Rond 11.45 uur vertrekken de meiden van viod in de richting van Etten. Het ene gezicht nog witter dan de andere. Sommige geven aan “niet helemaal lekker te zijn” en ik loop ertussen en denk…..leuk z’on Ludger feestje waarbij in ieder geval onze dochter rond 3.00 uur nog naast ons bed stond te vertellen hoe gezellig het wel niet was geweest. En zo waren er meer.
Voor mij z’on wedstrijd waarbij je alles doet om ze toch scherp aan de wedstrijd te laten beginnen.

Afgelopen weken worden de trainingen steeds drukker bezocht. En ook op deze training kun je zien dat de meiden stappen maken. Rustiger aan de bal. Combinatie’s. Harder en beter schieten. Betere conditie. Maar vooral veel techniek training. Iets wat ze erg leuk vinden en dus ook vol overgave doen. Het hoogtepunt was afgelopen week waarbij we met het meiden elftal op de training een potje 7 tegen 7 konden spelen. En dat ging nog beste fanatiek ook! Zeker voor deze grijze vent! Sfeer dus top en nog scherp trainen ook.

Vandaag op pad met 12 meiden. Helaas konden we nog niet beschikken over onze nieuwe aanwinst Lola (traint wel al lekker mee), maar al vroeg stuurde ze wel een aanmoediging via de app. Dit typeert de sfeer in het team en zeker hoe snel nieuwe meiden in deze groep worden opgenomen.

In bijna spookachtige omstandigheden kwamen we aan op het complex van Etten. Nauwelijks iemand te zien, laat staan jongens of kerels in voetbalpakjes. Uiteindelijk bleken er enkel zo’n 25 meiden te gaan strijden om de 3 punten vandaag.
Oef….ook nog kleedkamer 13. Eenmaal omgekleed naar buiten voor de warming up. En als een wonder vlogen bij het afronden de ballen een voor een het netje in. En sommige nog hard ook!!
Zou dat een voorbode zijn van iets moois?

Met weer een mooie groep vaste supporters op de tribune beginnen we aan de wedstrijd. En in 14 minuten tijd laten we Etten alle hoeken van het veld zien. En niet omdat Etten zo slecht is, maar wij stijgen echt boven onszelf uit. De ene na de andere mooie combinatie leggen we op de mat. En alles waar we zo hard aan werken op de trainingen zie ik voorbij komen.
Schaarbewegingen, sleepbewegingen, hakjes, strakke passes….alles lukt.

Eenmaal in de rust blijken we toch wel over aardig wat pijntjes te beschikken en gooien een en ander om, en spreken af kort op elkaar te blijven voetballen om de wedstrijd “gewoon” uit te spelen.
Vanaf het begin van de tweede helft laat Etten zien wel degelijk een lekker potje te kunnen voetballen en drukken ons terug. Maar na een vlijmscherpe counter komen we eruit en Lynn schuift de 5-0 langs de keepster. De Koppies van de uiterst sportieve meiden van Etten gaan hangen en we spelen de wedstrijd uit naar een uiteindelijk stand van 1-7. Boven verwachting, maar zeker verdiend.
Majlen, Caitlin en Lynn waren een voortdurende plaag voor de verdediging. De mooie aanvallen kwamen door prima combinaties en door elkaar ballen te gunnen.
Floor, Anne, Quinty en Youandi zorgden voor een stabiel middenveld en hebben gelopen voor wat ze waard waren.
En Jillian, Carmina, Madelief en Dyaluna zorgden voor het slot op de deur. En Bente in de goal stond er voor ons op de momenten dat het even echt nodig was. Al met al een prima teamprestatie. En dan te bedenken dat Lola er ook nog bij gaat komen. Al 12 punten verzameld meiden. Wie had dat aan het begin van het seizoen verwacht? Op naar weer een week lekker trainen, want volgende week wacht Varsseveld.

Ik zeg………..vooraf gewoon weer een Ludger feestje?
Tot dinsdag!

Gr Tim