Vandaag op Sportpark Dichteren de confrontatie tussen 2 degradanten uit de 3e klasse C van het afgelopen seizoen. De wedstrijd op 1 november eindigde vorig jaar in ’n 1-1 gelijkspel en ook de return in Westervoort eindige in ’n remise (2-2). Ook vandaag stond na 90 minuten een gelijkspel op het scorebord. Wederom geen winnaar bij ’n wedstrijd tussen VIOD en sc Westervoort (1-1).

De wedstrijd

Geen aanvaller Joppe Derksen vanmiddag in de basis bij VIOD. De snelle aanvaller van VIOD kampt met een kuitblessure en nam op de tribune plaats. De opengevallen plaats werd door Julian Bril ingenomen, die vorige week nog om disciplinaire redenen buiten de selectie was gehouden. In de 1e helft bakte VIOD er niet veel van, raakte wel een keer de lat maar tegenstander sc Westervoort maakte het VIOD in het eerste deel van de wedstrijd erg moeilijk. Het team van trainer Harold Dengerink kwam zelfs al snel op voorsprong (8e minuut Stefan Veeming 0-1, zie foto hieronder) en had voor rust zelfs de voorsprong kunnen uitbouwen.

2e Helft

In de 2e helft ’n ander VIOD. Trainer Jan Lorsé liet zijn defensie één op één spelen en kon daardoor een extra mannetje op het middenveld laten inschuiven. Dit pakte goed uit voor VIOD en zijn team kreeg steeds meer vat op de wedstrijd. Enig fortuin had men niet, tot driemaal toe werd het aluminium geraakt.  In de 62e minuut toch de verdiende gelijkmaker. Doelman Edwin Huuskes van sc Westervoort leek de bal goed te onderscheppen, maar liet het leder los. VIOD middenvelder Jorn Eijkelkamp reageerde snel en prikte de vrijgekomen bal in het doel (1-1).  Eijkelkamp had zich onsterfelijk kunnen maken om nog net voor het eindsignaal de winnende treffer binnen te schieten. Vrij kon hij de bal in het strafschopgebied aannemen en de hoek uitkiezen. De bal zoefde jammer genoeg net over de lat heen en verdween tegen het vangnet aan. Hierna floot scheidsrechter Smienk uit Apeldoorn voor de laatste maal en leverde ook deze wedstrijd tussen VIOD en sc Westervoort geen winnaar op.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

sc-westervoort-aanvoerder-stefan-

sc Westervoort aanvoerder Stefan Vleeming (19) laat de VIOD verdediging en doelman kansloos

sc-westervoort-was-in-de-1e-helft-dicht-bij-n-2e-treffer

sc Westervoort was in de 1e helft dicht bij ’n 2e treffer

julian-bril-is-zijn-tegenstander-te-vlug-af

Julian Bril is zijn tegenstander te vlug af

de-gelijkmaker-van-viod-doelpuntenmaker-jorn-eijkelkamp-loopt-juichend-weg

De gelijkmaker van VIOD, doelpuntenmaker Jorn Eijkelkamp loopt juichend weg

viod-probeerde-het-in-de-2e-helft-vaak-van-afstand-hier-waagt-koen-hieltjes-een-schot-op-doel

VIOD probeerde het in de 2e helft vaak van afstand, hier waagt Koen Hieltjes een schot op doel

helaas-kan-marten-van-delden-zijn-voet-niet-eerder-tegen-de-bal-zetten-en-wordt-afgetroefd-door-verdediger-van-sc-westervoort

Helaas kan Marten van Delden zijn voet niet eerder tegen de bal zetten en wordt afgetroefd door ’n verdediger van sc Westervoort.

meer foto’s van deze wedstrijd KLIK HIER