Met nog 4 wedstrijden te gaan voor het einde van de competitie kan het voor Viod JO9-4 niet meer mis gaan om het kampioenschap binnen te halen. Van concurrent (Doetinchem JO9-1) is inmiddels gewonnen en de winst reeks zette voort tegen Silvolde. Al ging dat in deze wedstrijd vrij moeizaam. We kunnen langzaam de conclusie gaan trekken dat de tegenstand meer wordt naarmate het seizoen vorderde. Om te winnen moet je er wel wat voor doen.

Vol goede moed, al is Stef wat ziekjes,  gaan we zaterdag de 12e november richting Zelhem. Van dit team konden we ook wel het e.e.a. verwachten. Zij waren het die in het begin van het seizoen het doelsaldo al aardig hoog inzette. Bij winst kunnen we thuis tegen Kilder kampioen worden. Maar de insteek van de begeleiders is dat we gewoon lekker gaan voetballen. Het tijdstip is in ieder geval heerlijk. Vanmiddag is het tijd voor Sinterklaas, gezellig naar het sinterklaasfeest kijken op TV of dan wel in het centrum van Doetinchem zelf.  Al een paar kinderen kunnen de gedachten er niet bij houden bij de wedstrijdbespreking dus is er besloten om maar snel naar buiten te gaan richting het veld. Het is 10.45 uur, We gaan beginnen. Daan is aanvoerder en Thijs en Lyam beginnen in de wissel. Thorben speelt vandaag met gemengde gevoelens. Bij Zelhem spelen zijn oude team en klasgenootjes. Voor hem is het dus vandaag al helemaal een speciale dag.

Al bij het eerste balcontact van Zelhem krijgen we door dat Zelhem goed voetbalt. Ze spelen snel en beheerst en onder controle worden er mooie passes gegeven. En Viod….Viod let niet goed op. Ze laten te veel toe en het wachten is op het eerste doelpunt tegen. Maar dan is Viod heel even wakker geworden. Het gaat vandaag niet vanzelf. Er moet gevoetbald worden. We merken op dat Viod al een paar weekjes achter elkaar niet echt vooruit is gegaan met het voetballen. Er wordt weliswaar gewonnen maar wel met moeite. Willen we kampioen worden dan zou er toch vandaag ook gewonnen moeten worden. Dan wordt de aanval ingezet door Viod en het is Thijs die  ‘pas’ in de 16e minuut het eerste doelpunt maakt. Maar helaas kunnen we van de voorsprong niet lang genieten. Want amper na de aftrap van Zelhem staat de stand op 1-1. Ai, er wordt wederom niet opgelet door Viod en er wordt te makkelijk en te afwachtend gespeeld. Zelhem pakt hun kans hiermee. Het is inmiddels al lang over elven, maar het lijkt er toch op dat we niet uitgeslapen zijn. We gaan de rust in met 1-1.

In de kleedkamer is het rumoerig. De jongens weten dat Zelhem snel voetbal speelt en gretig is. En dat moeten wij ook zijn. Maar dan moet er wel gevoetbald worden door Viod. En bovenal moet er ook meeverdedigd worden achterin en daar gaat het nog wel eens mis. Verder wordt er besloten dat Thijs voorin druk gaat zetten en na de wissel met Daan op de plek voorin gaat spelen. Want Thijs heeft in de wedstrijd tegen Doetinchem laten zien dat hij voorin die druk kan maken. Dus wie weet hebben wij dit geluk ook nog vandaag. We gaan er voor!

Maar na 6 minuten te hebben gespeeld in de 2e helft kijkt Viod tegen een achterstand aan. Zelhem maakt de 2-1! Zelhem is in extase. Viod heeft dit niet aan zien komen. We moeten D’ran. Als Thijs nog in de wissel staat zet Viod ook een aanval in en Daan pikt deze goed op. In de 10e minuut maakt hij de gelijkmaker. Pfff… gaat het dan toch gebeuren. Kan Viod toch de winst mee naar Doetinchem nemen. Maar helaas ook nadat Thijs in de wedstrijd is gekomen komt de druk niet op gang. Het tij is gekeerd. Het gaat juist de andere kant op. Na een hoekschop van Zelhem gaat de bal via een kopbal achter Thorben in het net. Het is 3-2! En dan gaat het echt mis voor Viod. Het lukt allemaal niet meer. De 4-2 en 5-2 valt ook snel achter elkaar. De jongens van Viod laten hun koppies hangen. En Zelhem staat op hun kop. En terecht. Want wat hebben zij als team goed gespeeld. Een verdiende overwinning. En Viod heeft even de tijd om het allereerste verlies in een competitie na 2 seizoenen te verwerken. Het kampioenschap zal in ieder geval even uitgesteld worden,vtenzij Doetinchem weer punten laat liggen. Want zij zijn de volgende tegenstander van Zelhem. Maar nieuweling en inmiddels ook concurrent Concordia JO9-2 is ook nog steeds met een mooie reeks bezig.  Zij maken ook hun opmars in de competitie. De competitie is voorlopig nog niet beslist voor Viod FO9-4.