VIOD JO13/1 – SC Varsseveld JO13/1

De Graafschap toonde zich afgelopen vrijdag tegen FC Dordrecht van zijn mindere kant en werd na 90 minuten zelfs getrakteerd op een striemend fluitconcert. Gelukkig bleef ons dit bespaard, maar het ongeloof en de teleurstelling straalden van onze gezichten na afloop van de wedstrijd tegen SC Varsseveld. Waren zij dan zo goed? Nee, wij misten, ondanks 3 doelpunten, simpelweg teveel kansen en zij waren uiterst effectief. Dit mag natuurlijk ook als kwaliteit genoemd worden.

Onvoorstelbaar en volledig onnodig dat we deze wedstrijd uit handen hebben gegeven. Tot 3x toe komen we op voorsprong, maar desondanks verliezen we met 3-4. Hopelijk leren we hiervan en overkomt het ons niet nogmaals. Als trainer/coach zal ik deze wedstrijd ook kritisch analyseren en wellicht tot de conclusie komen dat andere keuzes beter waren geweest.

Eerdere competitie- en bekerwedstrijden hebben aangetoond dat we een behoorlijk niveau kunnen halen. Het enthousiasme en  leergierigheid zijn binnen de spelersgroep aanwezig. We gaan ook ongetwijfeld hoog eindigen op de ranglijst, maar willen we daadwerkelijk een rol van betekenis spelen in deze competitie, dan moet een misstap zoals vandaag achterwege blijven.

Roy Ebbers {trainer/coach}.