10 september uit tegen GWVV te Varsselder

We beginnen deze zonnige dag tegen GWVV Varsselder .
De enthousiaste ouders genieten langs de lijn van de zon als het startsignaal klinkt voor de wedstrijd.

De tegenpartij gaat direct in de aanval maar deze aanval wordt gedwarsboomd door ons team. Het valt ons direct op dat er jongens tussen lopen die wel een paar koppen groter zijn dan onze jongens.

Viod laat zich hierdoor gelukkig niet tegenhouden en speelt  sterk door. Onze eerste aanval komt vanuit een corner genomen door Nick die de bal mooi voorlegt op Marvin. Helaas gaat de bal ernaast maar de toon is weer gezet bij de jongens.
GWVV maakt een aanval op ons goal maar gelukkig laat Jens dit niet gebeuren; hij hindert de tegenpartij waardoor ze naast schieten. Dan komt er een mooie aanval van Wesley die samen met Nick richting het goal vliegt. Helaas heeft deze mooie samenwerking geen doelpunt tot gevolg.

Wesley zet vanuit een corner de bal mooi hoog op voor Nick die vervolgens een nieuwe poging doet voor een rondje, weet je nog Ewald, door een kopbal te geven. Helaas gunt de keeper van GWVV ons dit rondje niet en houdt hij de bal tegen.

De jongens van Viod werken hard in de verdediging maar kunnen niet voorkomen dat de tegenpartij een doelpunt scoort. Het tweede doelpunt van GWVV komt voort uit een handsbal die de scheids niet gezien heeft waardoor ze een voordeel hebben en de 2-0 scoren.

Oke, we staan achter door bepaalde omstandigheden maar hé,  de wedstrijd is nog niet voorbij en dat vinden de jongens ook. Vechtend gaan ze door en laten zich niet kisten en dat is te merken ook want hierdoor kan Nick ons eerste doelpunt scoren.

We gaan met 1-4 achterstand de rust in, en ondertussen genieten de ouders van de fanfare die speciaal voor hen is uitgenodigd. De peptalk tijdens de pauze, en zo weet ik toevallig dat ze daar een speciale methode voor hebben gebruikt, heeft duidelijk effect gehad want in de eerste minuut van de tweede helft scoort Marvin ons 2e doelpunt. Achter in de verdediging is ook wat veranderd en zorgen Duuk, Finn en Jens dat de tegenpartij niet kan scoren.

Onze keeper Frank staat weer een lekker potje te keepen want de ballen die niet door de verdediging gestopt kunnen worden, worden door Frank meerdere malen gestopt. Wat een genot om als ouder naar zo’n pot te kijken.

Renzo kent ook zijn taak en voorkomt meerdere malen dat de aanvallen van de tegenpartij verder komen dan de middenlijn van het veld. Helemaal spannend wordt het wanneer Wesley en Nick in de aanval samen richting goal lopen. Wesley probeert via een lange afstandsschot het doel te bereiken. Dit zag er zo geslaagd uit dat hier wel een doelpunt uit voort moest komen. Toen echter de bal ernaast ging, lieten sommige ouders zich spontaan op de grond vallen vanwege de spanning die dit met zich meebracht. Die spanning houden de jongens nog even vast wanneer Frank de bal uittrapt naar Nick die geheel vrij loopt en er weer gescoord wordt (yesssss!).

Ondanks de blessures van Bob en Duuk weten de jongens zich door de pijn heen te bijten en scoort Bob zelfs ons 4e doelpunt. Het fluitsignaal eindigt de wedstrijd met een stand van 6-4.

Terwijl sommige jongens van GWVV doorgaan naar hun eigen team, gaan onze jongens nog even de penalty’s nemen.

Jullie kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd waarin jullie hebben laten zien dat lengte niet alles zegt en jullie maar liefst 4 doelpunten hebben gescoord.
Goed gedaan jongens!!!

Angelica en Wendy