‘Scouten… dat kan de terreinknecht ook!’ (maar dan moet hij al wel heel lang terreinknecht zijn)

We gaan na de herfstvakantie weer beginnen met het intern beoordelen van spelers. Wij zijn op zoek naar enthousiaste leden van VIOD die ons hierbij willen ondersteunen. U hoeft geen jaren ervaring als trainer achter de rug te hebben, maar enige affiniteit met het spelletje en de leeftijdsgroep die u beoordeeld is wel wenselijk. Zoals de titel probeert aan te geven is enig inzicht in de verwachtingen die gesteld mogen worden per leeftijdsgroep wel een pré.

Waarom nu al/pas?

Spelers zijn nu gewend aan hun nieuwe team en trainers/leiders hebben een voldoende beeld van hun teams. Vooral dat eerste is bij de jongste jeugd best een belangrijke factor. Binnen onze seizoensplanning is het van belang dat we voor de winterstop al de nodige informatie hebben verzameld.

Wat willen we ermee bereiken?

Het doel van scouting is spelers indelen in een team op een niveau waarbij de groei van het individu maximaal zal zijn. Door te spelen met teamgenoten (en tegen tegenstanders) van gelijkwaardig niveau, worden spelers maximaal uitgedaagd en hebben zij het meeste plezier.

Hoe kunt u helpen?

Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen op dit vlak? Aarzel dan niet en meld je aan bij iemand van de Jeugdopleiding. Wij zullen je dan in een persoonlijk gesprek verder informeren. Het is geen wekelijkse verplichting en u kunt het invullen naar eigen mogelijkheden.

Steun VIOD; word vrijwilliger!

Met sportieve groet,

Patrick Willemsen

Interne Scouting vv VIOD

meer info: KLIK hier om een email te sturen