Het is vandaag zaterdag 24 september, en we spelen vandaag tegen VVG Jo9-1. Het is de 3e wedstrijd in de competitie. Onze vaste coaches Peggy en Philip zijn er vandaag niet bij. Maar gelukkig zijn Ryan, onze trainer, en plaats vervangend coach Saskia wel van de partij !

De warming-up voor de veld spelers word verzorgd door Ryan. En Devon ( de broer van Lyam ) schiet keeper Thorben lekker in. Dan beginnen we om 8.30 uur de wedstrijd.

We beginnen met de volgende opstelling:

Thorben(k)

Daryl   Guus

Lyam   Thijs   Sierd

Stef

(Daan en Gijs beginnen in de wissel)

Viod begint voorzichtig aan de wedstrijd. De mannen moeten eerst weer even wennen op hun positie. De bal komt een paar keer gevaarlijk voor het doel van Viod. Maar gelukkig let Thorben goed op en pakt alle ballen. Ook Gijs, Guus en Daryl waren goed uitgeslapen en liepen de boel achterin goed dicht. Na 9 minuten en 2 x naast en 1 x de paal vind Stef het welletjes. Hij speelt één man uit en schiet dan beheerst in de verre hoek. Yes 0-1 voor Viod. Dan volgt al snel de 0-2 van Daryl. Na een mooie solo actie schiet hij vanaf afstand de 0-2 binnen. (ook nog een panna ). Na over en weer wat overtredingen gaan we de rust in.

In de rust geeft Ryan de mannen snel de laatste aanwijzingen.

We beginnen scherp aan de 2e helft. Thijs heeft aangegeven graag verdediger te willen zijn, door deze wijziging gaat Gijs wat meer naar voren spelen. Al snel schiet Sierd met een mooi afstand schot de derde goal binnen. En 3 minuten later is het alweer raak. Guus geeft de bal mooi voor en Stef schiet de 4e goal binnen.

Over de 5e goal was er wat onduidelijkheid wie er gescoord heeft. Het lijkt erop dat hier een video scheidstrechter aan de pas moet komen. Stef schiet op goal en de keeper kan de bal net niet pakken, deze rolt langzaam door over de lijn en vervolgens geeft Sierd nog een flinke zet zodat deze alsnog het net raakt. Na het bestuderen van de beelden wordt het doelpunt aan Stef toegekend. Lyam denkt dat kan ik ook en schiet vervolgens de bal hard binnen. Hiermee komt de eindstand op 0-6.

Wat hebben we genoten. We hebben mooie acties gezien! De mannen speelde goed over en het veld werd goed breed gehouden. Goed gedaan mannen, jullie zijn een echt team!! Na de goed genomen penalty serie en het handen schudden gingen we met een goed gevoel weer terug naar Doetinchem.

Volgende week spelen we thuis tegen MVR Jo9-1 aanvang 8:45 uur, dat wordt vast weer een spannende wedstrijd.