“VIOD 015-2 laat zien wie de baas is op het veld en verslaat Silvolde 015-1  met 6-2”

“Magic Mart wil topscorer worden van de assistenlijst en neemt nu al een voorsprongetje”

(door Sperrie Springer)

SILVOLDE-  015-2 toog af naar hoofdklasser Silvolde om daar tegen de talenten van Silvolde 015-2 te spelen.   O15-2 bereidde zich rustig voor op het ideale veld die veld 4 heet.  Hier moet het dan gebeuren. Strakke mat met hier en daar een kale plek door de Engelingen begon 015-2 met zijn warming up onder leiding van Chiel “Sneijder” Tempel.     Met een heuse tribune tussen veld 3 en 4 konden de betalende supporters een plekje bemachtigen tussen de menigte.    Silvolde 015-1 die met een strijdplan zouden komen (aan de warming up te zien) wilde de wedstrijd zeer serieus oppakken.   VIOD 015-2 bereidde zich voor op hun eigen manier en had maling aan de wijze waarop Silvolde het deed.    In de kleedkamer nog tactische aanwijzingen en lekker voetballen.  Het werd een wedstrijd met 2 gezichten en de manier van voetballen verraste zelfs de trainers…..

15.00.  Toparbiter Chiel van Silvolde maande de spelers naar zich toe om wat dingen door te spreken. Na dit feestelijke onderonsje begonnen we met de wedstrijd.   VIOD liet zien waarvoor ze zijn gekomen. 3 punten en niet minder.  Al vanaf minuut 1 zette de ploeg keurig druk. Met verzorgd positiespel  probeerde zich zelf in kansrijke positie te manoeuvreren.    Het duurde ook niet lang of VIOD had het gaatje achterin bij Silvolde al gevonden.  Een uitstekende pass van Robin werd onderschept door Davey die keurig zijn 3e doelpunt van dit seizoen kon aantekenen.  Dit al na 6 minuten spelen.    VIOD zetten nog een tandje erbij en liet Silvolde niet in de wedstrijd komen.  In de 8e minuut nam Mart (de 1e assist van deze middag)  een corner.  Deze corner werd afgeslagen waarna de bal bij Vincent kwam.  Met een uiterste precisie “als een sniper”  kopte hij deze bal strak in de kruising.  0-2.

VIOD bleef drukken en bleef heer en meester in het veld.  De goed spelende Chiel was continue het aanspeelpunt. In de 15e minuut kreeg Kane aan de rechterzijde de bal en gaf een magistrale steekpass naar Chiel. Hij kon 3 meter doorlopen en knalde de bal hard en zuiver onderin de hoek.  0-3.     Ook de andere spelers wilden meedingen in de feestvreugde dus ook Daan kreeg het ook op zijn heupen.  Een mooie aanval, met de 2e assist van Mart, kon Daan zijn 1e doelpunt van deze middag aantekenen.  Mooie aanval over 3 schijven werd doeltreffend afgerond. 0-4.

Na de 0-4 zakte VIOD wat in. Door wat wisselingen achterin was de druk weg en Silvolde nam het initiatief wat over.   In plaats om vooruit druk te zetten en de tegenstander op te jagen liepen wij wat achteruit. Dit resulteerde in wat hachelijke momenten bij Sem (die overigens goed stond te keepen).   Silvolde kon de 1-4 aantekenen na een communicatiegebrekje achterin.  Rick kreeg de bal ongelukkig op zijn hak waardoor de spits kon doorlopen en Sem passeren. 1-4.    VIOD probeerde het spel weer op te pakken en dat lukte moeizaam.

In de rust zijn de mannen toegesproken. Hoe gaan we de 2e helft voetballen?   Wat ging er goed en waar opletten?  De spelers vulden elkaar goed aan met nuttige tips en gaven elkaar ook aan hoe de beleving was de 1e helft. Zo belangrijk.  De trainers luisterden aandachtig en gaven de jongens aan om zelf ook met initiatieven te komen. Daar leer je het meeste van.  Dit keer eens een keer andersom dus.    O.l.v Chiel was er een interessante onderonsje met het team en mooi om te zien hoe hij de jongens coacht en wijst op taken en verantwoordelijkheden.   Top Chiel!

Nadat de bidons waren gevuld door onze ‘Waterboy Kaye” (hij wilde ook in de krant, dus bij deze)  begaven we ons naar het veld.  De mouwen werden weer opgestroopt en de Turbo’s in de gereedheid gebracht en we gingen weer van start.

Gelijk na het beginsignaal van de uiterste goede scheids Chiel (mag ook een keer gezegd worden)  werd erbij Silvolde niet goed gecommuniceerd.  Mart gaf een splijtende pass (jaja alweer hij) en bediende Daan. Daan kon doorlopen en scoorde vrij gemakkelijk de 1-5.    De kluspunten werden weer opgepakt en VIOD ging door. Nadat de trainers de verdediging enigszins hebben gerepareerd (Janco viel uit maar kwam er weer in)  stond het Duo Rick & Janco weer als vanouds naast elkaar.

VIOD ging hierdoor weer druk zetten en bouwen van achteruit.    Het hoogtepunt moest nog even komen maar de hoofdrolspeler was Joon.    Joon kwam in de rust in het veld voor Davey en liet zich 10 minuten na het doelpunt van Daan van zich horen. Wederom een pass van Mart (jaja alweer hij 🙂  ) scoorde Joon beheerst de 1-6.    (Trouwens gefeliciteerd nog met je verjaardag Joon Hiep Hiep Hoera)  Na de 1-6 liet VIOD zich wat zakken. De pijp was leeg.  Dit zag je.  Door nog wat wissels in te passen werd het spel wat slordiger.    Silvolde kon nog 1 treffer maken door een onoplettendheid achterin (balverlies van Vincent op het midden) waardoor Joris en Sem een communicatiegebrekje hadden.  2-6.

Al met al een goede start van de competitie.  6 voor 2 tegen en de 3 punten gaan mee in de grote voetbaltas.   Het gaat met de week beter.  Het systeem is wennen maar er komt lijn in.  Balcirculatie moet wel sneller maar dat heeft tijd nodig.  Tijd die jullie krijgen van de trainers, als de stijgende lijn maar ingezet wordt.  Het tikkie-takka voetbal was nog even op vakantie maar we hopen dat het zo snel mogelijk terugkeert.   Magic Mart vierde dit keer geen doelpunten maar sierde de wedstrijd op door assisten. Schijnbaar wed hij niet op 1 paard en gaat voor alle klassementen strijden.  🙂

Gefeliciteerd boys. Op naar de volgende clash.

Opstelling:
lineup111473609837913_resized_1

Boys. Hieronder de foto’s.  Met dank aan Silvolde.

Link website van Silvolde voor het verslag in de ogen van Silvolde.

Hartelijke voetbalgroeten.

uw Razende Reporter,