In de week van de scheidsrechter: VIOD JO13-6G thuis tegen DVV JO13-5

Na een geweldig resultaat tegen Doesburg, is vandaag DVV aan de beurt.

Op basis van de stand in de ranglijst mogen we concluderen dat het vandaag wat lastiger gaat worden, maar dat we min of meer gelijkwaardig zouden kunnen zijn.

Het is de eerste wedstrijd voor Kynan en dat is maar goed ook, want door de afwezigheid van Anisha en Fleur en de late twijfel bij Isa S. (vervelend gevallen op school) zullen we hem hard nodig hebben.

Isa S. wil het wel proberen vandaag, dus hebben we afgesproken dat zij beide helften start, maar na een kwartier gewisseld wordt. We beginnen vandaag met Bram B. in de goal. Sven, Jasmijn en Viktor in de mandekking en Kai als laatste man vormen de verdediging. Op het middenveld staan Bram S., Isa S. en Kynan. Voorin beginnen we met Eline, Isa L. en Dominique. Sueña en Garbiël beginnen in de wissel.

Het is “de week van de scheidsrechter” en daarom hebben we een attentie voor onze scheidsrechter (een lekkere chocolade reep). Toevallig is het Jesper Willemsen die vorig jaar op dezelfde wijze door mijn team (D4) werd bedankt. Na de pascontrole overhandigt Kai de reep en nemen we nog even een foto.

Wat betreft de gelijkwaardigheid is de eerste minuten niet helemaal wat we er van gedacht hadden. Met heel veel geluk en enorm veel inzet houden we onze goal schoon. Ons spel beperkt zich tot tegenhouden. Veel verder dan de middenlijn komen we niet. Vooral het middenveld heeft het lastig.

Kynan en Isa S. worden gewisseld. Met Sueña en Gabriël achterin en Sven en Kai weer vertrouwd op het middenveld, komen we weer iets meer aan ons eigen spel toe. Een aantal keren komen we goed weg. Gabriël geeft goed rugdekking (opnieuw halt hij een bal van de lijn) en anders is Bram B. elke keer op tijd uit zijn goal om de bal op te pakken.

Net voor rust krijgen we een enorme kans, maar Bram S. schiet de bal (naar eigen zeggen via de keeper) net voorlangs. Niet veel later heeft Dominique de bal voor het intikken, maar ook zijn inzet wil er niet in. De spanning zit er goed in en het gaat nu redelijk gelijk op. Op basis van de eerste minuten is het een prestatie op zich dat we met een 0-0 de rust halen, maar die gemiste kansen op het eind geven toch een beetje een teleurgesteld gevoel.

Eline en Bram S. krijgen even rust en Kynan mag kijken hoe het is als aanvaller. De tweede helft kunnen we af en toe gevaarlijk worden, maar de tegenstander is beter in het positiespel en krijgt direct wat goede kansen op de eerste treffer. Uiteindelijk is een traag rolletje net te veel van het goede… 0-1. Gelukkig raken we niet van de wijs en na een mooie pass van achteruit op Bram S. kan hij na een sprint richting achterlijn de bal langs de uitkomende keeper plaatsen waarna het voor Kai een koudkunstje is om de bal (met links) in de goal te schieten. Geweldige aanval! 1-1. Het blijft spannend.

De laatste vijf minuten stromen onze krachten weg en met de tong op de schoenen moeten we toezien hoe een enigszins geflatteerde uitslag ontstaat. Waarbij één goal nog lang in de hoofden zal blijven spoken… “Was ie nou wel of niet achter de lijn?” De scheidsrechter stond goed opgesteld en keurde de goal resoluut toe. Attentie of niet. Het is goed dat bij Viod de sportieve plicht verder rijkt dan het scorebord! Een goal is een goal en dus sluiten we de wedstrijd met een 1-4 nederlaag af. De wedstrijd bleek een aantal minuten te lang te duren. We krijgen tot slot nog een hele goede kans; Bram S. loopt na een mooie individuele actie richting de uitlopende keeper en kiest voor een bekeken lob. De bal lijkt in de kruising te belanden, maar stuitert helaas net voorlangs. We hebben gevochten voor wat we waard waren en moeten onderkennen dat DVV gewoon een goede ploeg heeft en eerlijk is eerlijk ook recht op de overwinning.

De volgende wedstrijd is weer een uit wedstrijd. Een hele vroege… in Brummen. Hopelijk is Isa S. dan weer geheel hersteld. Fleur is er dan ook weer bij en zelfs Anisha mag even mee doen.

Onze eerste wedstrijd waarin we compleet zijn. We hebben er zin in!