VIOD JO13/1 – sv Grol JO13/1

De wedstrijd tegen Grol boeit, mede door het scoreverloop, van het begin tot het eind. Twee teams die zoeken naar de combinatie en streven naar de winst. Jeugdvoetbal kan ontzettend boeiend zijn. Met een beetje geluk hadden we de wedstrijd tegen deze kampioenskandidaat gewonnen, maar een puntendeling is uiteindelijk wel terecht.

Enkele spelers van Grol hebben na afloop de tranen in de ogen staan en laten hun ongenoegen blijken. Wat kan ik genieten van deze emoties. Het tekent de passie voor het voetbal en de manier waarop ze de wedstrijd beleefd hebben. Als trainer/coach streef je naar deze beleving, maar uiteindelijk moet het uit jezelf komen. Je bent terecht een kampioenskandidaat indien je de voetbalkwaliteiten koppelt aan deze passie.

Wij verdienen vandaag een geweldig compliment en hebben aangetoond dat we ons kunnen meten met Grol. Indien we wekelijks dit niveau halen, gaan we ook uitwedstrijden winnen. Dat hebben we dit seizoen in competitiewedstrijden nog niet gedaan. Indien je jezelf blijft prikkelen en uitdagen, ga je vanzelf naar een hoger niveau. Komende zaterdag krijgen we de kans tegen PAX. Tijdens het toernooi van MvR voor aanvang van het seizoen kregen we in de laatste minuut onverwachts een tegentreffer tegen deze tegenstander en moesten we genoegen nemen met een gelijkspel.

Wij hebben weliswaar meer voetbalkwaliteiten dan zij, maar dat is niet altijd voldoende. We zijn dus al een keer gewaarschuwd.

Roy Ebbers {trainer/coach}.