Na het verlies van vorige week en het gelijke spel van de week ervoor werd het tijd dat onze (sub)toppers weer eens een wedstrijd gingen winnen.
Alleen moesten we dit wel zonder Indy doen, want die was een weekendje aan het uitwaaien; letterlijk en figuurlijk.
“Het schijnt echt gebeurd te zijn dat Indy in slaap is gevallen in een bed op de eerste verdieping en door de harde wind wakker is geworden op de bank op de begane grond”.  Heel apart…
Maar goed,  Liam was er na zijn amandelbehandeling (klinkt alsof hij in een kuuroord zat) wel weer bij, waardoor we in ieder geval  konden doorwisselen.

De wedstrijd stond onder leiding van onze favoriete scheidsrechter “Henk” alias “Liam’s opa”.
Zelfs de tegenstanders van ons worden tegenwoordig enthousiast als ze horen dat hij de wedstrijd fluit.

Zo floot hij ook voor de aftrap en de wedstrijd begon. Het spel ging gelijk op, totdat Jurre de bal kreeg en richting de goal dribbelde. Hij had de bal af kunnen spelen, maar koos ervoor zelf te schieten.
Kassa! 1-0 in de 3e minuut.
Het wachten op de 2-0 duurde niet lang, want in de 8e minuut schoot Scott de bal hoog in de touwen na een uitstekende voorzet van Jurre!
We gaven tussendoor ook wat kansjes weg, maar onze verdedigers Youry, Tijn, Niek én onze keeper Gijs wisten de ballen goed tegen te houden.

Vanuit een goede verdedigende actie in de 14e minuut kreeg Jurre de bal op het middenveld.
Als een soort van combinatie tussen Messi en Tomba slalomde hij door de verdediging van Ajax B. Boem!!! 3-0.

Net voor rust, in de 18e minuut, kregen we de bal niet lekker weg en de spits van Ajax B.  maakte er meteen gebruik van;  3-1.
Stijn baalde als een stekker van de tegengoal, dus toen hij vanaf de aftrap de bal kreeg gaf hij direct een pass richting Jurre, die vervolgens Scott wist te vinden en die wederom onberispelijk binnenschoot.  Ruststand 4-1.

In de rust besloten we onze keeper Gijs te wisselen voor Scott, zodat Gijs ook even lekker kon voetballen.

Na rust kregen we een heleboel kansen. Liam ging 4x alleen op de keeper af, maar wist vanuit deze kansen helaas niet tot scoren te komen.
Dus dacht hij toen Stijn in de 31e minuut de bal langs de keeper schoot en de bal in het doel ging verdwijnen; “laat ik die bal net voor de doellijn even heel licht aanraken, dan heb ik tenminste ook een goal gemaakt”; 5-1.
Uiteindelijk is het goed gekomen tussen Stijn en Liam, want ze hebben besloten dat ze de goal samen gemaakt hebben 🙂

De wedstrijd was gespeeld. Met nog 9 minuten te spelen zaten de spelers met hun gedachten bij de warme douche en de zak chips. De tegenstander wist daardoor nog een goal te maken in de 38e minuut.
Ene Nout van Ajax B. had een geweldige actie in huis, trok de bal voor en deze werd achter onze keeper Scott geschoten.

Het is echt iedere keer leuk om te zien hoe goed de kids het met elkaar kunnen vinden, hoeveel plezier ze hebben en hoe het toch steeds een beetje meer op “echt voetbal” begint te lijken.

Nu op naar de volgende wedstrijd tegen Gendringen thuis. D’RAN!!!