Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen de JO9-1 van stadsgenoot DZC’68. Een mooi affiche op de vroege zaterdagochtend op Sportpark Dichteren.

Waar trainer Sebastiaan de overige technische staf op vrijdagavond uit het niets keurig appte dat hij aan de cola zat, begrepen wij dat er iets op het spel stond.

DZC had zijn eerste 2 wedstrijden met ruime cijfers gewonnen en zou bij winst zeker zijn van de volgende ronde. Onze mannen hadden pas 1 wedstrijd gespeeld maar daarin al aardig aan het doelsaldo gewerkt. Winst of een gelijkspel was voor onze boys nodig om uitzicht te houden op een plek in de volgende ronde .

De wedstrijd begon onder leiding van de wéér goed leidende Marcel.
Vandaag moest hij niet alleen binnen maar ook buiten het veld optreden.De fanatieke aanhang van de tegenstander liet zich veelvuldig op een negatieve manier horen. Iets wat eigenlijk niet langs een pupillenveld thuishoort. Zijn kordate optreden leverde na afloop dan ook excuses op.

Viod zette gelijk druk maar was onzorgvuldig. Een eerste aanval van DZC was gelijk raak: 0-1!!
Zoals met de jongens meerdere malen besproken werd de bal opgepakt en gelijk weer afgetrapt.
De mannen van Viod begonnen hun spel te spelen en met een klein beetje geluk, na een geweldige voorzet van Tijmen, werkte de verdediger van DZC de bal gedecideerd in de eigen goal! 1-1 en Viod was weer terug.

Nu doordrukken, en dat deden de boys ook. Niet veel later wist Timo zich vrij te spelen en gaf een afgemeten voorzet op misschien wel de kleinste man van het veld, Cesur. Hij kopte de bal echt super in: 2-1!

Waar Koen, Jorg en Niek met regelmaat voor gevaar zorgden en Lloyd en Julian het achterin dicht hielden was het uiteindelijk Julian die mee opgekomen was en de 3-1 op het scorebord zette. Met een vlammend afstandsschot verschalkte hij de keeper. Deze schoten lijken langzaam een extra wapen te worden.

Onze vaste sluitpost Timme had deze week ook meer te doen en kon zich enkele malen onderscheiden. Helaas scoorde DZC vlak voor rust met een bekeken schot voor de aansluitingstreffer. Met een 3-2 voorsprong gingen we naar de kleedkamers. Daar stond de ranja klaar die ook deze keer weer door enkele van onze vrouwelijke supporters was klaar gezet. Onze dank hiervoor!
Na een korte bespreking stonden de mannen weer klaar om het veld te bestormen. Helaas werd het al vrij snel 3-3 en niet veel later 3-4!
De koppies stonden op onweer. Er werd op allerlei manieren geprobeerd om de opgetrokken muur te slechten maar het geluk ontbrak. Viod was veel dreigender maar uit de snelle counter die door het aanvallende spel van onze boys mogelijk werd gemaakt had de goal ook aan de andere kant kunnen vallen.

Inmiddels was ook het horloge van Sebastiaan stuk en hij riep constant dat er nog 2 minuten te spelen waren en het nog kon. Het horloge van de scheidsrechter werkte helaas nog wel en hij floot terecht voor het einde. Met zure gezichtjes, met hier en daar een stiekeme traan, riep de leiding de boys bij elkaar. Goed gevoetbald maar helaas niet het geluk gehad. Een wijze les waar wij vast dit seizoen nog eens aan terug denken. DZC komen wij in de competitie namelijk nog tegen dus een kans op revanche is er.

Aankomende maandagavond spelen wij de laatste bekerwedstrijd in Varsseveld. Er is vrije toegang dus wij zien u graag rond 18:30 langs de lijn.

Voor sfeerbeelden verwijs ik u graag naar onze facebook-pagina: KLIK HIER