Tijdens het schrijven van dit stuk kijk ik met een schuin oog naar de tv waar de clash in Manchester te zien is.

Is dit dan de wedstrijd van de dag met geweldige passes, bikkelharde afstandsschoten en stoere verdedigende acties?
Of zijn het de goals van Zlatan en Kevin de Bruyne die mij op voetballend gebied een top- zaterdag geven?

Het antwoord is voor mij vrij snel duidelijk: Nee!

Ik heb het liever over Wow! en Boem(en)!
Ik heb het liever over Viod JO9-1 tegen Bon Boys JO9-1 op Sportpark Dichteren, Veld 2a, gespeeld vanochtend tussen 10:00 en 11:00.
Dit was een wedstrijd die de kijker zeker had kunnen boeien op Ziggo Sport of Fox. Tenminste: als je niet een supporter van Bon Boys bent.

Het was in principe uitslapen vanochtend, de wedstrijd is pas om 10:00 uur en de opdracht was om 9:15 aanwezig te zijn in kleedkamer 1.
Maar toen ik zelf rond 8:15 op het sportpark aankwam om bij de mini’s te gaan kijken zag ik al diverse JO9-1 Matadoren. De meesten van hen hadden nu tijd om bij hun voetballende broertje of zusje te kijken of om alvast een balletje te trappen met elkaar.
Om 9:15 was het dan echt tijd om te verzamelen en een ieder was weer snel in het Viod-tenue.

Trainer Sebastiaan begon met een uitgebreid verhaal over de startende competitie, Hoofdklasse en geduchte tegenstanders, winst en verlies, goals maken en tegen krijgen. Het gaat een leerzaam seizoen worden waar wij als team samen door heen gaan, dus zet hem op!

Niet veel later begonnen de mannen met de warming up met als afsluitend onderdeel het afronden. Dat voorspelde niet veel goeds….40x over, 23x naast en 2x op Timme die tussen de palen daar niet echt veel moeite mee had. Waar was de scherpte? Op de afsluitende training afgelopen woensdag ging het zo geweldig!?

Laten we maar gaan beginnen met de wedstrijd.
Onze inmiddels vaste scheidsrechter Marcel blies voor het startsein. De fotografen en cameramensen stonden klaar. De scout van de Graafschap was er deze keer niet, hij is gesignaleerd op het sportpark maar sloeg deze wedstrijd over. Gelukkig maar, want onze jongens blijven liever op niveau voetballen.
De boys begonnen gelijk goed. Ondanks het voor een pupillenwedstrijd late tijdstip wreef ik eens in mijn ogen, zag ik het wel scherp? Was dit het tiki-taka voetbal van Barcelona? Er werd gecombineerd over meerdere schijven, het spel ging van links naar rechts, voor Bon Boys iets met een Kastje en een Muur. De ene aanval was nog mooier dan de ander. Waar de trainerstaf normaal druk is met het coachen van de boys, waren er nu voornamelijk de woorden Wow! en Boem! te horen vanaf de zijlijn. Dit resulteerde in 4 doelpunten en nog een handvol kansen die het aluminium raakten of nog net tot corner verwerkt konden worden. Dit was misschien wel 1 van de beste helften die ik in 3,5 jaar bij Viod heb gezien.
Er werd voorin hard gewerkt door Niek, Koen, Cesur en Timo terwijl Jorg en Thijmen vanuit het middenveld telkens dreigend aansloten waren het Lloyd en Julian die van achteruit het spel verdeelden. Natuurlijk trainen wij hier al weken op maar als het dan op deze manier in een wedstrijd op Hoofdklasse-niveau tot uiting komt kan je maar 1 woord zeggen: TROTS!
Het was rust en we gingen nog enigszins beduusd van het geweldige spel naar de kleedkamer. Wat moet je dan tegen de mannen zeggen?
Ga zo door, houd de nul en maak er nog 4 bij. Met deze opdracht stonden de mannen een minuut of 10 later weer op het veld.

Waar een soortgelijke opdracht de afgelopen wedstrijden perfect tot uitvoering werd gebracht was het deze keer toch anders.
Viod wilde te graag en er werd te veel voor eigen succes gegaan. Begrijpelijk natuurlijk, maar je maakt het jezelf wel moeilijk.
Enkele minuten in de 2e helft bij een stand van 4-0 lijkt Bon Boys even aan te zetten maar met ogenschijnlijk gemak staat Julian zijn mannetje en verovert de bal, hij speelt strak terug op Timme en het gevaar lijkt geweken, wil het niet dat die even werd afgeleid, niet scherp was, een polletje of de felle zon, zeg het maar. De bal vliegt er in via de binnenkant van de paal. Het houden van de nul lukt vandaag niet meer.
Gelukkig wordt vrij snel de knop omgezet en de 5-1 staat al weer op het bord. Bon Boys dringt wel steeds meer aan, gesterkt door het eigen doelpunt en scoort niet veel later ook hun 2e treffer, nu op eigen kracht. Zonder nog verder in gevaar te komen maakt Viod ook hun 6e van de dag en de einduitslag is bepaald op 6-2! Een geweldig debuut in de Hoofdklasse waar nog zeker over de eerste helft aankomende week veelvuldig zal worden gesproken.
Na afloop van de penaltyserie worden onze mannen keurig en sportief gefeliciteerd door de tegenstander uit Haaksbergen en is het tijd voor de juichslinger richting de massaal aanwezige supporters.

Volgende week speelt Viod JO9-1 als trotse koploper uit in Eibergen tegen de plaatselijke FC. De wedstrijd start om 10:00 uur en u bent van harte welkom!

Voor de meest actuele sfeerverslagen, foto’s en filmpjes verwijs ik u naar de waarschijnlijk door u inmiddels al bekende facebookpagina van Viod Doetinchem JO9-1