Zaterdag 05/11 reisden we af naar Varsseveld om het daar op te nemen tegen  de JO11-3G. De volledige selectie was aanwezig en iedereen was fit. Helaas moesten we het wel doen zonder de hulp van technisch staf Joris, maar gelukkig vonden we in Ad Interim Coach Jeroen Daams een uitstekende vervanging.

Juelz kreeg de aanvoerdersband om geschoven en hij was vastbesloten zijn team naar een overwinning te loodsen.

Bij het  begin van de wedstrijd bleek al direct dat het lange natte gras een extra handicap betekende voor de spelers. De bal werd hierdoor flink afgeremd en rolde nauwelijks door, waardoor sommige goedbedoelde passes niet aankwamen bij de juiste spelers. De flexibiliteit en aanpassingsvermogen van de spelers werden hierdoor  flink op de proef gesteld. Maar gelukkig waren onze toppers al snel in staat om hierop in te spelen en werden de passes steeds beter geplaatst.

VIOD begon als vertrouwd hongerig aan de wedstrijd. Onderling daagden de spelers elkaar uit wie de meeste goals op zijn/haar naam kon schrijven, maar de technische staf benadrukte dat het technisch overspelen vooral belangrijk bleef. Toch duurde het niet lang voordat Luc de openingstreffer maakte. Luc, die vandaag erg gedreven was en veel inzet toonde, wist uiteindelijk 3 doelpunten op zijn naam te zetten. Ook Thomas leek vandaag wel te vliegen en hij had zich voorgenomen vandaag een hattrick te maken. De aanvallen, veelal vanaf de rechter buitenkant en de schoten van veraf, hadden soms beter als voorzet  ingezet kunnen worden. Maar Thomas hield woord en kon de hattrick inderdaad noteren. Ook Adil liet vandaag zien, dat hij weer helemaal fit is. Na de pech en blessures van de afgelopen periode, vond hij het nu tijd om te laten zien wat hij in zijn mars had. Adil scoorde twee goals, waarvan één prachtige hop over de keeper heen.

De tegenstander uit Varsseveld deed erg zijn best om de Doetinchemse selectie uit te spelen, maar slaagde daar maar heel af en toe in. Vooral Jort werd het meer dan eens moeilijk gemaakt, maar hij liet niet zomaar over zich heen lopen. Hij gebruikte zijn brede schouders en zijn snelheid en bekroonde dat uiteindelijk met een mooi geschoten doelpunt.

Het balbezit en de kansen waren vooral voor VIOD, versterkt door het enthousiasme en aanmoedigingen van de schare meegereisde fans. De scheidsrechter, wiens hart begrijpelijk  bij de jeugd uit Varsseveld lag, probeerde zijn team met onverhulde aanwijzingen en soms twijfelachtige beslissingen te helpen. Toch kon ook hij niet ontkennen dat VIOD duidelijk de bovenliggende partij was.  Len en Noah lieten uitstekende inzet zien en waren zowel aanvallend als verdedigend nuttig. Beiden scoorden ook nog een dikke goal. Rayen was in de eerste helft vooral verdedigend onmisbaar, maar scoorde in de tweede helft , van bewonderenswaardige afstand, een schitterend doelpunt.

Onze kleine rots in de branding Job, werd in Varsseveld niet écht op de proef gesteld. Maar op de momenten dat het nodig was, dook hij naar iedere aanval. Helaas kon hij zijn doel niet helemaal schoon houden en moest zich 2 maal gewonnen geven.

Verdedigster Zoey werd in de tweede helft, op aanwijzingen van de technische staf, naar voren geschoven. Ietwat onwennig nam zij de positie van spits in en kreeg menig bal toegespeeld van “haar jongens”.  Na een prima aanval, schoot Jort op doel. De keeper weerde het schot af, maar rekende niet op een rebound. Zoey twijfelde geen moment en schoot de rebound snoeihard in de touwen. En zo werd op deze zaterdagochtend in Varsseveld, geschiedenis geschreven. Zoey, die haar hele voetbalcarrière steevast als laatste man haar taken volbrengt, scoorde haar allereerste doelpunt in het shirt van VIOD! De blijdschap was groot en je moest wel een hele stoere vent zijn, wilde je niet geraakt worden door de ontlading die daar op volgde. De jongens gunden haar allemaal het doelpunt en waren oprecht blij voor haar, wat eens te meer het teamgevoel weerspiegeld.  Vrijwel direct daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af met een eindscore van  2 – 13 in het voordeel van VIOD. Een mooi eindresultaat van een (voor sommigen) onvergetelijke wedstrijd.

Redactie: Jantine Verheij

foto-varsseveld-klein