Zaterdag 28 november, onze een na laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. En we mogen aantreden tegen de kampioen OBW JO15-4. Zoals Rody van tevoren tegen zijn moeder zei. Als je me in actie wil zien, moet je vandaag even komen kijken. En jeetje wat een wedstrijd, hieronder een verslag.

We hadden een afwezige en omdat we ook wat lichte blessures binnen het team hebben is Marino op zoek gegaan naar 2 invallers. Deze komen uit de JO15-3G en voor aanvang van de wedstrijd is onbekend wie ons zal komen versterken. Maar we beginnen in ieder geval. Thijmen mag in de wissel beginnen, Rody vanzelfsprekend in het doel. Sem, Annelot, Rutger en Max in de verdediging. Middenveld bestaat uit Kayne, Vera en Milan. Beau, Daan en Dymas in de aanval. Supporters waren ook in grote getallen aanwezig, dus we konden beginnen. OBW begint in een fantasie opstelling. Want kampioen zijn ze toch al.

Na de aftrap weten we binnen een minuut te scoren na een mooie aanval door Beau, Daan en Dymas. Vol ongeloof staan zowel wij als onze tegenstander te kijken wat er zojuist gebeurd is, maar onze heren en dames hebben er zin in en gaan er vol tegenaan. Na nog geen 10 minuten een gevaarlijke aanval van OBW met geweldige redding van de lijn door Rody. Verdediging moet hard werken tegen de kampioen. En het harde werk betaald zich uit want na 13 minuten weet na een aanval door Kayne, en Dymas, Kayne te scoren. Dit brengt de stand op 2-0, en die hebben we helemaal op eigen kracht erin weten te krijgen. De frustratie van OBW is groot. Na een duel waarin wat geduwd en getrokken wordt, trapt een van de spelers van OBW na en krijgt een rode kaart. 11 tegen 10 spelers, kunnen we dit voordeel benutten? Kort hierna komen Kyle en Finn aanlopen. Zij komen ons team versterken. Fijn dat jullie er waren mannen.

Dit houd in dat we de rust in gaan met een 2-0 voorsprong. Kunnen we dit volhouden? Na de rust blijkt dat OBW hun opstelling heeft aangepast. Ze staan nu weer in de normale opstelling waarmee ze kampioen zijn geworden. En hierdoor weet OBW ook snel te scoren. Een speler komt alleen voor Rody te staan. Hier is geen houden aan en hij scoort koelbloedig de 2-1. Maar nu moeten we dus echt flink aan de bak willen we deze wedstrijd winnend afsluiten. En dat doen de dames en heren. Er wordt voor iedere bal gevochten. Rody maakt zijn belofte waar en komt vaak in actie. Maar het belangrijkste, ze weten de stand vast te houden en sluiten de wedstrijd met een 2-1 winst af. Goed gedaan dames en heren.

En nu op naar de laatste wedstrijd, volgende week spelen we tegen de dames van DZC’68 JO15-7M.