Vanmiddag speelronde 2 in de 4e klasse D. VIOD ontvangt GWVV uit Varsselder, de promovendus die met ruime cijfers de eerste wedstrijd wist te winnen. Trainer Jan Lorsé had vanmiddag in zijn opstelling zijn team op 1 plaats gewijzigd. Julian Bril kreeg de voorkeur boven Chris Laansma, hierdoor verhuisde Thomas Jansen weer naar de rechtsbackplaats en speelde Bril net voor de verdediging. In de aanval bij VIOD vandaag Joppe Derksen en Asjen van Dijk, met Lex Overbeek net daarachter.

Voortreffelijk start

VIOD kwam voortreffelijk uit de startblokken. Binnen 60 seconden werd de achterhoede van de gasten uit Varssevelder verrast door een snelle aanval. De aangespeelde Asjen van Dijk dribbelde vanaf de rechterzijde langs een paar verdedigers de zestien binnen en gaf de bal haarfijn voor, waar Joppe Derksen de bal langs doelman Sven te Kaat wist te schieten (1-0). Daarmee was de koek nog niet op. Twee minuten later konden de armen alweer omhoog bij de thuissupporters. Het was wederom Joppe Derksen die met bal ongehinderd recht op het doel kon afgaan en de bal onder de GWVV doelman eenvoudig kon binnenschieten (2-0). Na 180 seconden al twee treffers, vanaf de tribune werd al tien, tien tien geroepen.

Toch kwam het niet zover. Al had VIOD in de eerste helft ruim afstand moeten nemen om de tegenstander de genadeklap uit te delen. Jorn Eijkelkamp kopte uit een voorzet van Joppe Derksen tegen de lat en een niet te missen doelkans voor dezelfde Eijkelkamp ging via de GWVV doelman tot corner. Even leek het erop dat VIOD met een marge van 3 treffers toch kon gaan rusten. Een corner van Marten van Delden kwam bij de 2e paal terecht, waar Jorn Eijkelkamp het leder via zijn hoofd (zie foto hieronder) in de kruising zal belanden. Scheidsrechter Hup keurde deze mooie treffer af, daar VIOD verdediger Monasso een duwfout had begaan.

2e Helft

GWVV trainer Frank Lukassen liet tijdens de rust twee verdedigers in de kleedkamer achter en bracht evenzoveel verse spelers in om het tij te keren. Eerst kreeg Joppe Derksen nog een goede scoringskans om zijn hattrick te volbrengen, maar zag de bal net naast de paal in het zijnet belanden.  Toen brak de fase aan dat GWVV binnen 6 minuten van ’n 2-0 achterstand op gelijke hoogte gaat komen. In de 56e minuut trapt centrale verdediger Monasso ongelukkig over de bal heen en geeft GWVV spits Niels Schweckhorst de ruimte om aan te leggen. Onhoudbaar valt de bal binnen bij de rechterpaal (1-2). De gasten zetten direct meer druk en even later valt zelfs de gelijkmaker. Het is invaller Merijn van Arragon die de bal na ’n scrimmage het laatste zetje geeft (2-2).

GWVV krijgt zelfs kansen om de volle winst te pakken, maar ziet doelman Willem Thijssen een sta in de weg. Trainer Jan Lorsé probeert met de invallers Dominic Bolmeijer en Cas van Wezel nog wel iets te forceren om de punten in Doetinchem te houden, maar de achterhoede van GWVV weten de VIOD aanvallen te keren. Er vallen geen doelpunten meer en beiden team moeten genoegen nemen met een schamel puntje. VIOD leek vanmiddag een zekere overwinning binnen bereik te hebben, maar vergat in de 1e helft al voldoende afstand te nemen. Aankomende zondag wacht de wedstrijd in Etten.

door John van der Kamp

Foto’s Erik Eijkelkamp

al-vallen-probeert-viod-aanvaller-asjen-van-dijk-de-bal-te-raken

VIOD aanvaller Asjen van Dijk probeert al vallend de bal te raken

invaller-dominic-bolmeijer-in-duel-met-gwvv-verdediger

Invaller Dominic Bolmeijer in duel om de bal

opkomende-verdediger-thomas-jansen-kreeg-in-de-slotfase-een-kans-om-te-scoren

Opkomende verdediger Thomas Jansen kreeg in de slotfase nog ’n scoringskans

viod-doelman-willem-thijssen-moet-zich-strekken-om-de-bal-uit-de-lucht-te-plukken

VIOD doelman Willem Thijssen moet zich strekken om het leder te onderscheppen.

jorn-eijkelkamp-gaat-de-3-0-binnenkoppen-maar-wordt-afgefloten-door-een-duwfout-van-medespeler-monasso

Jorn Eijkelkamp kopt de bal in de kruising, treffer wordt geannuleerd door duwfout van Monasso.

cas-van-wezel-maakt-het-zijn-tegenspeler-lars-hendrixen-onmogelijk-om-bij-de-bal-te-komen

Cas van Wezel houdt tegenspeler Lars Hendrixen van de bal af

viod-aanvaller-joppe-derksen-wist-vanmiddag-binnen-3-minuten-tweemaal-te-scoren

Joppe Derksen scoorde vanmiddag 2 maal binnen 3 minuten