Vanmiddag de wedstrijd tussen VIOD en sv Loil. Beide teams wisten 5 punten te sprokkelen uit de eerste 3 wedstrijden.  VIOD trad voor de 3e keer aan met dezelfde basiself, dus met Julian Bril spelend net voor de verdediging en met de snelle spitsen Joppe Derksen en Asjen van Dijk in de aanval.

Onder een heerlijk najaarszonnetje werd er 7 minuten na half drie afgetrapt. Vooraf werd stil gestaan bij het overlijden van oud-bestuurslid van sv Loil Jan Driessen.

De Wedstrijd:

De eerste opleving na 3 minuten. Viod aanvaller Asjen van Dijk schiet de bal vanaf de linkerkant diagonaal richting de kruising, de bal zoeft een metertje aan de verkeerde kant van de paal tegen het vangnet aan. Een langdurige VIOD aanval in de 21e minuut  staat aan de basis van de openingstreffer van deze wedstrijd. De bal is aan de rechterkant bij Julian Bril terecht gekomen, die voorbij zijn tegenstander snelt en de bal strak voorgeeft. Joppe Derksen is attent bij de 1e paal en kopt de bal via de handen van sv Loil keeper Remco Joling binnen (1-0). Na de drinkpauze voorkomt VIOD doelman Willem Thijssen de gelijkmaker. Met een reflex weet hij de ingeschoten bal van Loil aanvoerder Robin Wiendels  nog net voor de lijn te stoppen. Even later komt VIOD binnen 3 minuten op ’n 3-0 voorsprong met in de hoofdrol Joppe Derksen. Eerst stelt Joppe Derksen medespeler Jorn Eijkelkamp in staat om van dichtbij te scoren (2-0), om even later de scoringskans aan Asjen van Dijk te gunnen (3-0).

Na de rust:

Na de rust creëert VIOD kans op kans en bij de 5e treffer wordt er vanaf de tribune zelfs tien/tien geroepen. Asjen van Dijk tekende na ’n rush voor de 4e treffer( 4-0), balvirtuoos Lex Overbeek schiet direct daarna de bal onhoudbaar in de verre hoek binnen (5-0).  Nadat de “Man of The Match” Joppe Derksen wederom Jorn Eijkelkamp een niet te missen kans aanbied, komt de teller op het scorebord op zes te staan (6-0). Hierna scoort sv Loil de eretreffer. Een beauty ! Vanaf een meter of 25 schiet Jochem van de Camp de bal via onderkant lat binnen (6-1). Het slotaccoord is voor Lex Overbeek. Overbeek laat zeven minuten voor tijd een kopie zien van zijn eerdere treffer deze middag. Ongehinderd schiet Overbeek de bal onbereikbaar langs keeper Remco Joling, hoog in de verre hoek tegen de touwen (7-1).

Tot slot:

Na enige naspeeltijd houdt de goed leidende scheidsrechter Bennie Roenhorst het voor gezien. VIOD kan terugzien op een goede wedstrijd. Echter moet wel worden vermeld dat de verdediging het niet echt moeilijk is gemaakt vandaag en dat keeper Thijssen slechts eenmaal echt in actie moest komen, naast enkele vangballen. De score had ook beslist hoger kunnen uitvallen, maar sv Loil keeper Remco Joling liet niet met zich dollen en voorkwam een grotere afstraffing voor zijn team.

Aankomende zondag wederom een thuiswedstrijd voor VIOD. Dan wacht de burenruzie tegen sv Kilder, waar trainer Huub van Laarschot aan het roer staat. Zou hij echt alles weten over het spel van VIOD?  U bent van harte welkom. Tot ziens, a.s. zondag aftrap om half drie.

door John van der Kamp

foto’s ErikEijkelkamp

joppe-derksen-had-vandaag-een-groot-aandeel-in-ruime-overwinning-op-sv-loil

Joppe Derksen had vandaag een groot aandeel in de ruime overwinning op sv LOIL

jorn-eijkelkamp-snelt-langs-een-sv-loil-verdediger-heen

Jorn Eijkelkamp snelt langs een verdediger van sv LOIL heen

lex-overbeek-wist-vandaag-ook-tweemaal-het-net-te-vinden

Lex Overbeek liet vandaag met 2 mooie afstandsschoten de keeper kansloos

asjen-van-dijk-scoorde-vandaag-weer-2-maal

Ook Asjen van Dijk scoorde vandaag weer 2 keer, waarvan 1 na ’n mooie rush.

Meer foto’s van deze wedstrijd: KLIK HIER