Het is inmiddels al ruim een week geleden dat de mannen van JO9-4 aantraden tegen HC’03 JO9-1G.  Maar deze wedstrijd staat nog zeker in ons geheugen gegrift. Met enigszins ‘gezonde’ spanning rijden we in een lichte mist, al dan niet miezerig weer,  al vroeg in de ochtend (07.40 uur) richting Drempt. Het is nu echt herfst aan het worden. Aangekomen in Drempt lopen we, langs de kerk op tussen de bladeren door die we al her en der op ons pad tegenkomen, tegen een mooi opgezet complex aan. Mede gefinancierd door sterspeler Klaas Jan Huntelaar. En ja dat vinden onze spelers wel heel interessant. Nadat we een beetje het bos waren ingestuurd, hebben we uiteindelijk dan ook de juiste kleedkamer gevonden, (foutje van de leidster, het was nog vroeg laten we het daar maar op houden). Maar goed nadat we de opstelling hebben doorgenomen, gaan we vol goede moed het veld op. Veld 4a! Dat zal best een eind lopen zijn. Maar warempel het ligt pal achter de kleedkamers. We spelen eerst nog elkaar even in en schieten op goal waar Thorben staat. We merken op dat de tegenstander vrij grote jongens en dame hebben en ook een goed schot hebben. Opletten geblazen dus!  Sierd is aanvoerder vandaag en Guus en Stef beginnen in de wissel

Als Sierd klaar staat als spits begint het ook wat harder te regenen. Maar dat maakt onze jongens niks uit. Maar door de regen is wel het verslag op het notitieblokje met recht in het water gevallen, maar gelukkig hebben we de video beelden nog! Bedankt Kim.

Als de wedstrijd wordt afgetrapt door HC’03 duurt het niet lang of Viod overmeestert gelijk de bal. Er wordt leuk overgespeeld. En Viod komt al snel op voorsprong. Mede door een hoekschop van Daryl komt de bal uiteindelijk, na goed overspel, bij Lyam of was het dan toch Gijs. Dit is helaas niet goed te zien. Het staat in ieder geval 0-1 voor Viod. Daarna let Viod even niet op en komt HC er snel uit en wordt het 1-1. Maar daar schrikken we niet van lijkt het wel. Viod gaat gewoon door met voetballen. We laten de koppies niet hangen. Daan neemt de bal mooi mee richting het doel van HC’03. Wat een mooie actie maakt Daan. Hij schiet op goal, maar de keeper van HC vangt deze netjes op.  Nadat de keeper uitrapt komt de bal bij Sierd die de bal mooi meeneemt naar voren. Hij geeft de bal netjes af aan Lyam en deze kan heel cool scoren. Het staat 1-2  voor VIOD . Lyam gaat uiteraard  voor de winst en probeert van alles uit, helaas zit het hem niet altijd mee. Maar dan komt Stef in de wedstrijd en die brengt wat snelheid erin. Met zijn acties vliegt hij zowat iedereen voorbij en maakt hij de 1-3.

Na de rust gaat Lyam weer verder met zijn acties. uiteindelijk krijgt hij wat hij ook zo graag wilt. Hij scoort weer! de 1-4. Viod neemt afstand van HC’03. Maar er wordt daarna weer niet goed opgelet. In de euforie neemt HC’03 de bal weer snel mee. Ook zij spelen slim over en ja hoor de bal rolt achter Thorben langs in het net. Het staat 2-4. Dit mag Viod niet weggeven toch. Ook Daryl probeert zijn acties uit. Hij schiet maar weer eens van afstand, maar dit keer tevergeefs. Hij komt zelfs een paar keer samen met Guus mooi mee naar voren. En als Guus de sprint erin heeft zitten dan gaat hij ervoor. Hij speelt een aantal spelers van HC mooi uit, maar ook voor hem gaat de bal er net niet in. Thijs speelt op dat moment achterin zeer beheerst mee. Hij zag dat Guus en Daryl naar voren gingen en bedacht gelijk op dat moment om de verdediging over te nemen. Wat deed hij dat goed! Dan moet Guus weer even uitrusten en komt Stef weer in de ploeg. En Stef is op dreef want ook het 5e doelpunt voor Viod komt op naam van Stef, ook al raakte de keeper van HC’03 deze nog even aan. Nu worden we er toch weer wat geruster op dat wij de wedstrijd in handen hebben. Om er toch weer een bekende uitslag van te maken schiet Stef ook nog de 2-6 binnen dat uiteindelijk dus de eindstand wordt.

Alhoewel onze jongens van Viod JO9-4 de 1e plek bezet houdt  in de competitie met ‘slechts’ 2 punten voorsprong, kan er nog van alles gebeuren. Zo komen we  zaterdag 29 oktober dan de echte concurrent tegen in deze competitie. Inmiddels hebben we al 2x tegen elkaar gevoetbald. 1x in de beker die we wonnen en 1x op het Fimax toernooi die we nipt verloren. Doetinchem JO9-1 komt bij ons op bezoek. Spanning ten top!