Eindstand: 2-3

“Goed voetbal afgewisseld door mooie doelpunten”

015-2 zet goede stap richting KO ronde..

ULFT – VIOD 015-2 heeft een goede stap gezet naar de 2e ronde van de beker.  In Ulft werd de plaatselijke trots met 3-2 verslagen.  VIOD speelde in een gedurfde formatie en maakte Ulft, vooral in de 1e helft, ontzettend moeilijk.  In een 3-4-3 formatie werd UB op bijna alle vlakken afgetroefd. UB die fysiek wat feller was kwam niet in het spel voor. Kleine speldenprikjes zorgden ervoor dat het even billenknijpen was, maar de goed spelende doelman Sem voorkwam erger.

Matchtime.  15.00. De Gladiatoren betraden de Arena die veld 2 heet.  Hobbelig, warm maar het was te doen.   De mouwen werden opgestroopt, hetzij met heeeeel veel moeite. Kleine jongens worden groot en de shirts te klein. Tja. Kan gebeuren.    VIOD kwam zeer sterk uit de startblokken en liet zien dat het kwam voor 3 punten en niet voor minder.  Felle duels, afjagen van de bal en onmeunig druk zetten. UB wist niet wat het moest en keek vaak vertwijfeld naar de kant van hun trainer.  Wij als technische staf genoten van de eerste 30 minuten.   Afspraken werden nagenoeg goed nagekomen en ieder wist wat men moest doen.  Het duurde ook niet lang of “Lange Kaye” vond het netje. 0-1.  Mooie uitgespeelde aanval en een splijtende pass rondde hij goed af.   Niet veel later was er een ondachtzaam momentje in de 16 van VIOD en de spits kreeg de vrije doortocht naar Sem en maakte simpel de 1-1.  Even balen maar we gingen door. Kopjes omhoog en knokken om weer een wedstrijd van te maken.   Toen de Orkaan van UB wat ging liggen kwam de Tyfoon van VIOD O15-2 op gang.  Kaye kreeg weer de op de heupen en maakte als een echte spits (via een voorzet van Mart) met zijn uitgestoken voetje de 1-2. Klassegoal en zeer goed uitgespeeld over meerdere schijven.    Helaas was dit weer van korte duur.  Omdat we even niet goed omschakelde kwam wederom de aanvalshoede van UB vrij voor Sem en maakte de 2-2.  Balen!!   Maar we gingen door. Wederom een tandje erbij.  Bij UB was de pijp wat leeg want ook hun schakelde niet terug. Zodoende kreeg de rechterflank van VIOD wat meer ruimte. Hier profiteerde “Magic Mart” weer van. Via een mooie aanval via 3 schijven werd Mart bediend door Davey door wederom een splijtende pass. Hij scoorde zeer beheerst de 2-3.    Dit allemaal de 1e helft.   De 2e helft was van onze kant niet echt denderend.  De pijp was leeg en je zag de jongens moeite hadden met de warmte.  Veel wisselingen in de 2e helft zodat iedereen aan spelen toekomt.   In de 2e helft had Daan 3 zeer goede kansen op 3 doelpunten maar zijn acties strandden A. Op de keeper B. Op een speler C. Niet genoeg kracht om te schieten, maar speelde zichzelf elke keer maar weer zeer mooi vrij.  Volgende keer gaat die er wel in Daan.   De verdediging had de 2e helft de handen vol aan de aanvallers van UB maar bleef solide overeind.  Kane speelde ook een goede wedstrijd. Fel erop en weinig ruimte weggeven. Rick en Janco stonden hun mannetje en herstelde zich goed gedurende de wedstrijd.  Bij Joris moest in het begin de diesel echt op gang komen maar gedurende de wedstrijd goed gevoetbald.

Jongens. Allemaal leermomenten. Vergeet niet dat dit de 1e wedstrijd is en dat alles nog ingesleten moet worden. Dit heeft tijd nodig. Als je een fout maakt, maakt niet uit.  Altijd proberen te herstellen zodat je de volgende keer anders doet.   Wij als staf zijn tevreden met deze wedstrijd. Blijf je als team ontwikkelen zowel als groep en als individu.  Weet zeker dat jullie een leuk en leerzaam seizoen tegemoet  gaan.

Voor alle seizoenskaarthouders van 015-2.  Volgende week naar Eerbeekse Boys voor de 2e beker.  Er zijn nog plaatsen beschikbaar.  Als jullie zo spelen als de 1e helft gaat het goed komen. Succes.

Op de website van Ulftse Boys staan foto’s van deze wedstrijd: KLIK HIER

Statistieken: