Gisterenavond op Sportpark Dichteren het Achterhoek Cup duel tussen VIOD en 2e klasser AZC uit Zutphen.

VIOD trainer Jan Lorsé kon geen beroep doen op enkele licht geblesseerde spelers, die  op veld 2 een lichte training volgden. In het doel Jerrel Dadé en centraal achterin speelde het duo Thomas Jansen en Lars Steentjes. VIOD startte het duel met o.a. Dominic Bolmeijer, Nick van der Waaij, Jeroen Westerhof en Marc Bles.

De beginfase was voor de bezoekers die al snel op ’n 0-2 voorsprong kwamen door doelpunten van Luc Wassink en Jarne Dekker. VIOD deed nog net voor rust wat terug en kwam door een treffer van Asjen van Dijk terug in de wedstrijd (1-2). In de 2e helft bouwde AZC Zutphen de marge weer op naar 2. Invaller Clay Havenaar pikte een doelpuntje mee (1-3).

In de slotfase had VIOD het betere van het spel en kroop door een doelpunt van aanvoerder Marten van Delden dichterbij (2-3). Kansen op de gelijkmaker liet men liggen en zo verloor VIOD haar 1e duel in de poulefase om de Achterhoek Cup.

Op dinsdag 22 november volgt de 2e wedstrijd, uit bij DVC`26 in Didam.