Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de huidige nummer 3 in de strijd om het kampioenschap, Sportclub Lochem, op het programma. Vol vertrouwen werd er, nog steeds als enige zonder puntverlies, afgereisd naar deze pittoreske stad. Tegenstander Lochem was afgelopen week reeds op de hoogte gesteld van onze komst door een artikel in de plaatselijke media en zou vol energie aan de aftrap staan. Dit maakte voor onze mannen niet uit want er was nog maar 1 doel de aankomende wedstrijden: goed voetballen, winnen en dus gaan voor het hoogst haalbare!

Eenmaal aangekomen op het keurige sportcomplex werd ons kleedkamer 2 toebedeeld en gretig als onze mannen zijn staan ze dan binnen enkele ogenblikken in de wedstrijdtenues, klaar voor 3 punten!

Omdat Timo nog steeds in de lappenmand zit (en inmiddels vol overgave de rol van mascotte / assistent-assistent coach vervult) en Jorg i.v.m. belangrijke familieverplichtingen niet mee kon doen, is deze week Silvan van JO9-2 tot de selectie toegevoegd.

Na een goede warming-up waren de mannen er klaar voor. De opdracht was simpel: er gelijk op vliegen, druk zetten en als je de bal verliest er gelijk weer achteraan om hem terug te winnen. Een spelletje dat de mannen inmiddels goed beheersen vanuit hun vaste posities. Noem het een combinatie van tiki-taka en D’ran.

Vandaag vinden we Timme in de goal, Lloyd en Julian in de verdediging met kort daarvoor Thijmen. In de aanvalslinie is er vandaag gekozen voor Koen en Cesur op de vleugels en Niek als diepe spits. Silvan mag eerst even starten in de wissel om een beeld te krijgen van de speelwijze en tactiek.

Viod doet wat er gevraagd wordt. Vanaf de aftrap zetten ze druk, heroveren de bal en bouwen aan de aanval, wat na enkele pogingen resulteert in een goal van Cesur! Niet veel later kon hij ook door goed samenspel van het team, het beslissende tikje geven voor zijn 2e goal en Viod stond op 0-2!  De aanvallen van Viod-zijde gingen maar door, pogingen van Koen, Niek en Silvan misten wat precieze, maar de mannen bleven het spel maken en vlak voor rust zette Niek de marge op 0-3! Dit mede door goed voorbereidend werk van de inmiddels ingevallen Silvan.

In de tussentijd moesten verdedigers Lloyd en Julian af en toe ingrijpen maar door de coole manier waarop zij dit doen geeft dit de staf en meegereisde supporters geen stress.

Het was rust en met de ruime marge is dat toch lekker een bekertje ranja drinken. Er werd kort geëvalueerd en het strijdplan voor de 2e helft bepaald.

De belangrijkste opdracht voor de 2e helft is om nu maar eens een keer de nul te houden. Iets dat vorige week bijna lukte maar in de 5e minuut van de blessuretijd mislukte. Vandaag dus een nieuwe kans!

Viod begon weer fel aan de 2e helft en dit leverde al snel weer een doelpunt op. Een afstandsschot/voorzet van Julian hobbelde in het doel, of deze nog aangeraakt werd door Thijmen die het de keeper lastig maakte of de keeper zelf, we weten het na het bestuderen van de beelden nog steeds niet helemaal zeker. Oordeelt u zelf maar door de beelden te bekijken op onze Facebookpagina: www.facebook.com/ViodJO9Team1.

De mannen wilde door om de score uit te breiden maar werden in het laatste gedeelte van de wedstrijd soms iets te overijverig en dit resulteerde in enkele gevaarlijke uitbraken van tegenstander Lochem. Gelukkig met wat kunst en vliegwerk en  goed keepwerk van Timme werd de nul behouden. Een geweldige teamprestatie en weer 3 punten mee naar Dichteren. Tijdens de afsluitende penaltyserie lieten de boys van Lochem zien dat ze zeker wel een bal konden raken, maar daar win je geen punten mee.

De mannen konden weer in de winnaarsslinger richting de meegereisde supporters om niet veel later het feestje verder te vieren onder de douche.

In de tussentijd werd de technische staf aangehouden door een scout van Vitesse die net als menig BVO gecharmeerd was van onze spelers. Een voorstel om het complete team over te hevelen richting Arnhem wordt nog in beraad gehouden en het is ook maar de vraag of men het over de  transfersom eens wordt. Ook het blauw-witte Superboerenhart zal hier in meespelen.

Dan weer over naar belangrijkere zaken.

Twee van de mede-concurrenten voor de titel, Grol en Lochem zijn nu de afgelopen weken dus uitgeschakeld en er blijft er nog eentje over….DZC JO9-1. Die komen aankomende zaterdag op bezoek op sportpark Dichteren als koploper, 1 punt en 1 wedstrijd meer.  Bij winst op DZC mag de platte kar echt zijn laatste likje verf gaan krijgen en de banden worden opgepompt. Het belooft een spannende, bijzondere en misschien wel historische pot voetbal te gaan worden.

Deze wedstrijd start zaterdag de 12e om 8:30 uur op het hoofdveld van sportpark Dichteren. Komt allen om onze jongens een hart onder de riem te steken! En wees op tijd voor een goede plek langs het veld, want ook vanuit Sportpark Zuid zal er een grote groep tifosi aanwezig zijn.