VIOD JO11-06 Renzo

VIOD JO11-06 – SDOUC E3

Zaterdag 17 september was het moment om te kijken wie er nou echt de sterkste was. Waar tijdens de bekerwedstrijd veel E1 spelers bij SDOUC meespeelden , en we dus flink verloren, stond nu het echte team op het veld. En nu kwamen onze jongens wel aan het spelen. En goed ook! Veel mooie aanvallen werden ingezet en veel aanvallen van de tegenstanders werden verhinderd. Frank verdedigde zijn doel weer fanatiek, zelfs toen we met 7-1 voor stonden. Alsof het zo afgesproken was, maakte bijna iedereen een goal; Marvin, Duuk, Jens, Finn, Nick, Wesley en Bob. Renzo scoorde niet, maar  die had daar ook geen tijd voor want die stond ballen weg te werken op het middenveld (zeker net zo belangrijk)!

VIOD JO11-06 Marvin

Nick scoorde ook deze wedstrijd met een kopbal na een prachtige voorgezet van Finn, waardoor Ewald niet alleen ‘moest’ trakteren op chips maar ook op drinken. De stemming zat er dan ook goed in tijdens de 3e helft.

VIOD JO11-06 Jens

Met dat goede gevoel gingen we afgelopen zaterdag richting Gendringen (Jo11-2). Zij hadden voorgaande wedstrijden met veel doelpunten gewonnen, dus we waren licht onder de indruk. Onterecht blijkt uit het onderstaande verslag van Wendy:

De jongens van Viod spelen vandaag tegen de koploper Gendringen JO-11-2. De eerste aanval wordt ingezet door Gendringen maar zij zijn verrast door onze keeper Frank die deze bal weet tegen te houden.

Bij Viod weten de jongens door goed samenspel balbezit te krijgen en een aanval te creëren.  Nick weet uit te lopen naar voren en een schot te geven op de goal van Gendringen. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat.

Wanneer Gendringen gevaarlijk dicht bij de goal van Viod komt, is het Marvin die de bal voor ons goal weet weg te halen en hiermee voorkomt dat er gescoord kan worden.

Het is een mooie wedstrijd waarbij de 2 partijen  niet echt voor elkaar onderdoen. Maar ondanks dat de jongens van Viod sterk spelen en elkaar goed weten te vinden, weet Gendringen toch het 2e doelpunt te scoren. Viod blijft aanvallen en ook Bob maakt weer een mooie aanval. Maar op de een of andere manier lukt het niet om de bal over de doellijn te krijgen. In de duels laten de jongen ook zien dat ze sterk spelen. Renzo weet op deze manier regelmatig de tegenpartij te verassen en balbezit te krijgen, Marvin kan dan met zijn snelheid naar voren rennen waarbij  hij iedereen er uit loopt.

Door losse veters moet de wedstrijd regelmatig stilgelegd worden,maar de scheidsrechter is de beroerdste niet en strikt de veters van de jongens.

Wanneer vanuit een corner Gendringen een gevaarlijk schot neemt, weet Frank deze uit de lucht te plukken en heeft hij wederom een doelpunt voorkomen.

In de tweede helft weet Jens de tegenpartij goed te hinderen door naar de bal toe te lopen en ze geen mogelijkheid te geven om er voorbij te gaan. Als de tegenpartij dan toch kans heeft gezien voor de  goal te komen, weet Duuk ons met zijn knie te redden en geeft hij de bal een andere richting. Helaas ontkomen we niet aan een 3-0 achterstand.

Ondanks het mooie samenspel, de sterke duels, de hekkensluiters van de  verdediging waar bijna niet langs te komen is en de voetbaltechniek die steeds meer zichtbaar is, hebben we toch verloren. Maar in dit geval was het gewoon pech hebben.