Één wedstrijd, twee gezichten…  SV Basteom JO13-2GD – VIOD JO13-6G

De vorige wedstrijd was er een om snel te vergeten en dat is dan ook met het verslag gebeurd…

Vandaag mogen we na een voetballoos weekje vakantie onze (voetbal)kunsten weer laten zien.

Fleur is bij de vader, maar verder zijn we compleet. In de kleedkamer (na lange tijd hadden de meiden weer een eigen kleedkamer) worden de opstellingen en een aantal aandachtspunten besproken.

Het belangrijskte is dat we vanaf het begin scherp zijn en niet pas in de tweede helft gaan voetballen.

We beginnen met Bram S., Kai en Sueña in de wissel.

Bram B uiteraard weer in de goal. Anisha, Garbiël, Jasmijn en Viktor vormen de verdediging. Op het middenveld staan Eline, Isa S. en Sven. De aanvallers zijn Kynan, Isa L. en Dominique.

Het veld is nat en de eerste “mijn voeten worden nat”, “en koud” zoemt al rond in de groep. Als dat maar goed gaat… Tijdens de warming-up laat de tegenstander zich nog niet zien. Als de scheidsrechter aan komt lopen meldt zich ook de tegenstander. De toss wordt verloren en we moeten wisselen van kant. We beginnen met de (lage) zon tegen.

Direct na de aftrap laten we zien dat we er staan. We spelen op de bal en houden de tegenstander veel op hun eigen helft. We krijgen nog niet veel kansen, maar geven ook niets weg. Onze spitsen laten zich veel zien en komen geregeld “in de bal”, zoals afgesproken. Daardoor kan het middenveld aansluiten en komen we een aantal keren met mooie combinaties richting het vijandelijk doel.

Onze linkerkant met Viktor, Sven en Dominique wordt veel aan het werk gezet. Zij zorgen ook voor het meeste gevaar. De tegenstander heeft echter een laatste man(=vrouw) die erg snel is en telkens op de goede plek staat. We krijgen de bal maar moeilijk langs hun laatste linie. Een afstandsschot van Isa L. komt kracht te kort. Isa S. probeert het bij een afgeslagen corner, maar haar schot wordt tegengehouden. Nog een schot op goal wordt door de keeper gepakt. Dan opeens (eigenlijk uit het niets) worden we verrast door een uitbraak van Basteom. We staan even niet in positie en ook de rugdekking is te laat. Één kans… één doelpunt. 1-0. Jammer en onnodig.

We pakken de draad weer op en weten met goed voetbal en strijd de tegenstander onder druk te houden. Kynan, Dominique en Bram S. zijn nog dicht bij een treffer, maar het laatste zetje is telkens net niet voldoende om de keeper te passeren. Onze verdediging met Anisha en Jasmijn als aanjagers laten niets meer passeren, waardoor we met deze kleine achterstand de kleedkamer opzoeken voor een welverdiende rust.

De tweede helft lijkt er een geheel ander team in het veld te staan. We beginnen nog prima met een mooie uitbraak van Jasmijn, maar verder lijkt alle energie uit de ploeg te zijn geslopen. De voorhoede is vrijwel onzichtbaar en op het middenveld wordt vergeten hun belangrijkste speler uit te schakelen. Zonder al te veel tegenstand kan Basteom vrijuit voetballen en zien we een aantal geweldige combinaties van de ploeg die de eerste helft eigenlijk niets heeft laten zien. Onbegrijpelijk hoe we dit laten gebeuren.

Aan het eind krijgen we nog een goede mogelijkheid op een doelpunt, maar tekenend voor de gehele tweede helft leidt ook deze kans helaas tot niets. Eindstand 3-0.

De volgende wedstrijd zullen we moeten voortborduren op wat goed ging in de eerste helft en leren van de fouten die de tweede helft werden gemaakt.

We spelen thuis tegen Be Quick Zutphen. Hopelijk kunnen we dan met hernieuwde energie een hele wedstrijd zorgen voor spektakel. Support is welkom!!