Na een korte wedstrijdbespreking was het tijd voor een strakke warming up.
De startopstelling was iets anders dan inmiddels gewend. Zo stond bijvoorbeeld Niek vandaag in de verdediging en Thijmen nu op de voorste flank. Ondanks dat wij graag een goed resultaat wilde behalen, was het ook een uitgelezen wedstrijd om eens wat uit te gaan proberen.

Om klokslag 18:30 floot de scheidsrechter voor de aftrap en Viod gaf gelijk gas!
Het was gelijk eenrichtingverkeer en na enkele speldenprikken scoorde Thijmen met een bekeken bal de 0-1. De mannen waren los! Maar ook Varsseveld begon iets van zich af te bijten en dit resulteerde in een gevaarlijke 1 op 1 situatie met Timme. Waar Timme de bal eerst onder zijn voet door liet glijden, of was het een schijnbeweging?, pakte hij de bal keurig op en was het gevaar alweer geweken. Dit was wel een signaal dat wij scherp moesten blijven.
Koen vond vanaf de rechterkant met een geplaatst schot het net en niet veel later deed Timo dit nog even dunnetjes over door van grote afstand het net te laten bollen.
De ruststand van 0-4 werd bepaald door de mee opgekomen Julian, die voor de 3e week op rij zijn kracht liet zien en met een hard en hoog afstandsschot de keeper kansloos liet.

In de rust was het weer tijd voor een korte samenvatting van de eerste helft en ook om het strijdplan voor de 2e helft te bepalen.
De opdracht was simpel. De nul houden en minimaal 4x scoren. Dit moest dan wel door goed samenspelen en de bal het werk te laten doen.

Met een ieder weer op zijn favoriete plek ging de 2e helft van start.
Met Timme in de goal, Lloyd en Julian in de achterhoede moest de aanval van Varsseveld gestopt worden. Jorg nam de mid-midpositie uitstekend voor zijn rekening en in wisselende samenstelling werd de voorhoede gevormd door Koen, Timo, Niek, Thijmen en Cesur.
Al vrij snel was er weer een doelpunt te noteren. Lloyd speelde knap zijn man uit en stuurde met een bekeken pass Tijmen de diepte in. Vanaf de flank zette hij strak voor. Een verdediger van Varsseveld kon de bal nog raken maar verdween toch in eigen goal: 0-5!
Viod bleef geconcentreerd spelen, dit was zeker nodig nu Varsseveld kick-and-rush ging spelen. Zo kwam het steeds vaker voor dat er 4 aanvallers tegen onze 2 verdedigers kwamen te staan. Gelukkig bracht dit de boys niet van de wijs en traden ze goed op tegen de lange bal van achter uit.
Intussen vond Jorg in korte tijd 2 maal het net en liepen wij uit tot 0-7.
Er werd vol gevuurd op de keeper van Varsseveld, die er meerdere ballen katachtig uit wist te houden. Dit deed zelf de handen van Viod-leider Frank op elkaar krijgen…keepers onder elkaar laten we maar zeggen.
Gelukkig wist Timo voor zijn 2e van de avond te tekenen en maakte Niek de 9e voor Viod, iets wat hem zichtbaar erg goed deed. Niek die in de voorbereiding wat met zijn gezondheid kwakkelde lijkt de weg weer helemaal terug te hebben gevonden.
Er werd weer traditioneel afgesloten met een penalty serie,
Viod scoorde er maar 4 van de negen, Timme hield zijn doel schoon en mag met recht spreken van een indrukwekkende clean-sheet!

Aankomende week staat in het teken van de voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd tegen Bon Boys.
Gevoelsmatig gaat het nu echt beginnen.
De Hoofdklasse is de nieuwe uitdaging waar wij mogen laten zien of de lijn doorgetrokken kan worden. De begeleiding heeft er vertrouwen in, al zal er vermoedelijk niet wekelijks met zoveel overmacht gewonnen worden.

Met deze 9 toppers binnen de lijnen en de erg leuke club ouders buiten het veld gaan wij er een mooi seizoen van maken.
Aan de sfeer zal het in ieder geval niet liggen.

Aangezien er er steeds meer foto- en videomateriaal vanuit onze harde kern binnenkomt plaatsen wij dit op de facebook-site van VIOD Doetinchem JO9-1. Neem gerust een kijkje tussen de fantastische actie-foto’s, de wedstrijd-samenvattingen en de inmiddels gemaakte team-trailer!

Dit om ook de webmaster niet teveel overuren te laten draaien.