Op Sportpark De Treffer in Etten de 3e speelronde voor VIOD in de 4e klasse D.  Tegenstander vv Etten van trainer Koen van Loon, eerder trainer van VIOD A1 en VIOD 2, wist nog geen punten te sprokkelen uit de nog prille competitie start. Bij Etten verdediger Sander van Aken (ex AZSV) en twee zestien jarige spelers. Ongewijzigd kwam het team van VIOD trainer Jan Lorsé aan de aftrap, met de herstelde Lex Overbeek en Julian Bril, die beiden vorige week geblesseerd in de wedstrijd tegen GWVV afhaakten.

Asjen van Dijk wijst VIOD de weg

etten-viodHet verloop van deze wedstrijd lijkt gedeeltelijk op de start van afgelopen zondag. Weer kwam VIOD voortreffelijk uit de startblokken en stond na 16 minuten al op ’n 2-0 voorsprong. Aan de  basis van de openingstreffer stond middenvelder Marten van Delden. Vanaf de linkerzijde zette hij de bal strak voor. Joppe Derksen stapte over de bal heen, waarna Asjen van Dijk de bal van dichtbij kon binnen tikken (0-1). Vijf minuten later sprintte aanvaller Joppe Derksen met de bal richting doel en lijkt op het doel te gaan schieten, maar ziet naast hem Asjen van Dijk geheel vrij opkomen. Simpel legt Derksen de bal af op zijn medespeler, die andermaal de bal binnenschiet (0-2).

Etten mag blij zijn dat haar doelman Nick Gries steeds attent reageerde op de doelpogingen van VIOD, anders was de thuisclub halverwege de 1e helft al tegen een flinke achterstand aangelopen. Nu zagen Koen Monasso, Asjen van Dijk, Marten van Delden en wederom Koen Monasso de sluitpost van Etten hun doelpogingen keren. Toch kwam binnen het half uur de 3e treffer op het scorebord. Nu was het Jorn Eijkelkamp die uit een corner van Lex Overbeek vakkundig het leder binnenschoot (0-3).

Tegen de paal

Na de thee bleef VIOD het doel van Etten opzoeken, maar ging onnauwkeurig met de kansjes om en heeft ook geen geluk aan haar zijde. Jos Klein Bleumink ziet zijn schot op doel net voor langs gaan, Marten van Delden ziet zijn afstandsschot vol tegen de paal belanden en in de handen van doelman Gries van Etten verdwijnen. Een kwartier voor tijd gunt Marten van Delden zijn medespeler Lex Overbeek ook ’n doelpunt. Overbeek schiet de bal vanaf de linkerkant in de rechter benedenhoek langs de doelman (0-4). Daar bleef het ook bij. Compliment gaat uit naar scheidsrechter Hoek uit Westendorp, die ondanks een blessure aan het bovenbeen de wedstrijd formidabel leidde. De eerst volgende twee wedstrijden speelt VIOD thuis. Eerst tegen sv Loil. Aftrap a.s. zondag om 14:30 u.

door John van der Kamp

Foto’s Erik Eijkelkamp

asjen-van-dijk-scoorde-vanmiddag-tweemaal

Asjen van Dijk scoorde vanmiddag tweemaal

aanvoerder-stijn-tomesen-in-duel-om-de-bal

Aanvoerder Stijn Tomesen in duel om de bal

lex-overbeek-legt-aan-om-de-4e-viod-treffer-te-scoren

Lex Overbeek legt aan om de 4e Viod-treffer binnen te schieten

marten-van-delden-was-vandaag-dicht-bij-een-treffer

Ook Marten van Delden was vandaag dicht bij een treffer

etten-verdediger-thijmen-koster-probeert-jos-klein-bleuminkde-pas-af-te-snijden

Etten-verdediger Thijmen Koster probeert de opkomende Jos Klein Bleumink af te stoppen

jorn-eijkelkamp-schiet-de-bal-afgemeten-op-doel

Jorn Eijkelkamp schiet de bal afgemeten op doel.

julian-bril-probeert-etten-speler-youri-leijzer-8-te-snel-af-te-zijn

Julian Bril (midden) probeert Etten speler Youri Leijzer te blokken