Zaterdag 5 november speelden we onze competitiewedstrijd tegen DVC’26 JO15-6 in Didam.

We konden hier met 12 man/vrouw aantreden, maar hebben geprobeerd toch nog 1 à 2 extra spelers mee te nemen ivm alle kleine klachten die soms opspelen. Dus vanuit de JO13-2 Sid en Tim bereid gevonden om mee te spelen. Dank je wel dat jullie erbij waren jongens.

Als gevolg daarvan konden we dus als volgt beginnen. In de wissel, Tim, Sid en Daan. Hierop volgde wel wat commentaar, want 2 Medze’s in de wissel?!

In het doel stond Rody de boel te verdedigen

Max, Annelot, Sem en Rutger waren weer in de verdediging te vinden.

Milan, Kayne, Thijmen en Joey stonden op het middenveld

Beau en Dymas staan in de aanval.

We zijn er klaar voor, het zonnetje schijnt dus beginnen maar.

In deze wedstrijd gaat het heel erg gelijk op. Uit zeer betrouwbare bronnen horen we dat er toch wel wat spelers zijn ingehuurd uit andere teams, maar dat mag de pret niet drukken. We gaan er met zijn allen vol in. Toch kunnen we niet voorkomen dat na 17 minuten de 1-0 valt. Rody kan net bij de bal, maar in plaats van net bovenop het doel te vallen komt hij achter hem terecht en rolt in het doel. Neemt niet weg dat hij daarna een aantal heel mooie reddingen weet uit te voeren. Het was een kansen wedstrijd die DVC zeker weet te creëren, maar niet te benutten. Gelukkig weten wij wat kansen wel te benutten en weet Beau na een mooie aanval de 1-1 te scoren. Onze verdediging heeft het moeilijk en moet hard werken. Maar Max, Sem, Annelot, Rutger en Joey werken er al afwisselend met elkaar heel hard voor. Overigens ook het middelveld, Kayne, Milan en Sid weten met mooie acties de bal regelmatig naar voren te krijgen. Thijmen weet zijn directe tegenstander ook goed van slag te brengen door de breedte van het veld goed te benutten. En Beau Dymas, Daan en Tim nemen de bal vanaf het middenveld goed mee naar voren, stuiten daar alleen met grote regelmaat op de goed opgestelde verdediging.

Toch kunnen we niet zeggen dat we met een slecht gevoel de rust in gaan. Het kan nog alle kanten op, er wordt hard gewerkt. En dat is het belangrijkste wat we kunnen. Na de rust gaat het steeds gelijk op. Alles is nog mogelijk en dus ook dat na een aantal mooie acties over en weer Daan weet te scoren. Hierdoor kunnen we met nog 10 minuten te gaan zorgen dat we de 1-2 voorsprong niet meer uit handen geven. Hiervoor wordt geknokt en we redden het. Na totaal 70 minuten fluit de scheidsrechter af waardoor we met winst af kunnen sluiten.

Na deze wedstrijd staan we voorlopig op een mooie 4e plaats in deze najaarscompetitie. Maar hierna gaan de zware wedstrijden volgen, dus we maken onze borst maar nat.

screenshot_2016-11-07-13-40-57