VIOD heeft gisterenmiddag de ongeslagen status weten te behouden. Op sportpark ’t Doornslag in Drempt werd de wedstrijd tegen HC `03 met 3-2 gewonnen. Koen Hieltjes scoorde voor rust tweemaal. Marten van Delden besliste in de 2e helft de wedstrijd, nadat hij attent reageerde op een afvallende bal in het strafschopgebied. Een afstandsschot op het doel van HC `03 van VIOD aanvaller Lex Overbeek kon de HC `03 doelman Marko Wieland ternauwernood met twee vuisten onderscheppen. VIOD middenvelder Marten van Delden pikte de terugspringende bal op om enkele tellen later het leder is de vrije hoek binnen te schieten.

De Wedstrijd

VIOD startte vanmiddag met Koen Hieltjes in de basisopstelling en dat pakte voor trainer Jan Lorsé bijzonder goed uit. Eerst was het de thuisclub dat de toonzette om op voorsprong te komen. Veelvuldig kwam HC`03 rechtsback Jordy Lobeek gevaarlijk opzette en VIOD had in de beginfase hier geen antwoord op. Naar mate de wedstrijd vorderde stichtte VIOD gevaar voor het doel van HC `03 keeper Marko Wieland, die alle zeilen bij moest zetten om een tegentreffer te voorkomen. In de 24e minuut had de sluitpost van HC `03 toch het nakijken. VIOD rechtsback Thomas Jansen stond aan de basis van de 1e VIOD treffer. Jansen legde vanaf de rechterzijde van het veld met gevoel de bal richting penaltystip, waar de vrij inlopende Koen Hieltjes de bal via zijn hoofd hard, maar ook geplaatst, naar de rechterbovenhoek van het doel kon koppen. Buiten bereik van keeper Wieland verdween de bal tegen de touwen (0-1). Maar twee minuten later was het weer gelijk. En verdiend, want voor de openingstreffer was de thuisclub al dichtbij ’n treffer geweest. Door onoplettendheid van de VIOD verdediging kreeg HC`03 middenvelder Luuk Haggeman de gelegenheid om met een slimme steekbal spits Tom Haggeman te bereiken. Haggeman dribbelde met bal aan de linkerkant van de zestien het strafschopgebied binnen, om met een bekeken schuiver de bal in de verre rechterhoek binnen te schieten( 1-1).

3e klasse niveau

Voor rust mocht de aanhang van VIOD wederom juichen. Joppe Derksen kaatste de bal terug op Marten van Delden, die de in de vrije ruimte sprintende Koen Hieltjes met een mooie pass kon bereiken. In de zestien controleerde Hieltjes vakkundig de bal en wipte het leder langs de uitgelopen HC `03 doelman (1-2). De thuisclub kreeg nog voor het rustsignaal twee goede mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen. Aanvaller Joep Baars kreeg een uitgelezen kans om de bal van korte afstand binnen te koppen. VIOD doelman Willem Thijssen ziet de bal tot zijn geluk over het doel gaan en in het vangnet belanden. In blessuretijd moet keeper Thijssen wel aan de bak en plukt een goed ingeschoten vrije trap van HC `03 speler Luuk Haggeman onder de lat weg. Hierna worden de teams door de leidsman richting kleedkamers gestuurd voor de thee. De bezoekers die naar deze wedstrijd waren afgekomen, hadden een goede 1e helft gezien die zeker geschaald kan worden van het niveau 3e klasse. Goed veld spel van twee teams die elkaar lieten voetballen, zonder ruwe spelonderbrekingen en 3 wonderschone doelpunten waren de ingrediënten van de eerste 45 minuten.

2e Helft

Direct na het beginsignaal van de 2e helft ging HC`03 opzoek naar de gelijkmaker die in de 1e helft uitbleef en VIOD werd op eigen helft teruggedrongen. HC`03 moest zich wapenen tegen de counters van VIOD, zowel Joppe Derksen en Asjen van Dijk werden in de ruimte gezocht. In de 55e minuut de verdiende gelijkmaker voor HC `03. Uit ’n corner krijgt VIOD verdediger Jos Klein Bleumink ongelukkig de bal tegen zijn hand aan en ziet de bal in eigen doel verdwijnen (2-2).

Dan het laatste kwartier van de wedstrijd. De beide clubs ontlopen elkaar niet veel en de vraag is “komt er nog ’n winnaar uit deze wedstrijd”. Uit ’n vrije trap van VIOD mist Jorn Eijkelkamp de bal op ’n haar om binnen te tikken. Ook HC `03 krijgt een kansje, maar keeper Thijssen weet tijdig de bal uit de lucht te plukken. Acht minuten voor tijd schiet VIOD middenvelder Lex Overbeek vanaf een meter of 25 keihard op doel. De bal die richting lat gaat, wordt door de doelman met twee vuisten gekeerd. De terugspringende bal is een prooi voor Marten van Delden, die de HC `03 verdedigers hiermee aftroeft. Beheerst schuift de VIOD middenvelder de bal van dichtbij binnen en komt het team van trainer Jan Lorsé wederom op voorsprong (2-3).

HC`03 trainer Marthijne Bochoven zet direct een extra aanvaller (Wiebe van Doren) in en haalt een verdediger (Coen Hartjes) naar de kant. HC `03 geeft nog één keer alles om minimaal ’n punt uit deze wedstrijd te slepen, maar tot de (verdiende) gelijkmaker komt het echter niet meer. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dirk Takes uit De Steeg vallen zowel spelers van HC`03 en VIOD neer op de grasmat, want er werd vanmiddag door beiden teams hard gestreden om tot een goed resultaat te komen.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

viod-verdediger-jos-klein-bleumink-in-duel-om-de-bal

VIOD verdediger Jos Klein Bleumink in duel om de bal

koen-hieltjes-lift-de-bal-langs-keeper-wieland-heen-en-scoort-zijn-2e-treffer

Koen Hieltjes lift de bal langs keeper Wieland heen en scoort zijn 2e treffer.

thomas-jansen-doet-een-uiterste-inspanning-om-de-bal-onder-controle-te-krijgen

Thomas Jansen doet een uiterste inspanning om de bal onder controle te krijgen

joppe-derksen-was-ook-vandaag-een-lastpost-voor-de-verdediging-van-de-tegenstander

Joppe Derksen was ook vandaag een lastpost voor de verdediging van de tegenstander