Op 1 Oktober stond in de competitiereeks een geduchte tegenstander op het programma. MVR JO9-1 was onze volgende tegenstander. Ze nemen de 3e plek in op de ranglijst, terwijl VIOD ongeslagen na 3 wedstrijden de leiding neemt. Om 08.45 op veld 3A gaan we op tijd beginnen tegen het zwart geel uit ’s Heerenberg. De aanvoerder van vandaag is Stef en mag dus tossen voor de aftrap. MVR wint hiermee en neemt de aftrap. Lyam en Thijs beginnen als eersten in de wissel en Gijs begint als spits vandaag. Daan en Stef staan op het middenveld en Daryl, Guus en Sierd nemen de verdediging voor hun rekening. En Thorben staat weer op scherp in de goal! Voorafgaand de wedstrijd hebben de leiders cq coaches nog een korte bespreking gehouden in de kleedkamer. Afgesproken is dat we gewoon weer lekker gaan voetballen, acties maken mag uiteraard, maar vergeet ook niet om over te spelen en elkaar te  helpen. Zowel aanvallend als verdedigend.

We merken al gauw op dat MVR aardig wat tegenstand biedt. We moeten goed opletten om de bal niet te verspelen anders kan dit weleens verkeerd aflopen. Gelukkig hebben we Thorben in de goal. En acties maken moeten we echt beperken, gewoon voetballen en de bal moet naar voren.  Na 6 minuten is dat duidelijk geworden bij Daryl. Hij neemt de bal mee vooruit en schiet  hard van afstand richting de goal. En dit kwam voor de keeper van MVR zeer onverwachts. Met dit onverwachts harde schot is het dan 1-0 voor VIOD. En dat gaat het al een stuk vlotter met voetballen, want niet lang daarna heeft Stef de 2-0 gemaakt. Met zijn mooie bewegingen is hij de tegenstander te snel af. Hij schiet de bal weergaloos in de kruising. De wedstrijd gaat nu dan echt beginnen.  Daryl is nu niet meer te stoppen en gaan wat aanvallender spelen. Dat gaat hem ook zeker goed af. Wederom krijgt hij de kans om op goal te schieten van afstand. En de keeper van MVR weet onderhands ook dat hij moet opletten als Daryl schiet. Maar ook dit schot gaat erin! 3-0! VIOD is al een feestje aan het vieren op het veld. Maar MVR laat zich niet afschrikken. Intussen nemen zij het spel over en gaat een speler alleen op Thorben af. Helaas is dit schot niet te houden en de stand is 3-1.  Thijs zit inmiddels ook in de wedstrijd en probeert tevergeefs ook de bal te krijgen. Helaas gaat dit niet altijd op en wordt hij nog weleens terug gefloten door de scheidsrechter. Lyam houdt nog wel van acties maken en probeert dit ook regelmatig. Maar dit gaat hem niet altijd goed af. Hij verliest dan ook de bal aan de tegenstander of de bal komt weer op paal of lat. Maar in de 16e minuut komt er wel een fantastische actie uit die helaas door de keeper gestopt werd. Dan is er nog een vrije trap toegekend aan VIOD. Lyam kopt deze bal door, maar tevergeefs.  Daan probeert ook op het middenveld nog een paar acties te maken, maar de jongen die bij hem staat is fysiek voor Daan te sterk. Sierd probeert als verdediger met zijn slidings de bal van de tegenstander weg te krijgen. Het zit Viod even niet mee.  MVR heeft de bal! En vlak voor rust komt de spanning terug in de wedstrijd. De 3-2 wordt door MVR gescoord.

Thorben heeft het in deze wedstrijd druk gehad voor zijn goal. Maar met weer een aantal goede reddingen doet hij goede zaken in deze wedstrijd. Als we inmiddels in de 5e minuut zitten van de 2e helft heeft Lyam  het voor elkaar. Hij scoort alsnog zijn doelpunt. 4-2! Een opluchting is te voelen aan de zijlijn. Want hierna neemt VIOD de wedstrijd weer over. Er wordt weer  goed gevoetbald en overgespeeld. Dan neemt Gijs  vanaf het middenveld de bal mee en met een mooie actie probeert hij van afstand te schieten. En ja ook dit afstandsschot gaat over de keeper van MVR. 5-2! Dit mag VIOD toch niet meer weggeven. Met nog een paar minuutjes te gaan krijgt VIOD nog een hoekschop. De bal wordt door Daryl doorgekopt en Gijs kopt uiteindelijk de bal in het net. Eindstand 6-2! Yes weer 3 punten erbij. Langzamerhand beginnen we het vertrouwen te krijgen dat wij in deze 3e klasse voor een plek in de bovenste regionen gaan.  Na het douchen krijgen we nog een lekkere traktatie van onze sponsor. Want we hebben een doelpunt gemaakt met een kopbal! Super leuk. Bedankt sponsor Lamex.