Afgelopen zaterdag stond de 3e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse op het programma. Deze week speelden wij tegen FC Trias JO9-1.

Na de 2 ruime zeges in de eerste wedstrijden en een goede trainingsweek meldden de mannen zich al ruim voor de afgesproken tijd in de kleedkamer.
8:00 verzamelen in kleedkamer 7 betekent voor de mannen om 8:00 al in de wedstrijd-tenues. Dit geldt ook voor de trainingen waar ruim voor aanvang alle 9 spelers al op het veld te vinden zijn. Iets waar menig trainer en/of leider jaloers op zal zijn. Ook geeft dit aan dat het hier gaat om een stel gedreven mannetjes die heel graag willen ballen en plezier met elkaar maken. Zeker als je dan scoort en je met zijn allen de “DAB” kan doen.
dab

Na een goede warming-up en de begin tijd bijna op de klok wordt er toch ietwat angstig over de velden gekeken. Is de scheids er al? Wij hadden toch een scheids toegewezen gekregen? Helaas… deze was, wat later bleek, een ander tijdstip doorgegeven. Kan gebeuren en leider Frank nam de honneurs dan maar waar. De wedstrijd begon met een vertraging van 2 minuten en de fluit werd 3 minuten later door voetbal-vader en sponsor Bas toegereikt.
In een overwegend sportieve 1e helft was deze fluit nauwelijks nodig gelukkig.
Viod zette druk zoals we inmiddels gewend zijn en kreeg de ene na de andere kans. Uiteindelijk was onze topscoorder Niek de 1e die het net vond: 1-0! En nu door!

Helaas wilde de bal er niet in. Deels omdat de keeper van Trias vaak op de goede plek stond, deels omdat er een goede verdedigende muur stond en soms ook omdat Viod de actie te ver doorvoerde.

Timme had deze eerste helft dan ook bar weinig te doen, dat is jammer omdat hij zeker op de lijn met de week beter gaat keepen maar dit niet kon of hoefde te etaleren.

Na een korte ranja-pauze was het fluitje weer hoorbaar en de bal rolde. Afspraken die gemaakt waren in de rust zoals de nul houden konden snel de prullenbak in. Trias zette de schroom van zich af en zoals in de voetbalwetten beschreven, als je zelf niet scoort dan… Dus scoorde Trias uit een counter.

Daar was niet op gerekend maar de mannen lieten hun koppie niet hangen en trapten snel weer af op zoek naar de nieuwe voorsprong. Hier hoefde de aanwezige toeschouwers dan ook niet lang op te wachten en de bal lag al weer in het netje, deze keer door de frivool spelende Timo. De lijn van de eerste helft was weer opgepakt en door goals van Thijmen, Jorg en nogmaals Niek stond het in een mum van tijd 5-1.  Pogingen van Julian, Lloyd,  Koen en Cesur troffen helaas geen doel. Waar de laatstgenoemde het zelfs nog probeerde met een circusact.

cesur

Ook Timme dacht nog even een goaltje mee te pikken. Uit het niets sprintte hij naar voren om zich met de voorgezette corner te gaan bemoeien.
Hij kreeg in de kluts ook nog de kans om het net te treffen, maar de bal caramboleerde uit de kluwen van de spelers.  Dat Timme zich voorin meldde verbaasde ook de technische staf trouwens, een één-mans actie laten we maar zeggen. Keepers…het blijven bijzondere vogels en zijn nooit saai!

Uiteindelijk scoorde Trias nogmaals uit een snelle counter om niet veel later het eindsignaal te horen. 5-2! en daarmee sluiten wij de maand september af als trotse koploper in de Hoofdklasse, een plek die we waarschijnlijk tijdelijk moeten afstaan omdat de planning ons pas 29 oktober weer in Groenlo verwacht. Dan spelen we tegen 1 van de ander titel-kandidaten, FC Grol.

Gelukkig hebben we met vereende krachten enkele mooie oefenwedstrijden kunnen plannen bij RKHVV (8 okt), De Graafschap (12 okt) en AWC (15 okt). Helaas allemaal uit-wedstrijden maar gelukkig is er vrij vervoer! De wedstrijden zijn ook nog geheel gratis te bezoeken.

stand