Zaterdag 1 oktober reisde de JO11-3 stoet af naar Lichtenvoorde. Daar stond de wedstrijd tegen Longa ’30 JO11-4 op het programma. De selectie verscheen uitstekend voorbereid aan de start, iedereen was op tijd aanwezig, alle kleding was compleet en de gehele selectie was fit. Afgaande op de reeds behaalde resultaten van de tegenstander, beloofde het een spannende pot te worden.

Direct na het fluitsignaal nam VIOD een vliegende start en creëerde zij direct veel kansen. Maar zoals wel vaker dit seizoen, werden deze kansen niet omgezet in een doelpunt. Terwijl de supporters nagelbijtend langs de lijn stonden, bleef VIOD druk zetten. Longa kwam nauwelijks in balbezit. Het verlossende openingsdoelpunt kwam van Jort, die beheerst zijn tegenstander uit speelde en de bal in de hoek schoot. Toen Len niet veel later via een schitterende stuiterbal tegen de onderkant van de lat, het doel trof, kon de grote schare supporters wat ontspannen.

Met een schitterende redding van onze grote kleine man in het doel, werd een tegenaanval van Longa de kop ingedrukt.

VIOD was inmiddels helemaal warm gedraaid. Zij speelden uitstekend over, vonden steeds de vrije man en bleven druk zetten. Hierdoor kreeg Longa niet de kans om het spel over te nemen. Wat volgde was een ware doelpuntenregen in het doel van Longa. Alhoewel de plaatselijke keeper heel wat schoten uit zijn doel wist te weren, was ook hij niet bestand tegen het doelpuntensalvo van VIOD.

De technische staf had voor deze wedstrijd een innovatief wisselsysteem bedacht. Aangezien de selectie uit 10 fitte spelers bestond, konden er steeds 3 spelers hun krachten sparen. Door weldoordacht de spelers om beurten te wisselen, kregen alle spelers evenveel speelminuten en bleef het spel soepel doorlopen.

Eén keer wist de Lichtenvoordse aanvaller door de laatste linie te breken. Tegen dit genadeloze schot kon zelfs Job niets beginnen. Maar verder kon Longa niet echt gevaarlijk worden. Toen in de laatste speelminuten de gehele selectie van VIOD, inclusief keeper, naar voren ging, greep Longa die kans met beide handen aan en scoorde nog een 2e maal. Maar dit was slechts een pleister op de wond voor Longa. Want toen de scheidsrechter het eindsignaal aangaf, stond er een indrukwekkende einduitslag van 2-16 op de borden! Door uitstekend samen te spelen, wisten Jort (3), Len (3), Thomas (3), Noah (2) en Luc (3) het doel te treffen. Zelfs verdedigers Juelz en Rayen schoten vanaf grote afstand raak. Maar wat vooral opviel was dat VIOD, ondanks de grote voorsprong, bleef voetballen. Zij toonden steeds inzet en bleven druk zetten. Ook kozen zij meer dan eens voor een mooie voorzet in plaats van een eigen schot op doel. Daar waar Longa balbezit kreeg en een aanval inzette, waren er onze verdedigers die adequaat ingrepen en direct weer opbouwden naar een nieuwe aanval aan de kant van VIOD. Dit samenspel als team was een genoegen om naar te kijken voor de meegereisde supporters en de hoop en verwachtingen voor de rest van het seizoen zijn weer opgelaaid.

Aanstaande zaterdag ontvangen wij de Ulftse Boys JO11-2 op Sportpark Dichteren, de aftrap is om 10.00u.