Afgelopen zaterdag stond de 2e thuiswedstrijd voor Viod  JO11-3 op het programma. Dat Viod gesteund door het thuislegioen tot grote hoogte kon stijgen was al gebleken in de voorbije maand. Echter zonder het zicht op de Dichterense molen, werd, ondanks goed voetbal, nog geen punt gesprokkeld. Tegenstander SJO MEC\Bredevoort had echter juist in uitwedstrijden overtuigd en intimiderende resultaten geboekt. Er hing deze ochtend dan ook een gezonde spanning in de lucht!

In de week voorafgaand aan de wedstrijd werd er getraind onder leiding van Bart en Jeroen. Nou ja, enige nuancering lijkt hierbij op zijn plaats, Bart was weliswaar aanwezig, maar had meer oog voor de ( vooralsnog voor de redactie onbekende) jongedame aan zijn zij, dan voor zijn spelers. Derhalve nam vooral trainer Jeroen de mannen onder handen.

De aanloop naar de aftrap verliep niet geheel vlekkeloos. Ondanks dat er al eerder over gesproken is, was toch niet de voltallige selectie op de afgesproken tijd in de kleedkamer, niet voor het eerst waren niet alle sokken meegereisd naar sportpark Dichteren en hoewel er vooraf afspraken gemaakt waren over de vervanging van leider Edwin, was er maar 1 begeleider op het veld te bespeuren tijdens de warming-up… Het teambuildingproces is in volle gang, maar verdient nog wat aandacht!

Ondanks deze voortekenen, schoot Viod als een komeet uit de startblokken! Het duurde dan ook niet lang voordat Viod terecht op voorsprong kwam. Noah stuurde spits Jort uitstekend diep, waarop Jort keurig de mee opgekomen en vrijstaande Len vond, die liet zien dat zijn gekneusde rechter weer hersteld was: 1-0! Viod drukte gelijk door en kreeg kansen. Daar waar Viod de week daarvoor in de openingsfase zichzelf niet beloonde voor het goede spel, gebeurde dat nu wel. Jort rondde een prachtige individuele actie af met de fraaie 2-0!

De technische staf greep dit moment ook direct aan om te wisselen. Voor de technische staf is het nog even puzzelen en experimenteren hoe deze wissels met zo’n grote selectie van 10 spelers het best uitgevoerd kunnen worden. Nu werd ervoor gekozen om in 1 x 3 spelers te wisselen. Het effect daarvan was wel dat de schwung waarin het team zat even zoek was. De tegenstander profiteerde optimaal en draaide een 2-0 achterstand plots om in een, weliswaar wat geflatteerde, 2-3 ruststand! De vraag dient zich dan ook aan of dit wisselexperiment lang stand houdt… Volgens bronnen rondom het team wordt er inmiddels ook gewerkt aan andere wisselstrategieën!

Daar waar Adil door de medische staf vrijgegeven was om mee te doen, verliet hij een minuut of 10 na zijn invalbeurt met een van pijn vertrokken gezicht het speelveld. Het was niet voor het eerst dat een speler dit seizoen, achteraf gezien, iets te vroeg vrijgegeven werd. Een grondige evaluatie van de medische staf lijkt dan ook voor de hand te liggen.

In de meeslepende en continu op en neer golvende 2e helft was Viod voetballend continu de bovenliggende partij. Tegen het einde van de wedstrijd werd het doel van MEC/Bredevoort zelfs met een heus slotoffensief belegerd. Continu verzorgden verdedigers Juelz, Zoey en Rayen de opbouw, waardoor de aanvallers zich konden uitleven. Toch toonde MEC/Bredevoort zich vele malen doeltreffender dan Viod. Zo liep MEC/Bredevoort uit naar een 2-5 voorsprong. De mentale winst van vandaag was dat Viod bleef knokken en continu terugkwam: 3-5 door een attente intikker van Luc, 4-6 door een droge lage pegel van Thomas en 5-7 door een co-productie-scrimmage-goal van Noah en Rayen.

Hoewel het aluminium de anschlusstreffer enkele keren op miraculeuze wijze in de weg stond, bleef ook bij het legioen het gevoel overheersen dat er meer in zat. Daardoor ontstond er een sfeervolle ambiance op sportpark Dichteren. Daarbij moet gezegd worden dat MEC/Bredevoort beschikte over enkele uitstekende voetballers en dat doelman Job Viod ook enkele keren uitstekend in de race hield met zijn kenmerkende katachtige reddingen. Toch gooide MEC/Bredevoort ver in blessuretijd de wedstrijd definitief in het slot en floot de op de hoogste niveau debuterende en uitstekend leidende scheidsrechter Martijn Beemsterboer bij een eindstand: 5-8!

Desalniettemin kan Viod tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Weliswaar een nederlaag, maar wel één die veel perspectief biedt! Hoewel Viod JO11-3 inmiddels bijna met dergelijke wedstrijden kan kwartetten, blijft de overtuiging dat uiteindelijk de voetbaltechnische kwaliteiten ook zullen leiden tot gerechtigheid… De komende week zal dan ook weer gedecideerd aangegrepen worden om dat verder uit te bouwen.

Volgende week speelt Viod JO11-3 uit tegen Longa JO11-4… Om te voorkomen dat er in de wandelgangen gesproken zal gaan worden over een uit-syndroom, zal Viod er alles aan doen om met een resultaat uit Lichtenvoorde te vertrekken!