Voetbal is en blijft een onvoorspelbaar spel. De Witkampers zijn een stugge en hardwerkende tegenstander, die tot dusver maar 2 schamele puntjes heeft verzameld. Wij kunnen vanaf het begin maar moeilijk uitgespeelde kansen creëren. Komen we eenmaal in scoringspositie, dan zijn we besluiteloos.

In de 2e helft komen de Witkampers zelfs op voorsprong. Tijdens een corner maken we geen afspraken en kijken we niet om ons heen. Twee spelers van de tegenpartij staan vogelvrij en kunnen onderling nog afspreken wie de bal gaat binnenwerken; 0-1. Een tactische omzetting leidt ditmaal wel tot succes. Mats van Engen gaat in de spits spelen en Tycho Seinhorst komt binnen de lijnen. Tycho demonstreert meteen zijn traptechniek en plaatst een corner op het hoofd van de inlopende Luca Wittebrood; 1-1. Vlak daarna houdt een verdediger van de Witkampers Mats onhandig vast aan zijn shirt, waarna de scheidsrechter naar de stip wijst. Luca neemt zijn verantwoordelijkheid en laat zien hoe je een penalty feilloos neemt; 2-1.

Na deze voorsprong herstellen we de organisatie en neemt Mats zijn vertrouwde positie weer in. Desalniettemin zijn we bevrijd en scoren we nog 2 prachtige doelpunten. Allereerst toont Marijn Derks zijn ijver. Hij stoomt vanaf het middenveld met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen, en heeft zelfs nog de kracht en de techniek om de bal met de wreef in de uiterste hoek te plaatsen; 3-1. Het slotakkoord is voor Tycho. Hij bewijst nogmaals dat pass- en trapoefeningen tijdens trainingen in wedstrijden resultaat opleveren. Met een prachtige curve plaatst hij de bal uit een vrije trap achter de kansloze keeper van de Witkampers; 4-1.

Als je de wedstrijd niet gezien hebt, lijkt 4-1 een eenvoudige overwinning. Niets is minder waar. We toonden in de laatste fase van de wedstrijd pas onze kwaliteiten. ”Heb geen angst, wees brutaal, maak fouten, herstel deze met elkaar en geniet vooral”. Zo eenvoudig kan het advies soms zijn.

Roy Ebbers {trainer/coach}.