FC Zutphen thuis (of uit)… Altijd lastig!

Onze tweede wedstrijd van dit prille seizoen is direct een topper tegen de koploper (wij staan immers derde).

Net als vorige week spelen Anisha en Fleur niet mee. Fleur is bij de vader en Anisha, die elke wedstrijd trouw meegaat en vast onderdeel blijft van de groep, is nog steeds herstellende van een rugblessure. Daardoor spelen we vandaag weer met één wissel.

Vandaag is Eline dan toch aan de beurt. Hoewel het nog even spannend werd aangezien Dominique net (wel of niet) op tijd binnen kwam vallen.

Op basis van de uitslagen en de stand in de ranglijst konden we al concluderen dat FC Zutphen een andere tegenstander zal zijn dan PAX. We zullen dus vanaf het begin scherp moeten zijn en met z’n allen fel op de bal en de tegenstander moeten spelen.

Met Eline in de wissel, beginnen we de wedstrijd met de volgende opstelling: Bram B. op doel. Sueña, Gabriël, Jasmijn en Viktor in de verdediging. Isa S. Kai en Sven op het middenveld en Bram S., Isa L. en Dominique in de aanval. Met behulp van het magneetbord worden nog even wat tactische zaken besproken en nadat Jasmijn de aanvoerdersband omdoet, lopen we het hoofdveld op.

Het veld ligt er heerlijk bij, het zonnetje schijnt en publiek is er meer dan voldoende, dus het belooft een mooie zaterdagmiddag te worden.

De scheidsrechter fluit en terwijl we langs de lijn nog bezig zijn om er eens voor te gaan zitten, ligt de bal al in het net. Na een ongelukkig moment in de verdediging caramboleert Kai de bal achter Bram in het doel. 0-1. De 0-2 laat niet lang op zich wachten… De uitzonderlijk goede spits neemt een bal uit de lucht aan, lobt ‘m over onze verdediging en heeft vervolgens de rust om te kijken waar Bram staat en schuift de bal rustig in de vrije hoek. Tja… hoe vaak zullen we dit zien in de vijfde klasse??

0-3, 0-4, en 0-5 volgen in hetzelfde tempo. We kunnen (soms lijkt het zelfs op “willen”) er niets tegenover zetten. Te weinig spelers verdedigen op de bal en dus krijgt Zutphen alle tijd en ruimte om eens lekker te voetballen. Jasmijn en Gabriël hebben hun dag vandaag niet en spelen haast onherkenbaar. En ook voorin lijken de benen niet te willen. Na het inbrengen van Eline (die op midmid gaat spelen en Kai schuift naar achteren als laatste man) krijgen we iets meer grip op de tegenstander, maar alsnog kunnen we niet voorkomen dat de 0-6 en de 0-7 ook nog wordt gescoord. Ook de extra 5 minuten in de eerste helft geeft ons niet de kans om iets terug te doen.

Teleurgesteld en enigszins gelaten lopen we naar de kleedkamer voor de rust. Daar zijn we wel even aan toe met z’n allen.

Het is wel duidelijk dat deze tegenstander niets te zoeken heeft in deze klasse. Het is dan ook geen schande om hiervan te verliezen, maar de manier waarop…

De tweede helft willen we een ander VIOD zien. We zullen verliezen, maar we laten ons niet zomaar aan de kant zetten. We zullen ons publiek toch meer moeten laten zien dan we de eerste helft hebben gedaan. Dominique komt in de wissel en Gabriël neemt zijn plek voorin.

Ondanks dat we zelf weinig aan het voetballen komen en de tegenstander onverminderd op onze helft domineert, bieden we de eerste twintig minuten na rust behoorlijk tegenstand. Nog steeds staat het scorebord op 0-7, maar we geven in deze tweede helft niets cadeau. Vooral Viktor weet met sterk ingrijpen keer op keer de aanval van Zutphen te stoppen. Bij vlagen wordt met Eline en Isa S. op het middenveld behoorlijk gecombineerd, maar de verdediging van Zutphen blijkt veel te sterk voor onze aanvallers. Op een afstandschot na creëren we weinig mogelijkheden.

De laatste fase van de wedstrijd (Bram S. is dan al gewisseld voor Dominique) komen de gasten weer op stoom en nog voor het laatste fluitsignaal staat het scorebord op 0-0.

0-10… Het is al weer even geleden dat ik dit heb moeten meemaken, maar op basis van de krachtsverhoudingen is hier niets op af te dingen.

De tweede helft hebben we, zeker in vergelijking met de eerste, laten zien dat we toch wel wat kunnen. Dat we, als we samen de schouders er onder zetten, ook deze tegenstander niet zomaar laten passeren. Een compliment voor de positiviteit, de inzet en het doorzettingsvermogen in de tweede helft en hopelijk hebben we volgende week weer een tegenstander van ons eigen niveau en kunnen we er weer een echte wedstrijd van maken.