Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste competitie wedstrijd tegen Mvr JO15-3. Aangezien we deze zaterdag geen scheidsrechter hadden en we een vervangende coach ter beschikking hadden, besloot Marino deze wedstrijd te fluiten. De trainer/coach van de Viod JO15-3 René Roth verving Marino en had ook nog 2 reserve spelers meegenomen, ivm een paar kleine blessures en ongemakken. Dus René, Jelmer en Thomas bedankt dat jullie er waren.

Onze opstelling was als volgt. Wat menigeen niet als verassing zal komen, Rody stond in het doel. Voor hem in de verdediging stonden Vera, Thomas, Sem en Annelot. Middenveld bestond uit Joey, Jelmer, Thijmen en Max. Beau en Dymas stonden in de spits en in de wissel staan Daan, Milan, Rutger en Kayne. Samet is geblesseerd en kan dus niet aanwezig zijn bij de wedstrijd.

De wedstrijd is nog geen minuut begonnen en nu al een kans voor Mvr. Gelukkig missen ze. Gebeurd ons wel vaker in de eerste minuut. Nog even wat opwarming nodig. Na 6 minuten komt de bal van achter naar voren. Dymas neemt hem mee en zet voor op Beau. Net te hard en Beau krijgt hem niet te pakken. Ondanks dat er achterin keihard geknokt wordt weet Mvr na 12 minuten toch een tegengoal te scoren. Niets aan te doen, wij vechten gewoon door. Halverwege de eerste helft last Marino een drinkpauze in. De temperaturen schieten weer de pan uit en op het kunstgras is het dan nog extra warm. Kort hierna weet Mvr een harde schot op Rody te lossen waardoor deze uit zijn handen schiet. Gelukkig telt de goal niet. Daarna weet Sem van achteruit de bal naar Kayne te schieten. De bal komt bij Daan terecht en hij weet vervolgens net niet in te schieten. Kayne en Dymas weten een corner te ontfutselen. Na een corner door Dymas samen met Kayne weet Milan de bal net niet in te koppen. Kansen genoeg, ze gaan er alleen helaas niet in. En dan zal je zien dat na 27 minuten Mvr wel weet te scoren omdat er een aantal spelers vrij staan. Geen houden aan voor Rody.

In de rust praten we over onze kansen na en legt René uit waar iedereen na de rust op moet letten. En zie daar resultaat. Na de rust neemt Jelmer de bal mee naar voren en weet via een speler van Mvr te scoren. Zie het kan wel op naar de volgende kans. Want even later weet Jelmer bijna weer raak te schieten. De verdediging kan de snelle jongens voorin bij Mvr niet goed bij te houden met als gevolg dat Mvr geheel onnodig weet Mvr raak te schieten. En om het nog vervelender te maken gebeurd het in de rebound weer en staan we met 1-4 achter. Kort hierna speelt Milan de bal naar Beau en gaat deze net voorlangs. Dymas pakt deze bal en schiet ook net voorlangs. Uiteindelijk weet Dymas een corner te krijgen. Uit corner weten we niet te scoren. We weten veel kansen te creëren. Maar niet te benutten. En Mvr weet de kansen wel te benutten. En scoort de 1-5. En als toetje lukt het Mvr dit kansen festival met 1-6 af te sluiten.

Onze verdediging heeft geknokt voor wat het waard was. Het middenveld heeft ook hard gewerkt en samen met de spitsen kansen gecreëerd. Maar het mocht niet baten. We hebben onze eerst wedstrijd met een verlies afgesloten. Maar dat was zaterdag. Nu op naar de volgende wedstrijd.