“Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”

Zo luidt een oud en pakkend Zweeds spreekwoord. Het betekent, vrij vertaald, zoiets als “Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding”. Onze HMQ-Cuppers wisten als geen ander dat je je goed moet aankleden voor een koude winterse ochtend. Ski-wanten, fijne mutsen, trainingsbroekjes onder de korte broek… Ja, alles werd uit de kast getrokken om toch warm te blijven. Want zo koud begon de zaterdag-voetbaldag voor onze jongste helden. Een lichte mist, witte rijp in plaats van groen, bevroren plassen, bibberende opa’s en oma’s en hier en daar wat opkomende kippenvelletjes tekende de start van weer een ochtend voetbalplezier bij de Heilbron Mulders & Quint Cup van VV VIOD!

a-nl-uru

Nederland Uruguay, hoogstaand voetbal op een zilveren ondergrond

Finale dag!
Maar bovenal was het toch voornamelijk de grote finale-dag van november!
Dit betekende dat ieder team met haar eigen leider de tactieken doornam, looplijnen werden besproken en posities ingedeeld. Nadat alle teams compleet waren, we mogen wel zeggen héél compleet met maar liefst 5 spelers per team, schalde het fluitsignaal over het ijs en renden alle kampioentjes met volle vaart naar de bal die meestal, min of meer, in het midden ligt.

a-ch-eng

veel zielen, veel vreugd! Bij Chili Engeland!

Poule A – Mexico Campeones
In Poule A streek Mexico met de eer om de HMQ-Cup met de grote oren omhoog te hijsen. Ook al werden ze op de hielen gezeten door Engeland, Italië en Chili, tot aan de laatste wedstrijd behielden de caballeros en señora van Mexico de koppositie. Gefeliciteerd! Noemenswaardig was de laatste wedstrijd tegen Chili. Met een wel heel nipte 4-3 overwinning, trok Mexico aan het kortste eindje. Maar het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal.

a-it-mex

Mexico in duel met Italië

Poule B – Deutschland Meister
Onze oosterburen waren in Poule B de sterksten deze keer, gratuliere! Een uitgebalanceerd team, met vliegensvlugge balkunstenaars die samen met enkele solide backs, iedere wedstrijd mooi spel lieten zien. Dat de wedstrijd Nederland-Duitsland sinds jaar en dag te boek staat als een echte derby bewees het treffen tussen beide buren afgelopen zaterdag maar weer. De duitse Mannschaft was favoriet, maar moest in deze wedstrijd de overwinning aan de oranje Käseköpfe , oftewel het grote Oranje gunnen. Nederland won deze wedstrijd met 3-2.

a-dui-esp

Titanenstrijd, Wout en Wouter zetten hun beste beentje voor

Oliebollentoernooi – 30 december 2016
Een mooie traditie die ook dit jaar weer gaat plaatsvinden: het VV VIOD Oliebollentoernooi komt er weer aan! Onze HMQ-Cuppers zullen om 8:30 uur aftrappen en de wedstrijdjes zullen rond 10:00 uur afgelopen zijn. Zet dit mooie evenement in je agenda! Ook hier geldt; kun je niet, laat het ons alsjeblieft op tijd weten!!!

a-mex-kampioen

Trotse Mexicaantjes met hun trofee!

Tenues
De laatste weken merken we op dat vaak de tassen met shirtjes niet op de woensdag al bij Viod afgeleverd worden, maar op de zaterdagmorgen pas meekomen. Helaas ook vaak ver na achten. Dit heeft er in geresulteerd dat we meerdere malen niet om 8:30 uur hebben kunnen beginnen…. We willen iedereen dan ook op het hart drukken de tassen na het wassen op woensdag al bij de club achter te laten. Mocht het echt niet anders kunnen zaterdag ochtend om 8 uur. Beslist niet later!
We hopen op jullie begrip en medewerking.

a-dui-kampioenen

Duitsland kijkt met een grote glimlach terug naar de spannende wedstrijdjes

Nieuwe Teamfoto’s
Zoals al eerder geschreven, maken we zaterdag 3 december om 8:30 de nieuwe teamfoto’s. Dit betekent dat iedereen, aangekleed in tenue samen met zijn team voor half negen klaar moet staan bij de kantine.

Voor nu sluiten we dit verslag af, controleer nog even goed of je op de nieuwe teamindeling staat en tot zaterdag!

a-kampioenen-mx-dui

Alle kampioenen samen!