VIOD heeft gisterenmiddag in Ulft de ongeslagen status niet kunnen behouden. Ulftse Boys won de wedstrijd op het Oerse Veld met minimaal verschil (1-0). Gezien het spelverloop was een gelijkspel een beter afspiegeling van de wedstrijd geweest, daar VIOD tweemaal het houtwerk raakte. Onnodig kwam VIOD op achterstand. VIOD keeper Willem Thijssen hield in de 2e helft een speler van Ulftse Boys vast in het strafschopgebied. Scheidsrechter Hup wees resoluut naar de stip, waaruit Roel Gebbinck (via de paal) doel trof. VIOD liep door deze treffer onnodig tegen de eerste nederlaag aan, mede daar enkele spelers ondermaats speelde.

Aftrap

De gastheer was in het eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, was dreigender en kwam een paar keer gevaarlijk opzetten, mede door aanvaller Jean-Pierre Luciana, waar VIOD verdediger Jos Klein Bleumink de handen vol aanhad. VIOD, dat zonder Asjen van Dijk speelde, kon geen potten breken en speelde in het 1e deel van de wedstrijd ondermaats. In de 2e helft leek het erop dat VIOD zich beter aan de omstandigheden (grasmat) kon wennen en nam het heft in handen. Verdediger Thomas Jansen was dicht bij de openingstreffer, zijn schot op doel kwam via de kruising weer het veld in. Ook Jorn Eijkelkamp was dicht bij een treffer. De kopbal van de VIOD middenvelder ketste via de paal naast het doel. Een kwartier voor tijd de enige treffer in deze wedstrijd. De thuisclub kwam uit de spaarzame tegen aanvallen enigszins gelukkig op voorsprong. Scheidsrechter Hup  had gezien dat VIOD doelman Willem Thijssen een aanvaller van Ulftse Boys bij zijn shirt in de 16 vasthield en wees naar de stip. Ulftse Boys topscorer Roel Gebbinck liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de bal vanaf elf meter via de paal binnen (1-0).

Slotoffensief

VIOD zette nog wel een slotoffensief in maar zag de goede Ulftse doelman Jaap Bouman zijn team staande houden. Scheidsrechter Hup, die veelvuldig met gele kaarten strooide (5 x geel voor Ulftse Boys en 3 x geel voor VIOD) floot na wat extra tijd voor de laatste maal. Daar Doetinchem punten in eigen huis had laten liggen, klom Ulftse Boys door de winst op VIOD niet alleen naar de kop van de ranglijst, maar eiste ook de 1e periode titel op. VIOD zakt na deze eerste nederlaag naar de 4e plaats van de ranglijst. Aankomende zondag wacht de uitwedstrijd in Beek tegen ’t Peeske.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

ulfse-boys-doelman-bouman-weet-de-bal-te-onderscheppen-voordat-viod-aanvaller-koen-hieltjes-gevaarlijk-kan-worden

Ulftse Boys doelman Bouman weet de bal net te onderscheppen voordat VIOD-aanvaller Koen Hieltjes gevaarlijk kan worden

marten-van-delden-wil-de-bal-onderscheppen-maar-gaat-onderuit

Marten van Delden gaat onderuit, wanneer hij de bal wil onderscheppen.

viod-aanvaller-lex-overbeek-wordt-onregelmatig-gestuit-door-ulftse-boys-speler-gebbinck-die-hiervoor-met-n-gele-kaart-wordt-bestraft

VIOD-aanvaller Lex Overbeek wordt onderuit gehaald door Ulftse Boys speler Gebbinck, die hiervoor geel krijgt.

twee-invallers-van-viod-proberen-in-de-slotfase-nog-tot-scoren-te-komen-zowel-bart-grondman-en-asjen-van-dijk-slaagden-daar-niet-in

Twee VIOD invallers in actie om in de slotfase nog ’n treffer te scoren. Zowel Bart Grondman als Asjen van Dijk worden door de Ulftse verdediging gehinderd.

invaller-dominic-bolmeijer-zoekt-ook-zijn-kans-om-te-scoren-en-ziet-de-bal-geblokkeerd-door-de-ulftse-verdediging

Ook invaller Dominic Bolmeijer zoekt een gaatje om te scoren, echter hij ziet de bal geblokkeerd door de vele verdedigers van Ulftse Boys

meer foto’s van deze wedstrijd KLIK HIER

ub-viod