Na de winst op Doetinchem is Viod JO9-4 zich langzamerhand aan het voorbereiden op het kampioenschap. Met nog 4 wedstrijden te gaan kan het eigenlijk niet meer mis gaan. Immers de aankomende tegenstanders staan op redelijke afstand in de competitie. Maar dan zien we via voetbal.nl dat er zich een nieuwe tegenstander in de competitie heeft aangesloten. We zullen dus nog een extra wedstrijd moeten spelen tegen Concordia JO9-2 op 3 december. Het lijkt erop dat we het kampioenschap toch nog moeten uitstellen en nog er vol voor moeten gaan.

Afgelopen zaterdag 5 november begint de aftrap richting het kampioenschap tegen Silvolde JO9-1. De wedstrijd staat gepland om 10.00 uur op het sportcomplex te Dichteren. En dat is een perfecte tijd als je de avond ervoor bij de wedstrijd van de Graafschap bent geweest. Laten we hopen dat de uitslag van deze wedstrijd ook voor onze wedstrijd zal gelden. Op deze al wat koudere herfstdag is Thorben de aanvoerder en beginnen  Daryl en Daan in de wissel. Thorben wint de tos en Viod neemt de aftrap. Na 10 min lijkt de wedstrijd met recht een kopie op de 1e helft van de wedstrijd van de Graafschap. Het zit er even niet in voor Viod. Silvolde biedt een aardige tegenstand.  Er voetbalt een gevaarlijke spits bij Silvolde. Hij is razendsnel en kan een behoorlijke balletje trappen. Er wordt ook wat beter gespeeld door Silvolde. Silvolde grijpt zijn kans en probeert  met een behoorlijk schot de goal van Thorben te vinden. De bal komt hard op Thorben af. En met een wonderbaarlijke redding van onze keeper wordt er een doelpunt tegengehouden. Viod moet echt uitkijken dat ze straks niet tegen een achterstand aan lopen. Dan krijgt Stef nog even de bal mee, maar helaas lukt het hem dit keer niet om de goal van Silvolde te vinden. Hij baalt. Met de stand van 0-0 gaan we de rust in.

Aangezien  Thorben ook een keer graag wilt voetballen, gaan we een verrassende wending aan de wedstrijd geven. Thorben is aanvoerder en we hebben hem de keuze gegeven. Voetballen of blijven keepen met deze stand. Guus wilt wel keepen en Thorben gaat meehelpen in de achterhoede.

De 2e helft zet Viod gelijk de aanval in. De wedstrijd lijkt nu echt te beginnen. Daan is ook weer lekker aan het voetballen. Hij laat zich wederom niet uit ‘het veld’ spelen. Loopt goed mee met zijn tegenstander en maakt zijn acties. We zitten nog kort in de 2e helft als Viod een corner mee krijgt. Omdat Thorben zijn lengte mee heeft neemt hij voor de goal zijn positie in. De corner wordt genomen  en door een goede voorzet kan Thorben de bal inkoppen. Geweldig! Thorben, onze keeper zet de stand op 1-0. Gouden wissel kunnen we wel zeggen. En als er een goal wordt gemaakt met de kop dan wacht er een traktatie van onze sponsor! Deze is inmiddels ingelicht en weet wat hem te wachten staat. Viod gaat eindelijk weer beter voetballen. Ook Sierd werkt hard.  Sierd laat geweldige dribbels zien en zet een aantal tegenstanders op het verkeerde been. Wat een mooie acties. Hij probeert nog op goal te schieten maar helaas mist hij net. Maar Thijs pakt deze bal nog mooi op tijd op en schiet de bal alsnog in de goal. Het is 2-0! Maar het is nog niet gedaan. Want Silvolde geeft niet op. Maar we hebben Guus nu als keeper. En hij staat ook zijn mannetje in de goal. Prima gekeept Guus. En zo gaat het nog even over en weer. Dan laat Viod heel even achterin een steekje vallen. Silvolde komt door de achterhoede en met een mooi schot komt Silvolde toch weer terug in de wedstrijd, het staat 2-1. Hoe lang is er nog te gaan. Kan Viod de voorsprong nog wat groter maken. Of neemt Silvolde toch een puntje mee terug naar huis. Maar niet lang erna fluit de Scheidsrechter voor de wedstrijd. Het geluk ligt aan de kant van Viod. De winst is binnen. Een nipte overwinning. Want wat heeft Silvolde het ons moeilijk gemaakt. Op naar Zelhem waar we volgende week op bezoek mogen. Wederom op een laat tijdstip. Hopelijk gaat dat ons niet de das om doen.