Afgelopen zaterdag stond de 2e wedstrijd van de competitie weer gepland. Deze keer mochten wij uit naar Eibergen om het daar op te nemen tegen de plaatselijke FC in de Hoofdklasse 5.

Het was en week met enorme hitte dus er was alleen maar op de maandag getraind. Hoe pakt dit uit?

In colonne vanaf de parkeerplaats bij de Plus vertrok de VIOD karavaan.

Al snel nam Barry, vader van Timo , de leiding om ons naar het voetbalveld te loodsen. Een verkorte route werd niet geschuwd en over een stoffig landweggetje kwamen wij aan bij de FC waar er in de “middle of nowhere” een nieuw en mooi voetbalcomplex met voldoende parkeerruimte stond.

Al snel werd door de begeleiding een heus pupillenveld gespot, iets waarbij slechte herinneringen boven kwamen vanuit vorig seizoen met de F1. Toen vlogen de ballen met regelmaat over de zij- of achterlijn en verloor de toenmalige F1 hun wedstrijd op een soortgelijk veld.

Het werd ook al snel duidelijk dat dit ons speelveld voor vandaag was. Zou het vandaag dan ook weer zo’n dag worden? Tijdens onze trainingen spelen wij tenslotte ook veel partijvormen op een kleiner veld met snelle kaats- en passvormen dus een goede pot was mogelijk toch?

Was dan het veld de enige zorg? Er is natuurlijk ook nog een tegenstander. Echter kijken de mannen alleen naar hun eigen team en als ze het spel spelen dat ze kunnen dan zijn wij voor niemand bang. En wij gingen natuurlijk als koploper op bezoek! (al was het pas na 1 wedstrijd).

Nadat de juiste kleedkamer was gevonden en de mannen zich in wedstrijdoutfit hesen, was het Bas (tevens shirtsponsor Intermezzo) die de aanhang van koffie voorzag. De sfeer en saamhorigheid bij onze aanhang is geweldig en is voor ons ook een belangrijk onderdeel in het realiseren van de teamprestatie.

img-20160917-wa0025

Na een korte tactische bespreking startte de warming up. Een inmiddels vast patroon van dribbelen, kaatsen en positiespel om uiteindelijk afronden op de inmiddels opgewarmde Timme.

De wedstrijd start en Viod schiet direct uit de startblokken, er wordt goed gecombineerd maar het is te merken dat er op het wat kortere en smallere veld af en toe even op de rem getrapt moet worden. Ook de positionering van de tegenstander is bij een tegenstoot nog even lastig gezien ons mannen graag aanvallend spelen en dus veel werk moeten verzetten om de verdedigende posities weer te bereiken na een afgeslagen aanval. Het veld is kort dus de bal is ook sneller aan de overkant.

Gelukkig komt Viod toch voor en de 0-2 ligt er dan ook al snel in. Eibergen die zeker geen verkeerde voorhoede heeft staan maakt de aansluitingstreffer .

Maar voordat wij in paniek kunnen raken ligt onze 1-3 er al weer in!

Toch scoort Eibergen net voor rust de 2-3 en de leiding denkt al snel aan de wedstrijd van enkele weken terug waar Viod veel beter was maar op kleine foutjes wordt afgestraft en de partij uit handen gaf.

Dan is het rust en er volgt een strenge speech van Sebastiaan. Even de concentratie erbij,op houden met ginnegappen en de doelstelling bepalen voor de 2e helft. Wij maken de afspraak op geen doelpunten meer tegen en er 4 zelf in schieten. Deal!

Ook de opstelling wordt aangepast. Vanuit het normale 1-2-1-3 schakelen wij over naar 1-3-3. Gezien het kleine veld zijn 2 linies voldoende.

Het spel golft even op en neer maar uiteindelijk pakt Viod het heft in handen. De ballen vliegen de goede keeper van Eibergen om de oren en wij lopen uit tot 2-9. Doelstelling behaald!

Ook is er ruimte om van positie te wisselen, zo staat o.a onze kleine Cesur de laatste 10 minuten linkback en mag Jorg de spitspositie bekleden. Deze veranderingen pakken goed uit en het zijn mooie leermomenten.

We kunnen terugkijken op een wedstrijd met zowel geweldig voetbal als enkele slordigheden die wij deze week weer kunnen gebruiken tijdens de trainingen

Waar Niek er vandaag 4 in schiet ,Timo 2 belangrijke assists geeft, Koen laat zien altijd op juiste plaats te staan, Thijmen een keurig goal meepikt en hard werkt, Lloyd laat zien een verdedigende topper te zijn en Julian na een moeizaame eerste helft de tweede helft zijn fysieke kracht laat spreken en tevens zijn goal meepikt. Is het Timme die met de week zijn keepersvaardigheden verder ontwikkeld, Jorg multifunctioneel blijkt te zijn en Cesur als flankspeler zowel voor als achter uit de voeten te blijken kunnen. Een mooie teamprestatie!

In de afsluitende penaltyserie gaat het gelijk op en onze mannen kunnen niet wachten om de inmiddels bekende juichslinger te gaan doen.

Met hun ,bijna originele, slogan sluiten de mannen af. WIJ ZIJN VIOD,SUPERVIOD,HÉ-HÉ! De fotografen  schieten hun rolletjes vol en er wordt al snel gekeken op de Voetbal.nl app.

Ja hoor! Nog steeds koploper!

Volgende week gaan wij dus weer als koploper in de hoofdklasse aan de slag om het zaterdag op te nemen tegen FC Trias. Aanvang wedstrijd 8:45 ,Sportpark Dichteren.

De filmpjes van de vele hoogtepunten zijn weer terug te vinden op de facebookpagina van VIOD Doetinchem JO9-1.