Nadat we redelijk zijn bijgekomen van onze eerste competitie nederlaag gaan we vandaag, zaterdag 19 november, weer vol aan de bak. Op ons sportcomplex te Dichteren komt SV Kilder, die amper 5 km van ons sportcomplex af zit, een bezoekje brengen. En ook dit team moeten we niet onderschatten. De afgelopen 3 wedstrijden werden door de JO9-1G van Kilder met ruime cijfers gewonnen.  Wij moeten winnen om in de strijd te blijven voor het kampioenschap. We verzamelen ons deze zaterdag wat eerder dan normaal in de kleedkamer. En na een rustige en goede wedstrijdbespreking op deze koude en vroege zaterdagochtend gaan we vol goede moed richting het veld. Daan en Gijs beginnen als eersten in de wissel en Daryl is de aanvoerder van vandaag. En met trots draagt deze aanvoerder een mooie aanvoerdersband. De avond ervoor heeft Daryl de 3e plek in de wacht gesleept bij het FIFA toernooi bij Viod en daarbij een mooie beker en een soort van aanvoerdersband in de wacht gesleept.

Ook bij deze wedstrijd zit de spanning er weer goed in. Ten eerste we moeten de winst pakken voor het kampioenschap en ten tweede spelen er weer een paar bekende kinderen bij de tegenstander. Maar natuurlijk staat het plezier in voetballen voorop. Na de Team Yell neemt iedereen zijn posities in en mag Viod de aftrap nemen. We blijven gelijk in balbezit en door een goede actie van Stef mogen we ook gelijk een corner nemen. De bal komt goed voor en wordt via het hoofd van een  speelster van Kilder in het doel gekopt. Helaas voor Kilder maar Viod komt met 1-0 voor in de 2e minuut. Daarna volgt er mooie acties en aanvallen van Viod. Maar we hebben al wel opgemerkt dat er enkele jongens bij Kilder de snelheid en kracht er goed in hebben zitten. Het blijft dus oppassen geblazen. Maar Lyam, die ook goed zijn best doet om mee te verdedigen, maakt in de 8e minuut het 2e doelpunt voor Viod. Het gaat dus de goede kant op. Maar dan komt Stef het veld aflopen. Het gaat toch niet zo goed met hem. Nadat hij vorige week al wat ziekjes is, zit hij nu ook nog niet lekker in zijn vel. Het gaat niet meer, zegt hij. Jammer voor ons en balen voor Stef. We moeten even het wisselbeleid aanpassen maar dat gaat al snel goedkomen. Viod speelt goed. Er wordt mooi overgespeeld en er zit druk in. Thijs drukt ook vanaf het midden goed door naar voren maar wordt dan ook getackeld van achteren. Viod krijgt een vrije trap en Thijs geeft de bal af aan Daryl. En Daryl schiet de bal er fabuleus van afstand in. Stand 3-0! Wauw wat een voorsprong. Maar dan gaat het toch even mis. Kilder krijgt de vrijheid om richting de goal van Thorben te gaan. En met een mooi hard schot brengen zij de stand op 3-1. Maar dan herstelt Viod zich weer goed. Daan, die zich in de laatste paar wedstrijden al goed liet zien, heeft ook nu weer een mooie actie. Hij neemt de bal weer super mee en maakt de 4-1.  Er worden mooie acties gemaakt op het middenveld. Daryl die een soort van ‘Zidane’ actie doet, daarna neemt Gijs de bal over en passed deze goed door, Sierd speelt weer even met zijn tegenstander die de bal niet kan krijgen. Kilder wordt even dol gespeeld door Viod. Het gaat Viod nu wel voor ‘de wind’. We gaan de rust in met een 4-1 voorsprong. We tanken ff bij met ranja en daarna gaan we gewoon weer verder met waar gebleven waren. Dat is de insteek voor de 2e helft.

En de 2e helft beginnen we weer goed. Via wederom een corner voor Viod, inmiddels in de 11e minuut, komt de bal bij Sierd. Hij neemt de bal goed aan en met een mooi schot schiet hij op doel vanaf de zijkant. De bal komt via de paal bij Daryl die vrij staat voor de goal en hij schiet met links, maar ook Gijs loopt mooi in en glijdt door. De bal komt in de goal terecht. Het is moeilijk te zien wie de bal als laatste aanraakt, maar het lijkt Daryl die het doelpunt opeist. Het is in ieder geval 5-1 voor Viod. Daarna gaan de aanvallen gewoon door aan de zijde van Viod. Gijs probeert voorin gewoon de bal over te nemen van Kilder. En ja hoor dat gaat hem goed af. Door goed samenspel van Sierd en Daryl komt de bal bij Lyam terecht die als goaltjesdief weer goed voor de goal staat. 6-1!En dan lijkt het of Viod het wel goed vindt. Maar Kilder zet nog even door. En Guus ook. Die kan gewoon niet ophouden. Die gebruikt zijn snelheid weer goed. Hij loopt goed mee met de man en komt er zelfs voor. En ja de bal is weer weg. Weer een goede verdedigingsactie van Guus. Helaas gaat het daarna wel even mis. Door een miscommunicatie tussen Daryl en Gijs neemt Kilder de bal over en zij stuiven naar voren richting het doel van Thorben. En dit schot is niet te houden. De stand staat op 6-2. Het einde van de wedstrijd nadert en Daan denkt ik ga het toch  nog weer even proberen. Met een mooie dribbel gaat hij naar voren maar zijn schot gaat nog maar net naast. De uittrap van de keeper van Kilder komt uiteindelijk bij Viod terecht en als de bal terug naar de goal van Kilder wordt geschoten, tikt Daryl de bal hoog achter de keeper van Kilder met zijn hoofd. De wedstrijd wordt afgefloten. Met de eindstand van 7-2 kan het kampioenschap ons niet meer ontgaan. De platte kar kan van stal worden gehaald, de friet kan vast besteld worden bij Viod. We gaan volgende week 26 november tegen DZC JO9-3 onze kampioenswedstrijd spelen op veld 1a om 08.30 uur. Komt allen en moedig onze toppers aan van Viod JO9-4!